Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vedvarende vondt kne hos 10-åring

#1

Tjorven sa for siden:

Snuppa (10 år) spiller fotball, og synes det er veldig stas. På en kamp i begynnelsen av september fikk hun en kneskade. Dette blir ikke bra. Hun sier det gjør vondt "inni" kneet.

Det går fint i starten, men når hun gjør lengre løp når hun er litt mer sliten, så er det stopp. Det gjør så vondt at hun ikke vil gå på benet. (Ikke helt sant: hun vil ikke gå på benet når jeg ber om det, men når ultrakul bloggertrener på 24 år ber henne så halter hun avgårde.)

Kneet er ikke nevneverdig hovent.

Noen som har peiling på hva det kan være? Er det noen vits å ta henne til lege? Det er jo ikke noe man kan se.


#2

Libra sa for siden:

Jeg ville tatt henne med til lege. Det kan godt være en skade som bør tas hensyn til på noen måte, enten ved avlasting eller opptreningsøvelser. Lege vil mest sannsynlig henvise til fysio og/eller bilder.


#3

kamp sa for siden:

Schalletters?


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg ville fått det utredet, det høres jo ikke helt ulikt ut sprekk i menisken (hvis det skjer hos barn)?


#5

Kirsebær sa for siden:

Knær er noe skit. Jeg sliter fortsatt etter gjentatte kneskader på fotballbanen som barn.
Få det sjekket. Få henne henvist til MR også, ikke bare la legen si "ta det med ro en stund også kom tilbake hvis det ikke blir bedre".

Knær skal helst funke hele livet. Sammen med ryggskader er det noe av de verste skadene å slite med.


#6

GinaK sa for siden:

Siden det ikke har gått over på en måneds tid og om hun fortsatt halter så ville bedt legen om henvisning til MR. God bedring.


#7

Nessie sa for siden:

Ville sjekket med lege ja, og få tatt en MR.


#8

star sa for siden:

Legetime ja. Og ikke godta at dere skal se det an. Dere har gjort det lenge nok nå. Som Kirsebær sier, knær skal vare livet ut. Var vel i 10-års alderen selv første gangen knærne mine sa fra. Vel, de sier fortsatt fra 30 år og 5 operasjoner senere.

Tenkte også schlatters. Broren min var plaget av det.


#9

Adrienne sa for siden:

Siden hun har gått med det så lenge så er nok en legetime på sin plass. Hun er en aktiv unge, så det trenger ikke være verre enn at hun trenger litt hvile og ro, men noe sier meg at hun kanskje hører mer på legen enn mor (det gjorde iallefall min niåring da hun var plaget med anklene i fjor).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.