Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på suksessterte?

#1

polarjenta sa for siden:

Ja, er det noen som har en enkel oppskrift på suksess-terte?


#2

Myria sa for siden:

Denne bruker jeg. Kjempegod. :)

5 eggehviter
250 g melis
150 g malte mandler

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Stivpisk eggehvitene. Pisk gradvis inn melisen og vend til slutt inn mandler. Hell i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i ca 20 minutter.

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en gryte og varm under svak varme til kremen tykner. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Bre halvparten av kremen mellom kakebunnene og den andre halvparten oppå.
(Jeg liker å dele kremen i to og blande 50 g smeltet sjokolade i den ene halvdelen så har jeg sjokoladekremen mellom bunnene og den gule kremen oppå. Det er også godt å drysse Daimkuler på toppen av kaken.)


#3

Snipp sa for siden:

Bruker en oppskrift som ligner på Myrias oppskrift. Kan skrive under på at den er god!!


#4

Taien sa for siden:

Min oppskrift er lik Myria sin, men jeg bruker 200g melis og 200g mandler.
Og jeg kjører dem i blender el.l. og sørger for at det er litt grove biter også, og at den ikke er helt malt.
Jeg heller mandelmassen (eggehviter pisket hvitt, melis siktet i etterpå og mandlene vendes i forsiktig med slikkepott) i smurt 24cm form. (Jeg har bakepapir i bunn og smører sidene.)

Avkjøl kremen og ha den på kaken.
Jeg pynter med forskjellig: mandelspon, revet sjokolade, sjokoladeblonder osv.


#5

Libra sa for siden:

Den opprinnelige Suksessterten skal ha kremen mellom bunnene og sjokoladetrekk over topplaget. Dette skal pyntes med litt av kremen.

Min oppskrift på bunn sier 5 eggehviter, 250 g melis og 250 g mandler.

Fremgangsmåte (fra den opprinnelige oppskrifta) på kremen er også litt anderledes. Du skal koke opp (forsiktig) sukker og fløte, dette skal avkjøles, så skal eggeplommene haes i (siles). Dette skal på nytt gis et oppkok, før det igjen avkjøles og så piskes smøret inn. Denne fremgangsmåten gir en litt annen konsistens på kremen.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg synes denne måten å lage suksessterte på gir best resultat. Den mektige kremen brekkes både i konsistens, med 2 bunner og med den bitre sjokoladen.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg tror det blir med en bunn, det er det jeg er vant til.


#8

polarjenta sa for siden:

Så smøret skal ikke smeltes eller noe? Skal bare piske det inn?


#9

Libra sa for siden:

Ikke smelte nei. Romtemperert og mykt.


#10

polarjenta sa for siden:

Takk, når det gjelder baking må jeg ha alt inn med tskje.:knegg:


#11

polarjenta sa for siden:

Ja også lurer jeg på hvor i ovnen den skal stå?


#12

Snipp sa for siden:

Jeg pleier å bruke denne oppskriften, og der skal formen stå midt i ovnen.

(Sjokoladetrekket er med delfiafett).


#13

millact sa for siden:

Kan denne lages som bare et lag, altså stekes i en rund form bare?


#14

Myria sa for siden:

Tenker du da uten å halvere oppskriften? Det går helt fint. Hvis du bruker samme størrelse kakeform må du nok doble steketiden, men test litt med en kakepinne så du er sikker på at den er stekt.


#15

millact sa for siden:

Ja, uten å halvere. Takk!


#16

vixen sa for siden:

Vil kaken holde seg god til 17 mai om jeg baker den ikveld?


#17

Myria sa for siden:

Ja. :)


#18

millact sa for siden:

Samme her. Må straks gå i gang. Skulle ønske jeg fikk sjokoladekake i stedet for (vi får liste fra korpset med hvem som skal bake hva). Synes jeg alltid får de vanskeligste.


#19

vixen sa for siden:

Jeg synes egentlig at suksessterte er en veldig lett kake å bake. Fort gjort. Har en nevø med cøliaki så det er en hit på familielag.


#20

millact sa for siden:

Den står i ovnen nå, stekt 20 minutter, men kun i en form. Håper den kan brukes, lar den steke lenger slik Myria skrev, så håper jeg den blir suksess.


#21

millact sa for siden:

Ser ut til at den blir bra.


#22

polarjenta sa for siden:

Jeg brukte en 24 form, og da ble den helt fin, og trengte ingen deling.


#23

Myria sa for siden:

Så fint. :) En av mine favorittkaker. Kan også varmt anbefale Sans Rival, som er en variant av suksessterte og etter min mening enda bedre.


#24

millact sa for siden:

Jeg tror den ble Ok. Står i kjøleskap nå. Gikk nok litt i stykker da jeg tok den ut av formen, men satser på at liming med gul krem og kjøleskap gjør at det ordner seg.


#25

GinaK sa for siden:

Er det så vanlig å ha sjokoladetrekk på Suksesskaken altså? Har aldri sett eller smakt det selv.
Når jeg søker på det så kommer det heller ikke opp så mange bilder. Synes egentlig det høres vel mektig/kvalmenes ut.. :o
Smeltet kokesjokolade over altså. Kanskje jeg prøver det ut på en halv kake engang. :)


#26

Myria sa for siden:

Det er ikke sjokoladetrekk. Den smeltede sjokoladen blandes med halvparten av den gule kremen. Jeg vet ikke hva som er vanlig, jeg så det laget slik første gang jeg laget suksessterte og vi likte det så godt at vi har fortsatt å lage den slik.


#27

Libra sa for siden:

Den opprinnelige "originale" oppskrifta på Suksessterte er 2 bunner, gulkrem mellom, sjokoladetrekk på toppen og gulkrem pynt. Det skal være mørk sjokolade. Synes faktisk at den oppleves som mer mektig uten sjokoladen.

Etterhvert som oppskrifta har spredt seg ser man at det blir mer og mer vanlig å lage bare en bunn med gulkrem. For oss som har vokst opp med den opprinnelige oppskrifta så blir det ikke suksessterte.


#28

Taien sa for siden:

Libra: er du helt sikker på at den versjoner du skriver om er den originale? For jeg har aldri hørt om den versjonen før fp, så jeg måtte spørre noen konditorvenner av meg ( etter å ha googlet) og de mente at den versjonen er en lokal variant noen steder, men at den originale suksessterten et en bunn og ett lag med gul krem.
Jeg spør bare fordi jeg er nysgjerrig altså...jeg har ikke snøring på hva som et rett...


#29

Myria sa for siden:

Jeg synes også den er mer mektig uten sjokoladen. For meg er det ikke så nøye hva som er originalen eller ikke, vi liker den best med sjokolade (da altså sjokoladen blandet med halvparten av den gule kremen, ikke som et eget sjokoladetrekk). :) Som sagt er det slik jeg så den i en oppskriftsbok da jeg først laget suksessterte for rundt 20 år siden, så det er ikke noe nytt påfunn i alle fall.


#30

Taien sa for siden:

Det er ikke viktig i det hele tatt! Bare ren nysgjerrighet. :knegg:
Jeg har ikke smakt den med sjokolade, men for meg høres det litt kvalmende ut. Jeg liker dog VELDIG godt suksessterte med gul krem.


#31

millact sa for siden:

Fikk tomt fat tilbake, så antar kaken var god.


#32

Libra sa for siden:

99,96% sikker :D Jeg er blitt fortalt at oppskrifta opprinnelig er fra Tyskland.Husker ikke helt 100 % hvordan historien var. Kaka er fra Hildonen bakeri i Vadsø. Det er jeg som sagt rimelig sikker på. Lurer på om at bakeren/konditoren som startet bakeriet (i hine hårde gamle dager) hadde vært i lære i Tyskland og tok med seg oppskrifta hjem. (Men den delen er jeg mindre sikker på at jeg husker riktig) Selve oppskrifta på bakerikaka er vel fortsatt en "hemmelighet", men noenlunde rett blir det med hjemmeoppskriften.

Det er forresten litt variasjon på hvordan kremen lages og jeg har smakt mange varianter og det blir forskjellig smak på noen av de. Av de jeg har smakt er den oppskrifta jeg har delt tidligere i tråden den som er nærmest Hildonen sin.

www.bakeri.net/nyheter/?article_id=6736

Har ikke noe eget bilde, men fant et som onkelbarnet til Hildonen hadde lagt på instagram. Ikke den penest pynta kaka, men det er noe slikt som er vanlig. Han skriver at den er bakt i Vadsø, men noe sier meg at den ikke er "montert' der. :humre: scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/e15/11374507_756038527846645_357581009_n.jpg?ig_cache_key=NjEwOTYzNzQxMDI4NDA2NzQ1.2

... og så svarer jeg som om det sto om livet og æren og alt mulig annet. :knegg: Det betyr jo strengt tatt ikke så veldig mye. :humre: Men jeg tror nok dine kontakter tar feil og det er de som har en lokal variant.


#33

mina sa for siden:

Til seinere: Denne kaka er fin å fryse. Ei venninne baker ofte denne, og hun fryser den som regel fordi hun mener den blir enda bedre da.


#34

Libra sa for siden:

:jupp: Enig med venninna di.


#35

Taien sa for siden:

Så interessant, Libra! Jeg skal vise det du skrev her til dem.
Jeg syns slike opprinnelser til "gode, gamle, kjente" ting og tang er veldig spennende. :jupp:


#36

GinaK sa for siden:

Bra å vite at dette er en kake som kan fryses. Takk for tipset. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.