De siste årene har jeg knapt rørt rødvin, fordi jeg har mistenkt allergi mot innholdsstoff jeg ikke har klart å finne ut av, som har pleid å gi meg mageknip. Men jeg gir meg aldri, og magetrøbbelet er mer under kontroll nå, så jeg vil prøve igjen, men jeg har ikke peiling på rødvin. :sparke: I hvert fall ikke som jeg har på hvit- og rosévin.
Tidligere har jeg stort sett kjøpt ripasso, av og til amarone, eller andre italienske viner, eller faktisk beaujolais siden jeg fikk en fiks ide om at disse var mindre skumle for magen. Jeg liker i hvert fall generelt lette, syrefriske viner uten stort eikepreg, men mange av de vinene jeg fikk anbefalt som "tryggere" for magen smakte null og niks når jeg liker syrer.
Det jeg er ute etter, er typisk en sånn vin man drikker et par glass av på lørdagskvelden, uten noen spesiell form for mat til. Pris opp til ca 200 kroner, men ingenting er risset i stein her.
Har ei venninne som kun tåler en rødvin, den heter Carmel og er fra Isreal. Så vidt jeg husker er denne ganske god, og har en fin pris også.
(Mener hun sa at denne også er den med minst garvesyre som er å få kjøpt.)
Du som er så glad i syre og så lite glad i sødme, bør jo i hvert fall ikke kjøpe ripasso og amarone. Men du skal kanskje bli i Italia. Hva med chianti? En av mine yndlingser er Felsina Berardenga Chianti Classico, som jeg synes er veldig god og velbalansert (både kirsebærsmak og ordentlig ryggrad), og dessuten er prisen veldig sympatisk. Eller hva med å prøve seg på nebbioloer, som ofte er lette og samtidig karakterfulle på en måte jeg tenker du kanskje vil like? De gode er jo ofte ganske dyre, men jeg elsker f.eks. denne (213,-, bestillingsutvalget). Dessuten har jeg hørt pene ting om denne sjokkerende billige barbarescoen (144,90, bestilingsutvalget), så den tror jeg jeg må prøve en gang snart.
Tusen takk :) Her er det jo litt av hvert som må prøves neste gang jeg er på polet. Jeg er generelt glad i syrefriske og tørre viner, men har vært litt usikker på hvorvidt det passer inn i rødvinssegmentet. :knegg: Ripasso og amarone er nok unntakene fra vinsmaken min generelt, men det er jo alltid greit å ha litt forskjellige ting å velge i.
Det er kommet noen nye på boks, signaturserie. Jeg som liker italiensk vin synes den italienske er god til alminnelig helgemat og et glass etterpå. Holder seg lenge åpnet. vinspalten.no/?paged=13
Ellers er favoritter fra Toscana Monte Anitico med skrukork til 120,-, villa puccini, den økologiske esel vinen, Assinoi og "pinnevinen" sikre kjøp. Og Caffaggio til 170,-.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.