Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan man lage av sure epler?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har 4-5 kg egenavlede grønne og ekstremt sure epler. Vi har allerede spist en god del eplekake og eplepai og vi har også begge deler i fryseren. Hva kan vi lage av resten? Blir eplemos godt uten uanstendige mengder sukker av så sure epler?


#2

Varta sa for siden:

Du kan jo erstatte deler av sukkeret i eplemosen med sukrin ved behov. Eller du kan koke inn alt til eplesmør (søk etter oppskrifter på apple butter), da reduserer du mengden ganske kraftig og får en slags smørbar saus som er helt fantastisk på yoghurt eller som fyll i muffins/småkaker etc etc. Fint å lage dersom man sitter med mange flere epler enn man vet hva man skal gjøre med.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Lag salt eplemos til kjøtt. Namnam!


#4

Eia sa for siden:

Oppskrift? :har også sure epler i hagen:


#5

Harriet Vane sa for siden:

Salt eplemos eller en slags eplechutney

3-5 epler, skrelt og i biter

0,5 dl vann eller mer

1- 3 ss sukker avhengig av hvor sure eplene er

salt

pepper

Evt. rosmarin

Evt bittelitt eddik (avhengig av hvor søte eplene er)

Alt has i en kjele, småkok i 15 minutt. Justér med mer vann, sukker eller eddik etter smak og konsistens.

Avkjøles og has på rene, kokte glass eller fryses. Kjempegodt på svinestek, pulled pork eller kyllingfilet.


#6

Hyacinth sa for siden:

Oppdaget denne i dag. Jeg har mengder av sure epler.

Hvor salt skal denne chutneyen være? Blir litt forvirret av navnet, «salt eplemos». Er den veldig salt? Eller mer krydret, liksom?

Kan man bruke tørket rosmarin, eller er fersk best?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.