Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefalt babybilstol for tiden?

#1

Malama sa for siden:

Vi skal jo få en ny liten i hus, og siden babystolen vi har ble kjøpt til eldstemann, som er 7,5 når babyen fødes, regner vi med at den er for gammel, stoler skal jo helst ikke brukes sånn i all evighet, 8 år er vel aldersgrensen for når plasten er for gammel?

Derved skal man vel ha et nytt babysete da. Barnas hus har babykveld med litt tilbud i morgen, kunne jo evt benyttet oss av dette, tenkte jeg, de har jo der maxi cosi cabriofix som er det samme setet som vi har i kjelleren på tilbud, og det er forsatt ansett som et bra sete? Eller er det pebble som er det nye og gode derfra og kanskje andre merker som er enda bedre? Er det samme alderbegresning på basen, eller er den evt noe som kan brukes videre? _Det ble flere spørsmål enn svar i hodet mitt når jeg skulle snakke med mannen om dette.
Ikke at mye tyder på at cabriofix er et sete de selger mye av, viser det seg, tvert imot selger de det sikkert ut på tilbud for å tømme? De har nemlig kun et eneste valg på nettsiden sin av cabriofix, svart sete i pakke med base.

usikker i jungelen etter såpass mange år...


#2

Niobe sa for siden:

Cabriofix er fremdeles et bra sete, og fremdeles populært. Så jeg hadde ikke vært redd for å kjøpe det. Britax sitt babysete scorer vel et ørlite hakk bedre, men ikke så mye at jeg synes det utgjør stor forskjell. I tillegg synes jeg Cabriofix er mye lettere å stramme til, og det er viktig. Britax sitt er også vesentlig brattere, noe som gjør det vanskelig å bruke i enkelte biler.


#3

Serena sa for siden:

Maxi Cosi Cabriofix er fortsatt veldig populært, det er forresten ofte på tilbud hos BarnasHus så om du vil undersøke litt mer så tror jeg fint du kan få samme tilbud seinere.


#4

Malama sa for siden:

Ser fort for meg at det kan dukke opp i julekalenderen deres også ser i spåkula

ikke utenkelig å finne samme tilbud senere nei, hvilket sånnsett kan gjøre det mindre stressende enn akkurat en onsdag etter 18, som er dagen da begge ungene skal på trening og mannen på FAU-møte...

Dog er det jo et poeng at det neppe kommer veldig MANGE flere tilbudsmuligheter, sånn siden jeg skulle hatt det i hus til jul, baby forventet første haldvel av januar


#5

Magica sa for siden:

Hva med å kjøpe brukt? De brukes jo rimelig kort tid disse babysetene. Forresten så har vi Cybex Sirona som egentlig er fra 0 mnd men jeg ville ikke latt være å hatt et sete jeg kunne bært med meg rundt uansett. :) Vi hadde maxi-cosi cabriofix til mini, men det var siste rest av bruksverdi (gammelt).


#6

Malama sa for siden:

Brukt er jeg litt skeptisk til fra folk jeg ikke kjenner...


#7

Malama sa for siden:

Og vil kunne bære med meg ja. Har adapter til cabriofix til zapp xtra, det var jo genialt med lillesøster


#8

Plingo sa for siden:

Vi har gått for maxi cosi cabrio fix denne gangen også. Likte setet veldig godt sist, det gjør det godt i tester, står fint i Ford Mondeoen vår og er brukervennelig. Forrige sete ble arvet etter min lillebror som var 4 (2007, det er 24 år mellom oss) da Lille Persille ble født. Det var for gammelt nå følte vi, så kjøpte nytt.


#9

Vianne Rocher sa for siden:

Cybex Aton q skal visst være det beste av babystolene på markedet nå, men Cabriofix/pebbles er fremdeles gode seter. Og som du selv sier finnes det jo adaptere til de fleste vogner til Maxi Cosi-setene. Vi har Pebbles til babyen. Det er ikke store forskjellen på det og Cabriofix, men Pebbles er større og romsligere og kan dermed brukes lengre, i tillegg kommer den med regulerbar base som er genialt når barnet blir større og vil se ut av vinduet.


#10

Niobe sa for siden:

Vi brukte Cybex Aton på en reise, og jeg likte ikke fasongen/sittestillingen på det. Det har et veldig dypt sete, så barnet ble sittende veldig sammenkrøllet i det. Men jeg mener å huske at det var veldig lett i vekt, og det kan jo være en fordel.


#11

Niobe sa for siden:

Eller var det Britax Babysafe som var så dypt i setet..?

En ting er sikkert, vi har hatt litt mange bilstoler i bruk, til å ha bare to barn... :knegg:


#12

apan sa for siden:

Jeg gikk mot strømmen og kjøpte et Brio Primo, det er vel ikke utviklet på noen år og er sånn sett ikke blant de beste. Jeg er mindre opptatt av finesser og syntes brukervennligheten var grei nok (det var noe av det som var dårlig i tester), og tenker at setet var sikkert nok. Jeg synes de nyeste babybilsetene var hårreisende dyre, og selv om sikkerheten kommer først valgte vi en billigere løsning (MYE billigere). Setet er likevel ikke dårligere enn det vi hadde storebror i, for å si det sånn. Og den gangen var det vi valgte til ham det aller beste som fantes.

Jeg hadde Cabriofix forrige gang og liker at Briosetet er lettere å bære på og bare har trepunktsele (jepp, det er sikkert noe dårligere sikkerhetsmessig, men uendelig lettere å plassere en baby i). Så har jeg Briovogn og setet kan settes rett på.

Jeg hadde også med i vurderingen at mine barn har brukt babysetet kort, og vi kjører relativt lite. Vi må antagelig kjøpe nytt sete på senvinteren, og da kommer jeg til å legge mer i det for å få et sete som er best mulig og som kan brukes bakovervendt lenge.


#13

Niobe sa for siden:

Cabrio har også trepunktsele. Det var faktisk en av de tingene som var tungvindt med Britax Babysafe, for det kan være utrolig knølete å få babyarmer inn i fempunktselen... :flau:


#14

apan sa for siden:

Ja nemlig. Jeg tenkte jeg hadde hatt fempunktssele før jeg, for jeg tenkte på nå at trepunkt var lettere. Kanskje vi hadde det til storebror da, for han hadde en Britaxvariant.


#15

Stellebord sa for siden:

Hvis du prøver setet et annet sted har jo ofte Lekmer og lignende butikker gode priser. Vi har sete fra -13 så bruker det. Husker ikke hva det heter, men det er Maxi Cosi, isofix med base. Babysafe eller noe?


#16

nokon sa for siden:

Vi brukte Cabriofix til treåringen og det var framleis det som kom best ut. Viss eg skulle kjøpt nå, ville eg kjøpt Pebbles, fordi den basen kan brukast til Klasse 1-sete opp til 105 cm. Dermed får ein ein rimelegare totalpris frå 0-4 som følgjer den nye standarden og ein får to seter som kjem godt ut i test. Vi vurderte Pebbles nå i sommar når 2,5-åringen hadde vekse ut av CybexSirona. Dei selgje ofte Klasse 0+ og 1 med base i pakker og, har eg sett.


#17

Malama sa for siden:

Men det er vel egentlgi høyst tvilsomt at denne ungen skal over i maxicosi sitt klasse 1 sete, tror jeg, det er dog noe jeg må tenke litt på.

De to vi har var en runde i et besafe før de gikk over i maxway. Hvor gammel bør ungen være før den sitter i maxway egentlig? Det går jo fra 9 kilo, men passer det for så små folk? Vi har bare hatt det til større unger.

besafen fikk jo eldstemann da han var... knapt to, så det er altså 5,5 når ungen kommer og følgelig trolig litt gammelt å ta i bruk til lille etter babysetet, men derimot maxway kjøpte vi til ham for tre år siden, lillesøster har dem i dag, men innen lille som altså ikke blir født før hun er nesten fem skal ut av babysetet er nok hun moden for beltestol, følgelig er maxway'ene ledige, og dessuten ikke for gamle tenker jeg?

Men ja, det er jo et poeng med isize-standarden da. Da kan lille bare sitte i pebbels ti lden er 74 cm lang, det er jo klesstørrelsesmessig 8 mnd? det er jo tidlig å måtte droppe babysetet (med fordelen at det kan settes på hjul med ungen oppi) allerede da? Eller, har de da blitt så store at det ikke gjør noe, man napper dem over i en vogn uansett? Sannelig om jeg husker, det er lenge siden de var så små, jeg husker ikke hvor små de er!


#18

apan sa for siden:

Tja, lillebror er 65 cm nå (3,5 måneder) og på god vei inn i størrelse 74. Som sagt, mine barn har ikke tilbragt så mye tid i babysetet heller. Tror vi har byttet rundt 8 måneder.


#19

Malama sa for siden:

størrelse 74 brukte vi egentlig nesten ikke vi, i alle fall ikke på eldstemann, han passet så lenge i 68 at det var kort tid i 74 før han likegodt kunne gå i 80, men 80 hadde han jo i gjengjeld til han var nesten 1,5 år gamel da...

ikke store barn, og hadde babystolen lenge


#20

Magica sa for siden:

Jenta mi var veldig lang så vi sluttet med babysetet ved 10 mnd. Hun var 86 cm ved 15 mnd.


#21

Niobe sa for siden:

Mens mine kunne brukt babysetet til de var 2 år. Str 74 brukte de fremdeles da de var 1,5 år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.