Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken vinterdress kjøper du til barnehagebarnet ditt?

#1

Timar sa for siden:

Det lurer jeg på i dag.

Jeg fant årets test av dresser på klikk.no, men disse testene baserer seg kun på de oppgitte kvalitetskriteriene. Jeg er også opptatt av at dressen er myk, lett å ta på (dermed blir det ikke flere Trolldresser med ullfor inni) og har noenlunde pene farger.

Her er testen: www.klikk.no/foreldre/barn/article1618606.ece


#2

Niobe sa for siden:

Jeg synes Reima sin småbarnsmodell er den beste dressen til de fra 1-4. Myk, god bevegelsesfrihet, varmeisolering i baken, og helt vind/vanntett. Det er mange dresser som er gode til de eldre barna, men jeg synes ingen slår Reima til de minste.

Femåringen vår har fått Reimatec+ til vinteren, men i den prisklassen og aldersgruppen finnes det også andre gode alternativ.


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg har kjøpt Reimatec til barnehagebarnebarnet (ettåring). Min yngste på 13 hadde alltid det da han var liten, og vi var veldig fornøyd. Etter å ha jobbet endel i barnehage syns jeg fortsatt at disse er de letteste og mykeste til de helt små barna, de er lette å ta på og barna holder seg tørre.


#4

Timar sa for siden:

Vi har også hatt flere reimadresser. Det er absolutt gode dresser, jeg bare lurer på om det finnes like bra alternativer. Frøkna hadde TTH-dress i fjor, og det likte jeg forsåvidt veldig godt ( I tillegg til at den er pen :sparke:)

Er det noen her med erfaring både med Reima og Didrikson? Jeg syns Didriksson har virket så stive og tunge når jeg har kjent på dem i butikken, men samtidig virker det som de er veldig populære, så vil gjerne høre erfaringer.

Kjøper man fortsatt hel dress til skolebarn, forresten, eller er det todelt sett som gjelder der?


#5

Niobe sa for siden:

Jeg synes Didrikson sine dresser er tunge og stive. Vi har gode jakker til eldstemann derfra, men jeg hadde ikke kjøpt dem til små barn eller kjøpt dressene.

Eldste brukte dress de to første årene på skolen, og jeg håper minsten er villig til det samme. Da vet man de er godt kledd. Jeg så mange ganger at de med todelt droppet buksen.


#6

Chablis sa for siden:

Ticket sine er gode,samme med Isbjørn.
Jeg synes Didrikson er tunge.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg synes Ticket og Isbjørn er gode til litt større barn (5 år og oppover), mens Reima er bedre til de minste. Både Ticket og Isbjørn er noe stivere enn Reima, men ikke så tunge som Didrikson.


#8

Chablis sa for siden:

Å der er vi uenige. Vi likte ikke reima til poden.


#9

Trixie sa for siden:

Vi har alltid hatt Reima til ungene, veldig fornøyd. Når minsten gikk siste året i bhg var det Isbjørn.
Ser i bhg at det er mye Reima, Skogstad og Stormberg av dresser.
Best i test var vel den arbeidsdressen fra Univern, jeg har en slik dress selv til jobb, den er god.
Det er viktig at de er lette å ta på og at de er lette av vekt, i tillegg til vanntetthet og slitestyrke. Det er vel veldig få av dressene som slår Isbjørn på vanntetthet, de har også et "vokseinnlegg" som gjør at dressen kan forlenges, kjekt når dressen er såpass dyr.


#10

kokosbolle sa for siden:

Vi har hatt Pop flere ganger, Molo, Name it, Reima, Ticket Prøver Didriksons nå til minste. Har vært fornøyd med de fleste. Prøver å kjenne tyngde og myknet før jeg kjøper.


#11

Tjorven sa for siden:

Det kommer an på barnet. Snuppa nektet å bruke hel dress etter at hun begynte på skolen, mens knerten fremdeles vil ha det nå i 3. klasse.


#12

Moia sa for siden:

Stemmer også for Reima. Har hatt Didrikson, men den gikk sømmene på - både på første og andre vinterbukse. HH har funket fint, men dressene er gjerne litt stivere enn Reima. Molo gikk glideren på glidelåsen i stykker etter én sesong - og molo kunne ikke sende ny glider.


#13

millact sa for siden:

Samme her. Eneste er at min yngste går i 2. klasse nå og ønsker seg dress. Jeg tror ikke jeg kjøper det til ham, for det var kun et par i klassen hans i fjor som hadde det. Får vi mye snø går jeg heller og kjøper rimelig dress, så jeg ser det an rett og slett.


#14

millact sa for siden:

Til større barn synes jeg reima tec + er aller best. Barnihagen.no har tilbud på de nå til 750,-

Vi har testet reima tec, reima tec +, Jonathan, reflex, troll med løst ullfor, troll med fast ullfor, lego tec og Isbjørn.

Lego tec var også veldig god, lett og myk. Den var mye mykere enn reima tec babymodellen.


#15

Lavender sa for siden:

Molo har vært lettest og varmest av de vi har prøvd. Thermolite fôr er varmt og lett. Didrikson passet 3. klassingen bra, da er rivestyrke viktigere enn bevegelighet. Mine foretrekker hel dress fordi det er enkelt og de kommer seg fort ut i friminuttene. Vi har også hatt Troll, THH, en Reima såvidt, og POP.


#16

venla sa for siden:

Har vært mest fornøyd med Reima. Didriksons og Pop holder bra på varme og er slitesterke, men er tunge og stive i stoffet til de minste. Hadde Troll med fast ullfor til minste i fjor, og den var god. I år får hun en brukt fra Ida T. Førsteklassingen ville ha todelt, så har et sett fra Reima jeg kjøpte på outleten deres på nett.


#17

apan sa for siden:

Lillesøster har hatt Reima. I år har hun et arvet POPsett, en Reimajakke fra ifjor og en arvet Ticketbukse. Håper det totalt sett holder. Hun har nå todelt, bør det på friluftsavdeling.

Lillebror skal ha Reima de første årene han også.


#18

Katta sa for siden:

Jeg kjøper ingen dresser mer tror jeg, jeg har liggende i de størrelsene jeg trenger. Har isbjørn og ticket i ymse størrelser. Begge fungerer. Plutten på skolen tror jeg kommer til å nekte heldress i år, det var ikke mye han brukte den i fjor heller. Gjelder forsåvidt minsten også. Mulig det har med kulturen i den barnehagen å gjøre.


#19

Input sa for siden:

Min 5-åring skal ha todelt sett fra HH. Hadde et arvet sett i fjor, og var så utrolig fornøyd.


#20

shute sa for siden:

Jeg har liggende, men foretrekker Molo-dressen. Reima er også bra til toåringer, synes jeg, men det har vi ikke i den størrelsen. Og så har hun en fra... Me Too tror jeg. Den er litt tynnere enn vinterdresser flest, så den er i bruk allerede og blir nok reservedress hjemme utpå vinteren.

Førsteklassingen har Isbjørn og Didrikson, men de synes jeg er for stive til de minste barnehagebarna.


#21

IzziCreo sa for siden:

I år skal jeg kjøpe Reimatec+ til minsten på 3 år. Jeg er også ekstremt opptatt av at klærne er myke og bevegelige, i tillegg til at de skal være vanntette. Flere merker får til det siste nå synes jeg, men mange dresser kjennes fortsatt klumpete og tunge. Og da utgår de fortere enn svint.


#22

IzziCreo sa for siden:

Hvor får man kjøpt den testvinneren forresten? Aldri sett eller hørt om merket, men mistenker at den er tung og klumpete. Synes den minnet litt om Isbjörn dressen?


#23

millact sa for siden:

Det hender det ligger reklame for den på finn.no. Ellers kan du bare søke på univern så kommer den opp. Selges ofte steder der de selger arbeidsklær tror jeg.

En jente i bhg hadde alltid Univern dress, så tydelig at de var fornøyde.


#24

Nera sa for siden:

Vi har hhv. PoP og Isbjørn, og starter nok vinteren med disse i år, også. Treåringen sliter klær så det ryker, så der tipper jeg vi fortsetter med PoP, som er veldig slitesterk, men litt tung og stiv til de aller minste. Til seksåringen som har begynt på skolen, vurderer vi å teste enten Stormberg eller Didriksons, litt avhengig av hva hun selv vil ha.


#25

Myria sa for siden:

Lillebror skal bruke Didriksons-dress arvet fra storebror. Vi er veldig fornøyde med Didriksons og har brukt det flere år. Lillesøster skal ha Reflex-dress i år. Vi er veldig fornøyde med høstdressene deres, men dette er første gang vi har prøvd vinterdress derfra.


#26

Nera sa for siden:

2009-modellen hadde en vinterdress fra Reflex av typen med 10000 i vannsøyle, og det er blant de beste dressene hun har hatt. Egentlig kjøpte vi den som backupdress til hun vokste inn i Isbjørndressen vi hadde kjøpt til henne, men den endte opp som hoveddress i to sesonger i stedet.


#27

millact sa for siden:

Yngste hadde reflex som første dress i bhg fordi reima tec ikke satt godt på ham. Var veldig fornøyd med den. Har også hatt det som vårdress, mye dress for pengene.


#28

Myria sa for siden:

Nera og millact: Det lover jo godt! Vi er som sagt veldig fornøyde med høstdressene deres og kjøper nesten alltid det, så jeg tenkte det ikke er usannsynlig at de lager gode vinterdresser også. :)
Lillesøster var mest opptatt av at dressen etter eget ønske var rosa. Det er nemlig første gang hun ikke har måttet arve blå dress etter brødrene siden den dressen ikke overlevde to gutter. :knegg:


#29

polarjenta sa for siden:

Storebror brukte også reflex, og vi var veldig fornøyde med dem.



#31

millact sa for siden:

En venninne har en sønn som bare har hatt reflex dresser. Alltid fornøyd.


#32

Observatøren sa for siden:

Jeg slår et slag for Kattnakken, ganske nye, men vi har vært veldig fornøyd så langt med passform og snitt.


#33

Geitrams sa for siden:

Minstemann på fire er barnehagegutt. En svært aktiv som sådan. Han har slitt hull på alt annet enn Reimatec+. I år prøver vi Isbjørn til ham etter svært gode erfaringer hos storebroren som har hatt sin i to vintre uten at den er det minste slitt.


#34

millact sa for siden:

Hvor kjøpes det merket?



#36

Galathea sa for siden:

Vi har sverget til Didriksons i flere år, og har kjøpt ny til 4-åringen i år også. Jeg syns de er fine i fargene og snittet (kan strammes i midja og sitter fint på mine smale unger), og de kan forlenges i armer og bein slik at de i teorien kan vokse med barnet (har aldri vært aktuelt her, da dressen har blitt for korte i kroppen før de ble for korte i armer/bein).
Jeg har aldri tenkt på dem som tunge. Hadde en gang den Friends-dressen fra Coop, den var virkelig tung.


#37

Myria sa for siden:

Jeg har heller aldri tenkt på Didriksons som tunge. Eldste hadde sin første da han var 2 år og den kjentes lett og fin. Jeg er også enig i at den har et fint snitt og sitter veldig godt på lange og slanke barn. Vi har også hatt Friends-dress en gang, og den er tung ja.


#38

Serena sa for siden:

Vi har hatt arvede Reflexdresser og ny Reimadress. Ja, Reimadressene er litt lettere, men slitestyrken var kjempedårlig på den dressen vi hadde. Reflexdressene som hadde hatt minst en eier før oss kan gis videre til andre etter oss. Reimadressen hadde hull raskt og overlevde såvidt sesongen.

Nå har vi, litt tilfeldig, en Navigaredress og er kjempefornøyd med den. (Ser de har en på tilbud på hjemmesiden sin nå www.navigaresport.no/133-parkdress )


#39

Odelia sa for siden:

Jeg har kun forsøkt ReimaTec+ pg Coop Friends sin vinterdress mens de gikk i barnehagen, og er definitivt mest fornøyd med Reima sine. Dette fordi Friends sine er blytunge og veldig, veldig varme (vanligvis unødvendig her siden det sjelden blir grisekaldt, men tilfeldighetene ville ha det til at det faktisk var grisekaldt den vinteren de hadde denne dressen), og bruker en kvart evighet på å tørke etter vask. Dessuten syns jeg ikke den holdt vannet ute like godt som Reima sin gjør (og slukte impregneringsspray gjorde den også). Men for all del; den var god i.f.t. pris, men på ingen måter best så her ble det Reima sin da vi måtte kjøpe ny i fjor, og jeg kikker på Reima til 2-åringen som er på vei til å vokse ut av sin str 74-Reima (de er jo nokså dryge i størrelsen, syns jeg).

Takk for tips om tilbud, millact! Jeg ser at det skal være -50% (og -30% enkelte steder) på Reima på et kjøpesenter her i morgen så jeg tenkte jeg skulle se om jeg fant riktig størrelse der.

Snart 7-åringene trenger også nye dresser (dvs den ene passer nok sin ut sesongen, men 5-åringen er på vei til å vokse ut av sin så da får han overta storebroren sin), men selv om de er veeeldig begeistret for heldress nå (2. klasse) tenker jeg at de nok ikke er like begeistret til neste år så denne gangen tror jeg at jeg går for 2-delt i str 8 år. Vurderer sterkt Reima der også, men er ganske fornøyd med Kaxs sitt tøy så kan hende jeg går for skibukse derfra om jeg finner.


#40

Magica sa for siden:

Jeg har kjøpt Reima vinterdress til lillemor som nå er 20 måneder. Hun har naturlig nok ikke begynt å bruke den enda, så jeg er spent på om vi blir fornøyde. Den virker jo veldig god, så jeg er optimistisk!

Hun går i friluftsbarnehage så det er essensielt at dressen fungerer optimalt. Jeg kjøper en ny hvis den ikke gjør det.


#41

Luftslottet sa for siden:

11-eren skal ha arve-Reima og arve-Ticket. Har holdt helt supert, Ticketen tror jeg er på tredje bruker, og den er fullstendig brukbar som reserve.


#42

Daisy sa for siden:

Jeg har liggende en Ticket fra storesøster i str 98, så den skal treåringen bruke i år.
Vanntetthet og slitestyrke går litt over ultimat beveglighet her i "bar vinter med plussgrader og regn-land".


#43

Musemus sa for siden:

Ticket. Kjøper ikke andre dresser framover, den er bare helt suveren!


#44

mamaria sa for siden:

Vi har arvet en Lego tec dress, og en friends-dress, begge lite brukt. I tillegg har vi arva en stormberg-dress som fortsatt passer, og noen Skogstad vinterbukser og ei jakke. Tror vi slipper å kjøpe. Har hatt Lego tec før, da twinsa var små, og var veldig veldig fornøyd med dem. Når jeg holdt oppe de to arvedressene var friends-dressen virkelig blytung, Lego-dressen lett og myk.
Har hatt både pop og didriksons før, har ikke tenkt på de som veldig tunge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.