Trenger inspirasjon til ukesmenyer.
Vi er fire stykker og alle spiser sm voksne. Jeg ukeshandler stortsett på fredag, evt torsdag hvis det har noe å si.
Jeg ønsker mest tips om hverdagsmiddager som er lette å raske sammen.
Skriv gjerne ned oppskrift også.
Mandag: Panert torsk, pastahjul, salat og pesto
Tirsdag: Finnbiff
Onsdag: Laks, wokgrønnsaker, kinesisk peppersaus
Torsdag: "Fish and crisp" og surret løk, paprika og brokkoli
Fredag: Lapskaus
Lørdag: Fylt kyllingfilet og salat
Søndag: ? (Ikke bestemt enda, mulig vi skal ha gjester)
Hovedregelen er 3 fiskemiddager, og fortrinnsvis 1 vegetar.
Denne uken (Vi handler på torsdager så ukemenyen begynner alltid på fredager):
Fredag: Tortillasuppe med revet cheddar og rømme, hvitløksbaguetter til.
Lørdag: Hjemmelaget pizza.
Søndag: Svinestek laget i crockpot servert med ovnsstekte poteter, gratinert blomkål, gulrøtter og saus laget på sjyen. Sjokolade/karamellterte til dessert.
Mandag: Krydret gulrotsuppe og grove scones.
Tirsdag: Stekt laks med kokte poteter, squash/asparges/ruccolasalat og rømme med sitron og gressløk.
Onsdag: Kylling og grønnsaker i hjemmelaget sursøtsaus med jasminris.
Torsdag: Rigatoni al forno.
Jeg har skrevet ned middager vi spiser og ser alltid gjennom det når jeg planlegger ukemeny. Noen ganger er det vanskeligere å komme på middager enn andre så en slik liste er god å ha om man mangler litt inspirasjon.
Fisk, supper, pastaretter, omeletter, wok o.l. er raske retter. Planlegg hvordan du skal bruke rester. Når du har tid er det en del det er lurt å lage mye av og så fryse ned (tomatsaus, evt kjøttsaus, som kan brukes til pizza, lasagne, pastaretter osv), kjøttkaker, fiskekaker, fiskeboller, vårruller osv. Det gjør det enda enklere å lage rask middag.
Mandag: Hjemmelagede kjøttkaker med poteter og kålstuing.
Tirsdag: Kyllingspyd med bulgur, rød pesto og salat
Onsdag: Tortellini med arrabiatasaus og salat
Torsdag: Svinekjøtt med hoisinsaus, eggnudler og wokede grønnsaker.
Resten av uka har jeg ingen plan for ennå. Må vel bli noe fisk.
Mandag: worlds best chicken( oppskrift på pinterest) med ris og rømmedressing med mango og chilli.
Tirsdag: spaghetti Bolognese m. Parmesan og hvitløksbrød.
Onsdag: kylling satay med peanøttsmør og mangosalat.
Torsdag: jeg skal på matklubb, så da blir det ostesmørbrød på de hjemme.
Fredag. Ovnstekt fårefilet med søtpoteter med creme fraish og chilli.
Lørdag: pizza.
Denne uka:
Mandag: rømmegrøt (Fjordland)
Tirsdag: kylling med spinat og sopp
Onsdag: pasta med kjøttsaus
Torsdag: laks med mangosalsa
Fredag: fiskekaker med råkost
Lørdag: moussaka med gresk salat
Søndag: kjøttsuppe
Mandag: Planlagt restemiddag (det har vi ofte på mandag, som er litt travel), denne gangen mac'n'cheese med tomatsalat og erter.
Tirsdag: Stekt plantain, refried beans, avokado, cherrytomater og stekt egg med en dæsj sriracha.
Onsdag: Hjemmelagde fiskekaker (fra fryseren - super fastfood!) med rotmos, poteter og smeltet smør med persille og gressløk.
Torsdag: Søtpotetsuppe med linser og brun ris.
Fredag: Åpen, Bolognese fra fryseren om vi er trøtte ved ukeslutt.
Lørdag: Stekt fisk av noe slag, med ovnsbakte beter og salsa verde.
Søndag: Vurderer å teste en ny oppskrift på Rogan Josh (typisk mat jeg lager dobbel porsjon av for å ha en hurtigmiddag til uka).
Og så flinke dere er til å sette opp ukesmenyer. :sukk:
Jeg har ikke peiling på hva vi skal spise denne uken. I dag var det elgburgere, i morgen vet jeg ikke ennå, onsdag vet jeg ikke ennå, torsdag skal barnet i bursdag og mannen jobbe seint så da spiser jeg vel sushi eller gyozas, fredag pleier vi å ha pizza, lørdag kommer vil sikkert til å sose bort på annet slik at vi bestiller indisk, og på søndag blir det fort ikke middag, men heller en litt utvidet kvelds med rislapper fra den indiske middagen dagen før, ostesmørbrød og salat.
Virkelig flotte ukemenyer her. Bra tips.
I går hadde vi spagetti og kjøttsaus.
I dag må vi dra rett til optiker med eldstemann så da blir det ikke noe middag, men mulig Mcèrn.
I morgen skal eldstemann dømme kamp så da blir det noe lettvindt før vi må dra ut igjen. Mulig laks, brokkolibiter og poteter i skiver, stekt sammen i ovnen.
Torsdag får det bli noe med kylling og ris + bretagnesaus.
Fredag blir det taco.
Lørdag er det bursdag så da skal vi ut og spise.
Søndag skal vi bort i annen bursdag.
Mandag - Kylling med bacon i ovnen med brokkoli og hjemmelaget potemos
Tirsdag - Torsk panert med corn flakes, kokte poteter og raspet gulrot
Onsdag - Gulasj suppe
Torsdag - Spagetti bolognese med salat og hvitløksbrød
Fredag - Pizza (rulle ut bunn fra butikken)
Gjengangere hos oss er:
Torsk i tomat
Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller
Kjøttkaker med kokt kål, poteter og saus
Hjemmelaget elgburger
Omelett med salat
Stekte kyllinglår med ris og salat
Laks med ris og salat
Pasta med kjøttsaus
Baconsurret torsk på en seng av potet- og gulrotmos.
Jeg går på en spesiell diett hvor det er en hel drøss med matvarer jeg skal holde meg unna. Derfor må tilnærmet alt lages fra bunn av. Det er tidkrevende, men jeg har blitt mye flinkere til å planlegge og å lage opp endel for frysing. Forrige helg hadde jeg "karbonadedag". :gal: Stekte opp en haug med karbonader/burger, kjøttkaker og kjøttboller. Pakker i porsjonspakninger og fryser. Må bare huske å ta det opp dagen før.
Fredag: pizza
Lørdag: kylling-quesedilla med salsa og guacamole
Søndag: nakkekotletter i form med grønnsaker og fløtesaus og hasselbeckpotet
Mandag: fiskesuppe med laks og hjemmelaget knekkebrød
Tirsdag: fiskekaker i brun saus med pasta, tyttebær og gulrot/brokkoli
Onsdag: spagetti bolognese
Torsdag: pølse i franske hotdogbrød (egentlig ikke tid til middag)
Ikke alltid det blir eksakt som planlagt, det hender vi bytter ut eller tar noe annet en eller to av dagene. Skriver ukesmeny mest for å være sikker på at vi har nok ingredienser til jeg har tid til å handle skikkelig igjen. Det går ikke alltid en uke og andre ganger mer enn en uke.
Så langt har det sett/tenkt å se slik ut her med oss:
Tirsdag: Hjemmelagd tomatsuppe, chorizo, egg, hvitløksbaguetter.
Onsdag: Impuls med hjemmelagd pizza som vi egentlig skulle ha fredag.
Torsdag: Fiskepudding i hvit saus med grønnsaker, gulerøtter og poteter.
Fredag: Rester fra siste to dagene eller brødmat med litt ekstra godt pålegg, lager gjerne ferskt brød isåfall.
Lørdag: Hamburgere
Søndag: Kyllingfilet/kalkunfilet, grønnsaker og ovnsstekte poteter, saus
Mandag: Panert fisk, poteter og salat
Tirsdag: Enten rester eller brødmat type egg og bacon eller slikt.
Mandag: laks
Tirsdag: kjøttboller (adams)
Onsdag: kalkungryte (adams)
Torsdag: fiskeburger (adams)
Fredag: taco
Lørdag: sikkert tacorester (bare jeg og mellomste hjemme)
Søndag: pizza kanskje? Bare mellomste og jeg da også). Evnt lammelår, om vi blir hjemme på dagen og har tid til langtidssteking.
Mandag: Fra fryseren: Gaiasuppe + skinkemuffins/pizzasnurrer
Tirsdag: Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Onsdag: Blomkålsuppe
Torsdag: Chili sin carne
Fredag: Tomatsuppe og pannekaker
Lørdag: Parmesankylling
Søndag: Lasagne
En utypisk uke uten fisk. Her har det blitt en feil. :nemlig: Men faktisk tre, evt. fire vegetardager da.
Typisk uke:
Mandag: Fersk pasta med kjøttsaus
Tirsdag: Laks med stekte grønnsaker i sitronsaus, ris eller potet ved siden av
Onsdag: Kylling med ris og salat, en eller annen saus
Torsdag: Potet og purreløksuppe med baguetter
Fredag: Hjemmelagd pizza
Lørdag: Svinefilet med soppsaus, råstekte poteter og grønnsaker
Søndag: Lasagne og gjerne og dessert.