Hiawata har snart bursdag, og jeg skal bake en sjokoladekake. Som regel bruker vi Toro sin langpannekake, fordi den må være melke- og glutenfri. Finnes det noen måte å gjøre den litt bedre og saftigere på? Eller en annen sjokolangpannekakeoppskrift som er bedre?
Mitt eget barn kan ikke fordra sjokoladekake med fruktsmaker, så det kan ikke være appelsin, dessverre. Det må smake sjokolade. Selv om jeg selv elsker appelsinsmak på sjokolade.
Jeg brukte 50/50 eplejuice og vann + olje i Toro sist, og det sammen med at jeg stekte den litt mindre snarere enn litt mere resulterte i en overraskende god kake. Ikke fruktsmak.
tja, crazy chocolate cake er jo egg og melkefri, laget med tory lys kakemiks uten gluten er den glutenfri og funker for sånn ca alle allergier, garantert fri for spor av nøtter også. Og med et tykt lag glasur som egentlig er smørkrem med blå soft, så er den absolutt barnevennlig og spisbar,
Ja, kanskje eple ikke setter så mye smak? Og margarin er bedre enn olje? Jeg skulle gjerne brukt appelsinjus, men kanskje greit at bursdagsbarnet selv liker den. :humre:
jeg synes det å bruke margarin gir bedre resultat enn olje ja, selv melkefritt. Blå melange smeltes og brukes i stedet for olje :) Evt bytte noe vann med "melkefri fløte"? jeg pleier jo bytte vann med melk i sånne posekaker for å få den fyldigere, men du mp ha melkefri melk, så enten da noe sånn soya/rismelk eller rett og slett fløten for å få det litt fetere, som jeg tenker gir saftigere?
Bare vær obs på at laktosefrie produkter ikke kan brukes om det skal være melkefritt. De inneholder melkeprotein og er derfor like ille om man har melkeallergi og ikke laktoseintoleranse.