Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til fin hvitfarge på veggene

#1

Lisa sa for siden:

Er det noen som kan gi meg et tips til hva som er en fin hvit malingsfarge å ha på veggene? Jeg ønsker å male stuen så hvit som mulig men leste at man ikke bør ha veggene helt hvite fordi man da kan risikere å bli snøblind!? :neidaså:

Så da lurer jeg jo på hva som er det nærmeste man kommer helt hvit uten at det er skadelig for helsen selvsagt :hehehe:

Jeg kan jo spørre i en malebutikk men håper noen her inne kanskje har noen tips / erfaringer de kan dele til hvit veggfarge. Er bare så misfornøyd med latten som er på veggen nå, føler den stjeler masse lys og vil ha helt helt lyse vegger!


#2

konemor sa for siden:

Har Eggehvit og den er hvit, men behagelig.Veldig fornøyd.
Hadde en fargeprøve på Dun, men den ble for hvit iallefall i dagslys og sørvendt rom. Tror ikke du blir snøblind av den :lol: .


#3

Katinka sa for siden:

Latte er et alternativ.


#4

Lisa sa for siden:

Har latte på veggene nå men er ikke fornøyd, vil derfor ha noe lysere ...


#5

Fara sa for siden:

Vi har en hvit farge, men den er ikke helt hvit. En mellomting mellom latte og hvit vil jeg tro. Dessverre har den ikke noe navn, bare et nummer.


#6

Lisa sa for siden:

Blir veldig takknemmelig for nummer også jeg :blomster: ..... er vel ikke tilfeldigvis 0502Y? Noen har allerede tipset meg om at dette er en fin hvitfarge


#7

Fara sa for siden:

Ilte opp på loftet og sjekket ei bøtte som sto igjen. S1005-Y40R.


#8

Maverick sa for siden:

Jeg har kritthvite vegger overalt og er enda ikke snøblind. :cool:


#9

Schnuppa sa for siden:

Vi har også eggeskall (er det ikke det den heter da). Husker dessverre ikke fargekoden i hodet (kan det være 0005Y20R). Det er den samme fargen som man maler lister og dører med. Kjempe flott, hvit og delikat men ikke snøblindhvit ;)


#10

Katinka sa for siden:

:sorry: Ikke meninga å spore av, men:

Dere som har hvite vegger, hvilken farge har dere på kjøkkeninnredninga?


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns helt hvitt er kjempefint, og ikke til å bli snøblind av.
Ellers har vi mange rom i en nestenhvit Jotun-farge som heter Claro. Jeg er veldig fornøyd med den. Den ser veldig feil og veldig gul ut på fargekartet, jeg hadde aldri valgt den ut fra det. Fargehandelen hadde malt opp forskjellige farger på panel, det var sånn jeg oppdaget at den var fin.
Egghvit er jeg ikke så glad i, jeg syns den ser litt skitten ut. Jeg angrer på dører og karmer vi har malt i egghvitt, og skal ha alt det over i blankt helhvitt etterhvert.


#12

Maverick sa for siden:

Ooooh! Nymalt! Blå, øhhhh...koden er 1040-B90R så vidt jeg husker. Også henger Monets ene vannliljebilde på veggen, og vi har sånne type apotekerdiskhåndtak på dørene. Litt type low-budget-oppussing, og absolutt ikke ferdige.


#13

Lisa sa for siden:

Jeg har hvit kjøkkeninnredning også! Hvite mursteinsfliser også, hvitt kjøleskap ... :gal: men varm og lun heltre europeisk valnøtt benkeplate som "bryter" i alt det hvite ....


#14

Minerva sa for siden:

Vi hadde en gang en mellomting mellom hvit og latte. Deilig lun men lys. Mener den het "Østers"


#15

Katinka sa for siden:

Spør fordi vi venter på vår hvite kjøkkeninnredninga og gikk derfor bort fra hvite vegger. Løsninga ble hvite lister og S 2005-Y20R på veggene. (Som på bilder under, hentet fra Ekstrem oppussing)


#16

Maverick sa for siden:

JEg tror forresten jeg mente R90B, ikke B90R. :gaah: Den som er mest blå og minst rød. :knegg:


#17

Fersken sa for siden:

Jeg tror det er N500 som er brukt i denne leiligheten. Den var malt av forrige leietaker og minner veldig om den hvite vi malte i forrige leilighet.

Føler absolutt ikke at vi blir snøblinde, er ikke så store flater som er fri i en liten leilighet. Kjøkkeninnredningen (som vi heller ikke har malt selv) er mørkegrønn. Karmer, benkplate og dører er trehvite (aner ikke treslag), så det bryter jo en del av den helt hvite veggen.


#18

Lisa sa for siden:

Det var forøvrig i siste nummer av Kamille det stod at man kan bli snøblind av helt hvite veggflater og derfor bør unngå dette (bare slik at noen ikke tror det er noe jeg har funnet på!)


#19

Fersken sa for siden:

Når man stort sett har dunkel belysning så gjør det ingenting :knegg:

Må vel få opp noe skikkelig lys etterhvert


#20

cilen sa for siden:

Kjempefint!


#21

Señora sa for siden:

Hvit narciss er den fargen interiørdesignerne sverger til. Den tar opp alle farger, og er forskjellig alt etter farger i interiør til lyset og lyssetting. Noen i min venninnegjeng synes den kan bli litt for gul etter deres smak, noe jeg ikke forstår.

Egghvit er den fargen man oftest maler lister/dører. Vi har den fargen på dører og lister, samt på huset utvendig.


#22

Heiko sa for siden:

Jeg er enig med dine veninner. Den kan fort bli veldig gul. Det at den tar opp fargene rundt er litt risikabelt. På vårt kjøkken ble i overkant gult.


#23

Frost sa for siden:

Hos oss ble den orange. Den passet overhode ikke til creme kjøkkeninnredning heller. I kjøkkenbutikken hadde de den farven mot denne kjøkkeninnredningen, og det så flott ut, men ikke hos oss.

Jeg liker Claro, den er nydelig, ikke helt hvit, og ikke "farget". Jeg liker også benhvit, den har litt gulskjær.


#24

Maverick sa for siden:

Hvit narciss er den veggfargen som forfølger meg i marerittaktige drømmer. :grøss:


#25

Schnuppa sa for siden:

Vi har hvit narciss i endel rom og må si fargen er veldig forskjellig avhengig av underlaget. På kjøkkenet er den helt identisk med creme kjøkkeninnredningen fra IKEA.

Men vi kommer snart til å male over og heller bruke eggeskall. Narciss blir altfor gul for oss også.


#26

Maverick sa for siden:

Tenk dere:

Hvit narciss. Orange teppe type Las Vegas, brunt, storblomstret mønster. Lillasvartegrønneblå, storblomstrede gardiner.

Jepp. Dette er beskrivelsen av stuen i mitt og alphaMales første hjem. :knegg:

Jeg skulle gjerne beskrevet kjøkkenet og badet, men da kommer jeg til å ende i krampegråt/latter over tastaturet.


#27

Susse sa for siden:

Vi har lys antikk i hele 1.etg, den er svakt lys, lys grå. Vi er kjempefornøyd selv etter 4 år og har ingen planer om å male om på lenge.


#28

Juli-jente sa for siden:

Helt enig her:)


#29

Selma sa for siden:

Er eggehvit og eggeskall samme farge?

Så noen vegger på Ikea i går og de var malt i Nordsjø Eggeskall. Kjempefine :jupp: Og jeg som nesten hadde bestemt meg for Claro på kjøkkenet - nå er jeg like forvirret igjen :nemlig: Kjøkkeninnredningen vår er forrestem Ikea Ståt


#30

Sue sa for siden:

Vi har malt veggene i Jotuns "letthet". Den er midt mellom hvit og eggeskall. Veldig fornøyde!


#31

Maz sa for siden:

Skumring. Har ikke koden i hodet. Det er den hviteste gråfarger. Alle farger er preget av lyset, så vær litt obs på lyset utenfor store vinduer.

Jeg er strålende fornøyd med skumring, den ser bedre ut her enn den gjorde i en leilighet høyt oppe, da kunne den virke ørlite blå uten møbler.


#32

Maz sa for siden:

koden er ganske enkelt 1000-N


#33

Salt sa for siden:

Refleksjon, Chi eller Skumring! Kjempefine, nesten hvite farger. Skumring er en anelse grå, men utrolig fin.


#34

Salt sa for siden:

Ja, kommer an på hvilken belysning man har til også.. :)


#35

mehmet sa for siden:

NCS S0502Y er "vanlig" hvit veggmaling. Den er, som fargekoden tilsier, ikke helt hvit, men det er denne som i regelen blir brukt dersom det skal males "hvitt". (Hvit grunning er f.eks. helt hvit.) Vi brukte S0502Y på veggene da vi malte, det blir altså hvitt uten noen andre fargenyanser.

De fleste hvitmalte ferdigprodukter (vinduer/dører/trapper) leveres i S0502Y.


#36

mehmet sa for siden:

Her er forresten en annen tråd som omhandler litt av det samme.


#37

Misteri sa for siden:

Jeg har noe som heter letthet på nesten alle veggen i det lille huset mitt. Annbefales virkelig. Er veldig lett å bytte ut farger på andre ting etter humøret. ;)


#38

Strå sa for siden:

Etter å ha driti på draget et par ganger når det gjelder farger har vi lært oss til å prøvemale. Vi kjøper altså det minste mulige volumet av en tre-fire farger vi liker, maler et par strøk på noen planker e.l. og sjekker i forskjellige lys og kombinasjoner. De gangene vi har tatt oss dette ekstra bryet har vi endt opp med nyanser vi er fornøyd med, og det leeeenge.

Fargen vi valgte på kjøkkenet er “Morgenlys” 1507-Y21R 1332 kombinert med en grønnfarge som var mye lysere i virkeligheten enn på fargeprøven: “Lagune” 3015-G58Y 0277


#39

Lisa sa for siden:

Nok igjen takk for alle innspill i denne tråden.

Jeg malte i helgen og det ble Flugger farge "Råhvit", er kjempefornøyd. Det er en silk farge som er hvit uansett hva slags tilbehør du har. Stolte på råd fra Flugger og det er jeg glad for.

Forøvrig må jeg også lette til at jeg nå forstår hvorfor de fleste malere foretrekker Flugger - det var helt suveren maling, anbefales virkelig fremfor Jotun!


#40

Canisa sa for siden:

Vi har malt med Chi på kjøkkenet, og skal male det samme i stua. Den er hvit med "en dråpe sort og grønn". Sort for ikke å være for hvit og grønn for at den ikke skal gulne.

På barnesoverommene har vi malt lys antikk både på vegg og i tak, og den er også fin.


#41

Azi sa for siden:

Vi har malt Chi vi også i stuen og kjøkken og skal ha i gangen også. Likte fargen utrolig godt!! Ble så lyst og fint.

Malte brannmuren/pipen i sjokoladebrun farge. Så det ble skikkelig stillig.


#42

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi har malt gjesterommet krem farget, det er da bitte litt mer naturfarga enn taket som er helt hvitt... Passer veldig bra sammen med caffe latte og dun:ja:


#43

Obelix sa for siden:

Magnolia.

Hadde det der vi bodde før og har lyst på den her også :lei lys Toscana:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.