Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager jeg en barnevennlig, men saftig, gluten- og melkefri sjokoladekake?

#1

Tallulah sa for siden:

Hiawata har snart bursdag, og jeg skal bake en sjokoladekake. Som regel bruker vi Toro sin langpannekake, fordi den må være melke- og glutenfri. Finnes det noen måte å gjøre den litt bedre og saftigere på? Eller en annen sjokolangpannekakeoppskrift som er bedre?


#2

Millen sa for siden:

Jeg har en fantastisk oppskrift på gluten og latosefri om det holder. Må evt lete opp oppskriften.


#3

Tallulah sa for siden:

Ja, veldig gjerne Millen! :jupp:


#4

LilleRosin sa for siden:

Bruk appelsinjuice i stedet for vann.

Og kaffe i glasuren.



#6

Tallulah sa for siden:

Mitt eget barn kan ikke fordra sjokoladekake med fruktsmaker, så det kan ikke være appelsin, dessverre. Det må smake sjokolade. Selv om jeg selv elsker appelsinsmak på sjokolade.


#7

Dragen sa for siden:

Erstatt vannet med kaffe, og oljen med blå soft, så får du en litt annen variant av toros langpanne.




#10

Palmen sa for siden:

Jeg brukte 50/50 eplejuice og vann + olje i Toro sist, og det sammen med at jeg stekte den litt mindre snarere enn litt mere resulterte i en overraskende god kake. Ikke fruktsmak.


#11

Malama sa for siden:

tja, crazy chocolate cake er jo egg og melkefri, laget med tory lys kakemiks uten gluten er den glutenfri og funker for sånn ca alle allergier, garantert fri for spor av nøtter også. Og med et tykt lag glasur som egentlig er smørkrem med blå soft, så er den absolutt barnevennlig og spisbar,


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, kanskje eple ikke setter så mye smak? Og margarin er bedre enn olje? Jeg skulle gjerne brukt appelsinjus, men kanskje greit at bursdagsbarnet selv liker den. :humre:

Hva slags pynt er garantert melk- og glutenfri?


#13

Benzo sa for siden:

Kokosmelk eller laktosefri rømme hvis det går. Tilsett ekstra kakao evt biter av melkefri sjokolade.


#14

Malama sa for siden:

jeg synes det å bruke margarin gir bedre resultat enn olje ja, selv melkefritt. Blå melange smeltes og brukes i stedet for olje :) Evt bytte noe vann med "melkefri fløte"? jeg pleier jo bytte vann med melk i sånne posekaker for å få den fyldigere, men du mp ha melkefri melk, så enten da noe sånn soya/rismelk eller rett og slett fløten for å få det litt fetere, som jeg tenker gir saftigere?



#16

Tallulah sa for siden:

Tusen takk, den så god ut!


#17

Millen sa for siden:

Det er den!


#18

Fakse sa for siden:

Bare vær obs på at laktosefrie produkter ikke kan brukes om det skal være melkefritt. De inneholder melkeprotein og er derfor like ille om man har melkeallergi og ikke laktoseintoleranse.


#19

Tallulah sa for siden:

Det vet jeg fakse. :) Jeg skal sjekke om det er laktose, eller melkeprotein også. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.