Michelle sa for siden:
............................................................
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Michelle sa for siden:
............................................................
Myria sa for siden:
Siden det er høst og lammesesong, hva med en lammegryte? Det kan jo enkelt lages dagen i forveien og så bare varmes mens du lager tilbehøret. Jeg lager en god gryte med lammekjøtt i terninger som brunes først, løk, hvitløk, gulrøtter i store biter, hermetiske tomater, litt tomatpuré, salt/pepper, timian og laurbærblad. Kokes til kjøttet er mørt og så rører du inn noen skjeer Snøfrisk (eller vanlig kremost) før du serverer med potetmos.
Drømmedama sa for siden:
Jeg synes lapskaus-ideen til mannen din er god, hjemmelaget bifflapskaus er deilig. Uformelt og nedpå og koselig. Og kan jo med fordel lages dagen før. Det hender vi har gjester på lapskaus når vi ikke har hatt tid til å lage mat selve dagen, det eneste jeg ofte bommer på da er hvor lang tid det egentlig tar å varme opp en stor gryte med lapskaus.
Lammegryten til Myria høres også veldig god ut, men litt mer jobb med potetstappen. Nå vil jeg ha lammegryte til søndag!
Michelle sa for siden:
Tenkte på det:), og lager av og til ei lammegryte jeg har fått mye skryt av, men hadde lyst til å servere noe annet.
ikke så usannsynlig at det blir det igjen.
Hot Lips sa for siden:
Lapskaus eller lammegryte. Og eplekake til dessert. Skikkelig høstmat. :hjerter:
Charlie sa for siden:
Gå på Meny, kjøpe roastbiff og få dem til å skjære den opp for deg i litt rustikke skiver (syns det passer best om den er litt tykkere enn til pålegg, men det er en smakssak), brokkoli, fløtegratinerte poteter (enten lage ferdig dagen før eller kjøpe på Meny), peppersaus. Ferdig.
Fløtegratinerte poteter blir aller best om de lages ferdig dagen før minus ostestrø på toppen - den sparer man til siste varming i ovnen før servering.
Eller lys lapskaus og flatbrød. Det er skikkelig digg. Ha litt persille på toppen, til fint. :knegg:
Eia sa for siden:
Er det barn med? I så fall er vel lasagne både nedpå, godt, barnevennlig og kan lages dagen før. En grønn salat ved siden av justerer nivået opp. :jupp:
millact sa for siden:
Lapskaus!
Millen sa for siden:
Lapskaus!
Hannah sa for siden:
Lapskaus /Betasuppe eller fårikål.
Michelle sa for siden:
En tenåring som spiser alt, ellers voksne. Vi er ikke spesiellt glad i Lasagne må innrømmes.
Ser ut til at jeg heller mot Lammegryte:) og muligens en liten forrett. Og noe til kaffen da.
vixen sa for siden:
Jeg lagde ølgryte i helga. Veldig godt og blir bedre av å lages dagen før. Oksekjøtt, bacon og bayer er hovedingredienser. Si fra om du vil ha oppskrift.
Libra sa for siden:
Jeg kunne gjerne tenkt meg til oppskrift. :blafre:
Michelle sa for siden:
Det vil jeg😊
Addison sa for siden:
Og jeg! :neie:
Nextlife sa for siden:
Jeg er ikke Vixen, men har også en knallgod oppskrift på en ølgryte. :hyper:
Denne har jeg laget mange gannger og den minner litt om BB, men gir en mer litt søtligere og mer kompleks smak.
www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/oksekasserolle-med-ol/69911
mkj sa for siden:
Jeg lagde Gulasjsuppe/-gryte her om dagen. Det ble faktisk veldig godt. Da er potetene i gryta, så det er alt i ett.
Vet ikke hvor autentisk det ble, men det ble godt.
Hadde masse løk i, 4-5 gule løk som jeg hakket ganske fint, disse ble surret i litt olje.
Brukte flatbiff, ble veldig mørt etter lang koking.
hadde ellers i en hel chili, masse paprikapulver (om lag en spiseskje kanskje, husker ikke helt)
Kokte ut panna etter kjøttet. Og hadde i poteter i terninger etter en stund og helt mot slutten litt purre og paprika i biter.
Den ble mer gryte enn suppe, tror løken var med og sette veldig god smak og fylde. Løkbitene kokte helt bort.
vixen sa for siden:
Jeg lager nok en litt forenklet utgave av nextlife sin. Dette gjorde jeg sånn ca sist:
Brunet ca 150 g oksekjøtt pr pr pluss en pakke med bacon i terninger (med pakke mener jeg en sånn "blokk")
Surret så sjarlottløk (ca 7-8 stk), en vanlig løk og hvitløk etter smak (jeg brukte to fedd).
Kuttet opp fem store gulrøtter i staver og surret litt sammen med løken på slutten.
Tok så alt dette oppe i samme gryte og helte over tre halvlitere med bayer.
Godt med hakket fersk timian, et laurbærblad, noen dråper worchestersaus og litt chillipulver i til slutt. Salt og pepper og pittelitt sukker også.
kokte dette i lang tid. 2,5 time kanskje småputrende på komfyren. Hadde i litt jevning til slutt for å tykne sausen litt. Før servering så brunet jeg en del sopp og hadde oppi.
gryten serverte jeg med Rotmos av poteter og søtpotet.
Lettvint og falt veldig i smak.
Michelle sa for siden:
Tusen takk for tips. Ølgryta tar jeg neste helg på farsdagen:)
Har fått tak i lammekjøtt så det blir lammegryte. Forrett gravlaks og ostekake til kaffe/dessert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.