Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vintersko til ungdom

#1

Stellebord sa for siden:

Hvilke vintersko har ungdommene deres? Eventuelt, hva har de på føttene om vinteren?

Jeg deler omsorg og utgifter for trettenåringen med faren hennes, og vi er ikke helt enige om hvor mye som bør legges i et par vintersko. Hun ønsker seg Dr. Martens med varmt for, og jeg har funnet det til 1200,- og mener at en må regne med å gi så mye for et par vintersko når en må ha størrelse 40,5. Far er uenig og vil ikke spleise hvis vi skal kjøpe så dyre sko. Jeg vil GJERNE kjøpe billigere sko, men jeg gidder ikke bruke penger på noe trettenåringen selv ikke vil ha, for da blir det jo ikke brukt, også tripper hun rundt i joggesko hele vinteren istedet.


#2

GinaK sa for siden:

Tror kanskje pappan trenger å minnes på at str. 40 er voksenføtter og da koster det å kjøpe sko. :) Uavhengig om man er 13 eller 25. En annen ting er at det er bedre å kjøpe et par som de faktisk vil gå med enn å trumfe igjennom at man skal spare 400,- på å kjøpe noe de aldri vil putte bena oppi. Du har jo skrevet det selv. :)

Etter hva jeg har erfart med min snart 14åring så ville jeg kjøpt de du nevner om de er litt vinteraktig og varmere enn joggesko/converse.
Min gutt gikk aller mest med sine Nike joggesko gjennom vinteren i fjor men han har et par forede skinnstøvler fra Roots som også passer i år som jeg håper han vil gå med når snøen kommer. Han har også Uggs men de ble svært lite brukt fordi han er så varm av seg. Passer i år også.


#3

Jålebeinet sa for siden:

I den alderen har de vel ferdigvokste føtter, så et par vintersko vil vare mer enn en sesong. Min 13-åringe jente har vært stabil i føttene de siste to årene i alle fall.


#4

løve70 sa for siden:

Sko er dyrt når de trenger voksenstr ja :nemlig:

Jeg kjøpte akkurat disse støvlettene fra Columbia til 12 åringen. Det var slike hun ville ha (varme, lette og vanntette).

I tillegg har hun et par uforede Dr Martens liknende boots til de dagene det ikke er så vått og kaldt. Hunter støvler til de våteste dagene.


#5

My sa for siden:

Oi, Løve, det var mange sko! :humre:


#6

millact sa for siden:

Eldste på 10 har nå 41 i sko og må selvsagt kjøpe i dameavdelingen. Jeg var heldig forleden og fant til 20% avslag, men betalte likevel godt over 1500 kr. Hun kunne nok fått noe rimeligere, men det var de som ble godkjent (og jeg så ikke på prisen, dum som jeg var, jeg ante ikke at de var sååå dyre). Hun ville egentlig ha en Uggs type til samme pris, men jeg satte foten ned og krevde noe bedre. Selgeren mente at de hun så på ikke egnet seg til å gå med til skolen, alt for dårlig såle.

Men, sko er dyrt når man må ha voksenstørrelse.

I januar i år måtte hun ha nye vintersko, for de andre ble for små. Da betalte jeg over tusen på januarsalget. Tror det er vanskelig å få noe rimeligere enn det. Jeg har i alle fall ikke funnet noe.


#7

Stellebord sa for siden:

Det ender vel med at jeg må kjøpe, som vanlig. Men det er virkelig vanskelig når en har så ulikt syn på hva klær og utstyr skal koste!


#8

løve70 sa for siden:

Ja, ikke meningen at det skulle bli sånn ;)



#10

Drømmedama sa for siden:

Jeg har vært hoppende glad hvis ungdommene mine i det hele tatt har villet ha noe som er foret og en smule fornuftig og vinteraktig på beina. Dr Martins med fór er jo ikke så galt. Alt annet enn Converse har enkelte år vært en seier...


#11

-ea- sa for siden:

Her ble det Timberland i år også. De var kommet i svart, og jeg var glad for at vi endelig kunne bli enige om noe som funker og er varmt, så jeg dro kortet.


#12

Susse sa for siden:

15-åringen har hatt samme størrelse i to år nå,men bruker jenvt over ett par sko i sesongen allikevel. Han har kjøpt seg lave klassiske støvlettaktige sko uten snøring i år, helt like mine bortsett fra mangel på høy hel. Kostet 1000,-
13- åringen har Kamik vintersko, han har vokst 3 størrelser siste året. Kostet 800,-


#13

Tjorven sa for siden:

Min snuppe er yngre, men jeg er helt med på din argumentasjon. Jeg legger heller litt mer penger i et par skikkelige sko som faktisk brukes. Og når de blir litt eldre så varer skoene også mer enn én sesong.

Alternativet er at de bruker sko som egentlig ikke tåler vintervær.


#14

Lhi-My sa for siden:

Jeg hadde samme diskusjon med min mann forrige uke. Vi har tre jenter med voksenstørrelse og alle tre trengte nye sko. Det endte med at han fikk link til nettsidene til de to skobutikkene vi har tilgang til og beskjed om å finne fram til de vinterskoene han snakket om når han sa at der var mulig å finne vintersko str 38 og 40 som er varme nok og vanntette nok til en langt billigere pris enn 1000 pr par. Jeg vet han leita, men det kom aldri noe forslag og han sa ingenting når jeg fortalte at vi hadde fått tre par for 2600 kr ( med 25% rabatt).


#15

GinaK sa for siden:

Ja, er det ikke sånn at føttene vokser raskest og blir først utvokst. Kjøpte to par til han i fjor høst, i str. 43. :eek: Da var han bare 12 år. De passer heldigvis fortsatt så han har vel sluttet å vokse i bena kanskje. Ellers vokste han 8cm i høyden fra november til sommerferien og nå har han vokst enda mer.


#16

Isbjørn sa for siden:

Vi var kjempeheldige med vinterskoene til vår 14-åring. De solgte fjorårets modell med Tex-materiale på Shoeday til 350 kr. De var tykke, lave, med snøring og kul (i følge tenåringen).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.