Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Festpynte

#1

Pelen sa for siden:

Hei!

Jeg skal arrangere bursdagsfest til voksen og trenger tips på hvordan jeg kan festpynte her, ballonger blir litt kjedelig:


#2

Filifjonka sa for siden:

Masse fine lykter og blomster?


#3

Pelen sa for siden:

Ja, jeg har tenkt på det også. Men det med lykter er jo litt meningsløst kl 18 i august. Men det blir jo flott utover kvelden.

Hvordan bør jeg dekorerer med blomstene, i tilfelle? Det går jo ikke akkurat å spikre dem opp ;)


#4

Minerva sa for siden:

Hva med solsikker? Enten lagt i en allè midt på bakken eller i bøtter bortover som en velkomstgang, med kubbelys/lykter i mellom.

Eller hva med et slags tema? Alle kan klee seg i kostymer til temaet.

F.eks maritimt tema. Lag seilbåtflagg som kan henge fra treet over til garasjen(som de i bakgrunnen her:

eller kanskje et fiskenett, en åre, sånne orange bøjer, grønne lys på babord side og røde på styrbord side(eller var det omvendt?) eller hva vet jeg.

Her er forresten tips til å lage enkle lykter som kan henge i treet eller i snor fra treet til garasjen:

Lag lyslykt på 1-2-3
Med rimelige råvarer som tomme små glass fra f.eks tomatpurre, stålråd og lys lager du dine egne lyslykter på 1-2-3. Velg deg glass som passer de lysene du skal bruke. Små glass er penest til te-lys og små lys samt er enkle å hende opp. Velg deg farger på lysene som matcher festbordet, enten det er sommerfest i sterke farger eller til jul i røde farger. La fargene på lysene i glassene gå igjen i blomstene på festbordet. Det skaper en helhet og gir et rent inntrykk. Med rosa og hvite lys skaper du en romantisk stemning og med hvite og blå lys en maritim stemning, med knall farger skaper du en leken og tropisk stemning. Til sene høstkvelder og vinterkvelder, gir lys i varmt orange, rødt og grønt en lun stemning.

Dette trenger du:
4 tomme glass, gjerne tomatpurreglass
Ståltråd
Saks
Lys, telys, små minilys i ønskede farger


#5

Benzo sa for siden:

Hvis du er kreativ og litt fingernem kan du jo evt. feste blomster på sånn plastikk stålwire (elendig forklaring) og henge de opp på kroker med sugekopp.


#6

Katinka sa for siden:

Den bjelken på garasjen, kan du feste noe der? Snurre rundt bjørkekvister eller lignende?


#7

Pelen sa for siden:

Dere er supre å ha! Kjempe gode tips. :D


#8

Isa sa for siden:

Skal du ha partytelt eller noe der? Fint med sånn juletrebelysning med små pærer av noe slag i taket


#9

him sa for siden:

Har du sett slik pæler med lys? Det synes jeg er fint. Ellers kunne du ha satt opp store fat med vann og hatt oppi vannliljer (eller andre blomster), glasskuler, flytelys etc. Har du mulighet til å plukke ville blomster eller hageblomster? Nyperoser, lupiner, geiterams kunne vært flott i store krukker (jeg har glemt navnet, men de er spisse i bunn og står i stativer. Ampler? )

Ikke akkurat slik jeg tenkte det, men du får en ide om hva jeg mener. :)


#10

him sa for siden:

Det var egentlig amforer jeg tenkte på, men ampler er fint det også. :p


#11

Pelen sa for siden:

Ja, det blir partytelt. :nikker:

Akkurat nå elsker jeg dere, nå får jeg masse inspirasjon! :suss:


#12

gullet sa for siden:

Jeg har brukt mange lyslykter.
Bundet opp et tau/grov hyssing hvor jeg har knytt løkker med jevne mellomrom og kan huke fast lyslyktene med små karabinkroker


#13

konemor sa for siden:

Ikea hadde jo mye sommervarer(iallefall tidligere i sommer) som pyntet opp "uterommet" for en billig penge. Fant ikke noe på nettet, men om du ikke bor for langt unna kan det jo lønne seg.




#16

Heiko sa for siden:

En vanlig papirpose med sand i bunn og fire blomsterpinner som støtte, er bli en kreativ lykt.

#17

~TM~ sa for siden:

På Ikea kjøpte jeg noen fine holdere til teys. De stikkes ned i bakken og har en liten krok som man henger selve lysestaken på. Tre stykker i en pakke og billige.


#18

Pelen sa for siden:

:D Jeg har kjøpt diverse lykter og greier som kan henges opp i trær. Noen ligner veldig på tomatpurélyktene oven :fnise: Kanskje jeg skal gjøre flere?! Jeg har også noen fine kinesiske lykter som jeg kjøpte i Kina.

Jeg og Ginger2 skal til IKEA til uken så da blir det litt shopping der.


#19

Pelen sa for siden:

Om jeg kjøper tomatpuréglass - kan jeg da fryse inn tomapuré for så bruke det senere. Blir det vellykket? Noen som har prøvd?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.