Iskrem er noe av det jeg savner aller mest med å ikke tåle laktose, men forrige helg spiste jeg deilig vegansk iskrem på isbar i Roma (laget av rismelk). Om ti år er det sikkert slike tilbud i de fleste storbyer, men jeg lurer på om det er flere slike nå? Finnes det i Oslo? Hva med andre storbyer i Europa?
PS! Jeg vet at jeg kan lage det selv, men det blir ikke til at jeg gjør det så ofte.
Er det et poeng at den skal være både vegansk og laktosefri, eller holder det med laktosefri? Nå er det jo generelt ikke så veldig mange isbarer i Norge, vi er jo ikke et island på linje med Italia, ei heller har vi samme klima. Du vet sikkert allerede at du får kjøpt is på rismelk og soya i butikken?
Hvis det er laktose som er problemet, er de nye laktosefri iskremene som Hennig Olsen har laget nå veldig gode, en vanilje og en med sjokoladebiter. Ellers er risis og havreis (Oatly) helt fine alternativer, som finnes i velassorterte butikker. I isbar har jeg ikke sett noe, men ikke sett så mye etter heller.