Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dock Boots vs Viking Ultra?

#1

Nera sa for siden:

...eller andre typer forede vinterstøvler til barn. Vi bor i slapseføreland, aka Tromsø, og kun goretex vintersko holder ikke i barnehagen. Været veksler voldsomt gjennom sesongen, så vi har pleid å ha goretexsko (Viking), noen Sorel til kalde dager, samt forede støvler.

Tidligere har vi hatt "vanlige" Viking Ultra, men jeg lurer på om det finnes andre alternativer som er like gode/bedre. Det er snakk om 3,5-åringen som er en meget aktiv krabat, og som elsker å være ute i allslags vær.

Hvordan er Dock Boots? Jeg ser det finnes noen som er vanntette hele veien opp, og passformen ser ut til å være fin, men er disse noe særlig varme? Han trenger nok størrelse 26 for å ha ørlite å gå på.


#2

Røverdatter sa for siden:

Dock Boots er varme og skal holde -10, men du må kjøpe ekstra ullsåler å legge i dem så de ikke blir klamme. Vi har hatt dem i to år og er kjempefornøyd, men det skal sies at de nok ikke er brukt i kaldere vær enn 4-5 minusgrader. De er iallefall helt vanntette.


#3

Nera sa for siden:

Vet du hvordan de er i størrelsene? Ekstra ullsåler er jo smart, så det tipset skal jeg ta med meg. Det er sjelden så mye under 5 minus her, heller, og da er det i det minste ikke slapsete og fælt. Jeg synes egentlig at Viking Ultra er så klumpete, og mine barn har smale føtter, og selv om de ikke klager, er det greit å se på alternativer. Til største har jeg vurdert Kavat med uttagbart ullfor, men sånn som jeg kjenner henne, kommer foret til å være ute permanent, så da får hun heller få noe med fast for.


#4

Røverdatter sa for siden:

De er nok ganske rommelige i str. Vi har hatt ett par i to sesonger. Riktignok to sesonger med lite voksing i føttene, men lell. De er litt mindre klumpete enn Viking av utseende, men jeg vet ikke hvordan det oppleves i bruk. Lillesøster ville faktisk heller ha Viking nå da hun skulle ha nye.


#5

Nera sa for siden:

Din lillesøster er like gammel som min storesøster, og hun ville i hvertfall helt klart ha Viking selv om de er klumpete, og hun har liten fot. De i 28 fra i fjor passer foreløpig, så vi får evaluere når det blir aktuelt, så først og fremst er det minste som faktiskt trenger nytt. Spørsmålet er utløst av at XXL ikke hadde annet enn rosa igjen i str 26 i går, men jeg kan jo ha blingset.

Takk for svar!


#6

Stellebord sa for siden:

Her har eldste fått Dock Boots, fordi de andre vi prøvde ble veldig klumpete på henne (smale føtter, smale legger) og fordi hun syntes de var fine. Hun er sju år, og kan si fra om hun blir kald. Toåringen fikk Cherrox Nordkapp. Hun trenger mer vidde rundt føtter og legger, og disse satt strålende på henne.

Har ikke prøvd andre i år. Denne gangen ble konseptet "velge mellom noe de har på Obs". :knegg:

Har hatt Kavat tidligere, forresten. De var veldig gode og fine. Foret var ødelagt etter en sesong, men det er kanskje ikke så uvanlig?


#7

Nera sa for siden:

Det er fristende å se hva de har på Obs, ja. Jeg nøler ofte med å gå inn dit, men vi har funnet gode sko blant annet fra Timberland der, etter å ha lett overalt i evigheter uten å finne noe.


#8

Simone sa for siden:

Eg kjøpte Dock Boots for første gang til dei to yngste ( 4 og 8 år) i forrige veke. Dum som eg var prøvde eg dei ikkje med ullsåle i då vi var i butikken. Då vi prøvde det heime viste det seg at ingen av dei kunne bruke skoa med ullsåle i. Det blei rett og slett for trangt over vrista! Så vi kjem nok til å bruke dei uten ullsåle....


#9

Myria sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med Dock Boots. Vi bruker ikke med ullsåle (men de har jo ullsokker på hvis det er kaldt), men de er likevel varme og gode på beina og blir aldri våte.


#10

millact sa for siden:

I fjor fikk 6-åringen Kavat støvler med ullfor. De var gode. Pluss for at ullforet kunne tas ut og tørkes.

I år og alle andre år (bortsett fra i fjor) har han hatt slushers fra Eurosko, den dyre typen til 399,- Veldig fornøyd med dem.


#11

Malama sa for siden:

Hadde det holdt sesongen så... jeg nøler med å kjøpe noe med uttagbart for igjen, selv om det er greit for å tørke, ettersom det reelt sett hadde tapt seg veldig og var nørmest ødelagt etter halv sesong, og helt hull gjennom og ubehagelig antatt en stund før det om han bare hadde satt ord på det, før sesongen var omme.


#12

Lavender sa for siden:

Vi er superfornøyde med BOGS vintersko merket med -30 og gummistøvler. Og eldste likte Sorel med uttagbar filt, det er den dyre utgaven. Eldste sine føtter har vokst raskt og mye sko er pent brukt, disse er noe av de yngste kan arve.

Dock Boots kjøpte jeg og solgte ubrukt, for tunge sa yngste.


#13

Geitrams sa for siden:

Jeg har prøvd Dock Boots, de som skal være vanntette hele veien, og opplevde gang på gang at gutten kom våt hjem. Så da gikk vi tilbake til Viking Thermo. Det eneste som er med Thermoene til små barn, er at de er høye i skaftet. Men med str 26 går det sikkert bra. Minstemann brukte str 26 da han var to år, så da måtte vi bruke Skofus sine som var lavere i skaftet.

Syns dessuten at Thermoene er lettere enn Dock Boots.


#14

Nera sa for siden:

Vi endte med Viking Ultra/Thermo (de ser like ut for meg?), for det var det vi fant i str. 26, så får vi se. Selv var han veldig fornøyd med nye støvler. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.