Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt og tilbehør

#1

Nextlife sa for siden:

Jadda, er tidlig ute, jeg vet. :knegg:

Dette året er det pinnekjøttet sin tur på julaften, og jeg synes det er så ufattelig kjip middag.
Kjedelige farger, minimalt tilbehør og i det hele tatt, så jeg er klar for å ta pinnekjøttmiddagen til nye høyder.
Jeg har prøvd ulike metoder for koking/damping, men der går jeg for tradisjonell damping på trepinner, men ellers?
Kålrabistappe og poteter er rett og slett for kjipt, så kom med forslag. :hyper:


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har ingen forslag, pinnekjøtt til jul skal være med kålrotstappe og poteter, og sjy. Sånn er det bare. Men jeg anbefaler å dampe mye mer pinnekjøtt enn du trenger, og så kan du sprite opp restene heller: pensle pinnekjøttrestene med en blanding av honning og soyasaus (varm det opp i gryte, så blir det mer flytende). Fres det i ovnen til det blir sprøtt, og server med salat, ris og søt chilisaus.


#3

millact sa for siden:

Kjipt? Det er jo så utrolig godt!

Jeg har riktignok aldri, tror jeg, spist pinnekjøtt på julaften, men vil veldig gjerne ha det før jul og i løpet av julen.


#4

Syrinx sa for siden:

Vi har samme tilbehør til pinnekjøtt som til svineribbe. Altså potet, rødkål, surkål, kålrotstappe (med sjy i), grov svinemør (lokalprodusert, så usikker på om det er å få tak i utenfor Sunnmøre) og selvsagt sjy over.

Frese kjøttet under grillen er et must. Enda bedre å hive pinnekjøttet på grillen (helst kull/ved) før servering.


#5

Nextlife sa for siden:

Takk for tips, det hørtes godt ut minus honning som jeg dessverre ikke takler smaken av, men kan jo fint erstattes noe annet søtlig, jeg har både ganskuddsirup og rosesirup. :)


#6

Niobe sa for siden:

Jeg liker heller ikke honning, og jeg kan garantere at sluttresulatet ikke smaker honning.


#7

Nextlife sa for siden:

Surkål, rødkål, gulrot, erter, svisker og epler?
Det er det vi har til svineribben.


#8

Nextlife sa for siden:

Hmm, ikke i det hele tatt?
Kanskje jeg må gi det en sjans da.


#9

millact sa for siden:

Niobe: Nå ble jeg veldig sulten.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg kan også anbefale den oppskriften til januarmaten, når pinnekjøttet kommer på tilbud. :o Det er veldig godt!


#11

millact sa for siden:

Skal huske på det!


#12

skyfri sa for siden:

Rødkål løfter pinnekjøttet til nye høyder, og er helt nødvendig tilbehør her i huset. Skjerp kjøttet raskt under grillen i stekovnen, slik at det blir sprøtt ytterst. Og ikke glem poteter og kålrabistappe. :deer:


#13

Teflona sa for siden:

Vi har også hjemmelaget rødkål og tyttebær til.


#14

Carrera sa for siden:

Pinnekjøtt er ikke det mest spennende å se på, men smaken veier opp for det. Enkelt og greit.

Her serverer vi pinnekjøttet med litt poteter og mengder av kålrabistappe, og noen ganger med rosenkål til. Alt etter hvem som er her til middag.


#15

Fersken sa for siden:

Rødkål og kålrabistappe samt sjysaus. Rosenkål kan også være godt til.


#16

Hyacinth sa for siden:

Pinnekjøtt er jo digg!

Crisp kjøttet i ovnen glasert med honning.
Lag kokkens beste potetstappe, google, det er den med ristet pepper i.
Løksaus med pinnekjøttkraft.
Vi bruker ripschutney ved siden av.
Evt gode potetlefser.

Og selvsagt champagne til! :nemlig:


#17

Hyacinth sa for siden:

Granskuddsirup er jo konge. Jeg har brukt sukker også, jeg.


#18

Novla sa for siden:

Sunnmøringen her i huset insisterer på at det må være pølser til (helst ordentlig morr, men Vossakorv funker om vi ikke får tak i), men det frisker jo heller ikke så voldsomt opp, akkurat. :knegg:


#19

Hyacinth sa for siden:

Pinnrkjøttrester kan man lage tapas av, servert i lefse med ruccola, rømme og ripschutney.


#20

Millen sa for siden:

Å nå fikk Jeg lyst på pinnekjøtt. :knegg:


#21

Nextlife sa for siden:

Vi hadde faktisk en grov krydret pølse til for 2 år siden, og det var veldig populært. Husker ikke hvilken, men den ble innkjøpt i 14-tiden på julaften, bare fordi jeg synes det var så stusslig det vi hadde. :knegg:


#22

Nextlife sa for siden:

Jepp, eller lage som en brandade med pinnekjøtt i stedet for klippfisk. det er knallgodt.


#23

Carrera sa for siden:

Vi har alltid pølser av noe slag sammen med pinnekjøttet. Dels for å tilfredstille de minste som ennå ikke har fanget det at pinnekjøtt er det beste som finnes, og dels fordi det er godt med pølse ved siden av.

Ang rester så lager jeg alltid så mye pinnekjøtt til julaften at vi har til en eller to middager på nyåret. Fryser ned både kjøtt og sjy, og lager ny stappe når vi skal ha det.


#24

Acino sa for siden:

Til pinnekjøtt trenger man strengt tatt bare skikkelig god kålrabistapp og kanskje noen mandelpoteter for syns skyld. Ønsker du grove, gode pølser(slår vossafår langt nedi støvlene) så anbefaler jeg på det sterkeste dampepølse fra Nordfjord kjøtt. Ja, den heter faktisk det og finnes i frysedisken hos rema. Nydelig som middag i seg selv også den forresten, med nettopp kålrabistapp og poter.

Resten av pinnekjøttet renskes for bein, kuttes i små biter, stekes på panna og serveres på/til torsk, poteter og gulerøtter 1. juledag.


#25

Madicken sa for siden:

Rødkål er nydelig sammen med pinnekjøtt. Og potetmos laget av mandelpoteter! :vilha: Kålrotstappen er jo et must for mange, men den blir både mer fargerik og bedre (synes jeg) om den lages på en blanding av kål- og gulrot.


#26

Nera sa for siden:

Hva med å gjøre rotmosen litt mer spennende? Bruke litt pastinakk, for eksempel? Eller blir det å banne i kirka? Jeg elsker pinnekjøtt, men røkt, og endelig har jeg kommet over svineribbetraumene fra barndommen.


#27

shute sa for siden:

Der jeg vokste opp er det en utbredt tradisjon å spise pinnekjøttet med lefser. Tror det er den typen som kalles fiskelefser ellers i landet, de må fuktes på forhånd for å bli myke til måltidet.

I hvert fall er cluet å pakke all maten inn i lefsa og spise den som en burrito. Du kan si det medfører betydelig mer action rundt matbordet enn penspising med bestikk.

Ja, og så dampepølse og kålrotstappe, selvsagt. Alt skal inni.


#28

kamp sa for siden:

Butternut squash/flaske gresskar er utrolig godt til


#29

Ine sa for siden:

Sjekk Hellstrøms oppskrift.


#30

tinkadott sa for siden:

Medisterkaker, grovpølse, mår, kålrabistappe, rosenkål og lag tykk god hvit saus med sjy fra pinnekjøtt! Det smaker aldeles fantastisk!!

Og velg godt (!) pinnekjøtt! Vi sverger til pinnekjøtt av villsau.


#31

Nextlife sa for siden:

Hvit saus har til har jeg spist en gang, det var fantastisk godt. Det skal jeg jaggu ha. :hyper:


#32

meisje sa for siden:

Ingefær glaserte rotgrønnsaker har vi hatt som tilbehør.


#33

Malama sa for siden:

Hun spesifiserte jo
"potet, rødkål, surkål, kålrotstappe (med sjy i), grov svinemør"

I tillegg har vi på bordet rødbeter, sylteagurk og tyttebærsyltetøy, derved er det da ikke fargeløst eller fritt for smaksalternativer....

Selv spiser jeg jo dog minst mulig krimskrams til, pinnekjøtt er godt! Nydelig, rett og slett. Nytes best med bare litt potet til


#34

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde ikke spesifisert først, la til etterpå. :)


#35

Malama sa for siden:

Da så. Det så jo ikke jeg.

Men i alle fall... du har ca det tilbehøret jeg er vant til.

For min del er det mer enn nok, og skjønner ikke at noen kan anse pinnekjøtt som kjedelig, det er jo så GODT ;)

Gleder meg til jul. PINNEKJØTTET kan jeg jo nemlig spise, fenalåret som henger ved siden av til tørk må vente til babyen er ute....


#36

Hyacinth sa for siden:

Nam! Oppskrift? Blander du bare kjøttet i potetmos, liksom?


#37

Candy Darling sa for siden:

Vi har selvlaget julepølse, så klart. :overlegen:


#38

Nextlife sa for siden:

Ja. Grovstappet mos med salt, pepper, smør og pinnekjøtt. :)


#39

Hyacinth sa for siden:

Må ha det inn med teskje. Hva bruker du i mosen? Andre røtter også?


#40

Nextlife sa for siden:

Nei, bare mandelpotet som jeg koker og stapper og har i litt fløte/ melk og smør.


#41

Addison sa for siden:

Har servert søtpotetmos smaksatt med chevre og timian, og ovnsbakte rotgrønnsaker til pinnekjøtt. Dog ikke på julaften, da må det være tradisjonelt tilbehør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.