Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lager jeg av beter?

#1

veobra sa for siden:

Jeg har noen rødbeter og også noen gule. Hva bruker jeg dem til? Jeg har kjøpt sånne bokser med ulike rotgrønnsaker og der er det alltid med noen beter. Noen forslag til hva jeg kan lage? Jeg er ikke sånn kjempeglad i rødbeter, men de må da kunne brukes til noe godt? :knegg:


#2

Charlie sa for siden:

Rødbetesuppe (Borstj, eller hvordan man skriver det) er godt. Rotgrønnsaker, også rødbeter - kan skjæres i biter og ovnsbakes. Vi har laget det med alt mulig - poteter, rødbeter, kålrot osv. Bare digg om det er en blanding. Smør platen med litt olje, dryss på krydder of your liking og bak i vei.

Ellers har jeg fått noen vegetarkaker en gang som var veldig gode- det var noe med å raspe poteter, rødbeter o.l. grovt, og så bindes de med egg og no greier før man steker dem som kjøttkaker. Ble veldig godt. Vær dog oppmerksom på at de er dårlige å fryse, da blir de dvaske.

her fant jeg en variant:
www.vegetarbloggen.no/2012/03/06/rodbeteburgere/


#3

mosol sa for siden:

Jeg brukte en sånn kurv i går. Delte opp alle betene i biter og stekte i stekeovnen med olivenolje, salt og pepper. Jeg brukte også et par gulrøtter. Jeg er heller ikke så glad i rødbeter, men det funket sammen med de andre. Rotgrønnsaker får god søtlig smak ved baking i ovnen.


#4

Novla sa for siden:

Jeg synes stekt fisk (gjerne kveite), blomkålpuré, ovnsbakte beter og salsa verde er en knallkombo. Sødmen i rødbetene balanseres perfekt av syren og punchen i salsa verde. :nam:


#5

Varta sa for siden:

Saltbakte rødbeter er godt sammen med chevre, enten som en forrett eller i en salat. (Vask, legg på seng av havsalt, bak i ovnen til møre. Skrell og spis. Best med små rødbeter.)

Yngve Ekern har også noen gode veggisburgere med rødbeter, mener jeg. Og Andreas Viestad har en fantastisk oppskrift på gravlaks med rødbeter. Smaker nydelig og får en utrolig vakker farge.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg har lagd en slags betesalat et par ganger i det siste (både som rett på koldtbord og som tilbehør til kjøtt) der jeg ovnsbaker beten (den får en veldig rund og søtlig smak av dette), lar den bli litt avkjølt og deler i biter. Blander inn grovhakket valnøtter og lager en dressing av flytende honning og limesaft som jeg blander forsiktig inn.


#7

veobra sa for siden:

Så mange gode tips. Baking høres ut som min greie. Jeg liker den sødmen som kommer i bakte rotgrønnskaer. Det demmer trolig også noe av den markerte smaken av rødbet som jeg ikke er så glad i. Liker tipset om å bruke bakte beter i salat og så må jeg søke Viestads kombo med laks kjenner jeg.


#8

Eia sa for siden:

Denne rødbetesuppen er veldig god. Barna, i alle fall mine, liker den også godt:

Rødbetsuppe


#9

Nextlife sa for siden:

Her er betesalaten jeg lagde, brukte polka,-gule,- og rødbeter.


#10

veobra sa for siden:

Suppen så veldig god ut, Eia. Den er blandet ut med mye annet og det passer meg. :knegg:

Nextlife, det så godt ut. Og for noen farger!


#11

Luftslottet sa for siden:

Du koker en rød sammen med potetene til potetmos og får tilnærmet samme smak, og rååååsa farge.

Om du legger til fler røde beter, får du blodrødt og skummelt tilbehør til middagen på Halloween.

Jeg har også ovnsbakt sammen med andre rotgrønnsaker i olje og urter, helt nydelig. Særlig sammen med karamellisert løk.


#12

Varta sa for siden:

www.dagbladet.no/2012/12/07/magasinet/det_beste_jeg_vet/andreas_viestad/viestad/24729274/

:-)

Denne har jeg laget selv, men uten julekrydder. Er ikke så glad i anis. Brukte mer standard gravlakskrydder i stedet for (tørket dill, mener jeg å huske.)


#13

Myria sa for siden:

Jeg liker godt å bruke beter til en slags ovnsbakt salat. Baker beter i biter, rødløk i båter og hele hvitløksfedd med olje, salt, pepper og litt balsamicoeddik ved 190 grader i 20-25 minutter. Del daggammel loff (uten skorpe) i terninger og legg på toppen av grønnsakene. Ringle over litt olivenolje og stek videre 15 minutter til (da blir brødterningene sprø og gode). Smuldre over fetaost og server med ruccola, aïoli og stekt kylling.


#14

veobra sa for siden:

Det gjorde vi en gang og brukte stavmikser. Fin farge, men konsistens som lim. :sukk: Men jeg skal teste det igjen og bruke stapper. Hadde glemt dette!

Karamellisert løk høres ut som noe for meg!


#15

Snipp sa for siden:

Putt dem i kjøttpudding eller lag biff a la Lindstrøm.




#18

Acsa sa for siden:

Jeg hadde beter i linsesuppa i går. Rødløk, hvitløk, beter, selleri og linser.


#19

Syrinx sa for siden:

Falafel med beter.


#20

Filifjonka sa for siden:

Dette var helt nydelig, takk for oppskriften! Jeg lagde dette (minus aiolien) i dag, brukte en ferdigpakket kurv fra Rema1000 med en rødbete, en gul bete, en polastripete og en lys en, noen persillerøtter og en halv sellerirot. Brukte også littegrann honning i tillegg til balsamico og olje. Det var så godt med de krutongene og fetaen til.


#21

C3PO sa for siden:

Jeg lager brownies av rødbeter. Barna synes de er bedre enn vanlige.


#22

Eia sa for siden:

Oppskrift?



#24

Snipp sa for siden:

Denne må jeg prøve!


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg har en fantastisk oppskrift med ovnsbaking av skivede rødbeter med balsamico og olivenolje, i en salat med chevre og valnøtter og salatblader. Det er en sikker vinner, ja.


#26

veobra sa for siden:

Jeg laget en variant av denne i går, men med mye mer poteter. Det ble veldig godt.

Noen av dem var sånne nydelige polkabeter, nesten synd å mose dem.


#27

Stellebord sa for siden:

Jeg har spist en nydelig surdeigspizza med chevre, trøffelhonning, gulbete, rødløk og ristede gresskarkjerner. Men det er klart, det går ikke MYE beter til det da.


#28

Toffskij sa for siden:

Mmmm, ut og kjøpe beter! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.