Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lærer man mer om hagestell?

#1

Pelen sa for siden:

Noen som har tips om hvordan jeg kan lære meg mer om hagestell? Jeg har litt bøker, men jeg er alt for dårlig på å se i dem kontinuerlig og det står jo ikke alt om alle de plantene jeg har i hagen. Bør jeg gå kurs? I tilfelle hvor finnes det kurs i Oslo-området?


#2

Left sa for siden:

Det lille jeg kan har jeg lært av venninner med lengre fartstid, bøker og nettsteder med forum med hageprat.
Og ikke minst - gjennom prøving og feiling.....jeg kan si deg at det var ikke veldig fint med et blomsterbed med BARE lille blomster. Den ene stauden etter den andre kom opp...og de var lilla alle som en :eek: for gartneren tenkte overhodet ikke på fargesammensetning da hun plantet.


#3

Katinka sa for siden:

Mye av gleden med hage for meg er å prøve meg fram.
Tenke farger, blomstring, sol og skygge osv.
Veldig amatør som synes det morsomte er å plante om. :)

Ellers har jeg fått mye hjelp på nettet, i ulike hagefora m.m.


#4

Ru sa for siden:

Man får seg en svigermor som kan det, og jobber mye med det. :knegg:


#5

Michelle sa for siden:

Prøve å feile og kanskje lære av foreldre eller andre med erfaring. Jeg er vokst opp med foreldre som elsket hagearbeid. Selv likte jeg det ikke da jeg bodde hjemme.
Så fort jeg fikk min egen grønne flekk og bosted så kom interessen. Det første jeg gjorde var å ta bort allt "ugresset" før planting. Da mamma kom var hun rystet over at jeg hadde tatt vekk en masse flotte stauder som var avblomstret:giggle:
Men jeg lærte etterhvert og ikke minst bruker jeg tid til å planlegge.
Tabber vil nok de fleste oppleve og det er vel det som gjør det hele så spennende.
Skal en anlegge ny hage så kan det lønne seg å ha med en tegning av hagen og ta den med til en gartner. Finnes det et gammeldags gartneri så dra dit istedetfor Plantasjen. Der kan en få gode råd hva og hvor en skal plante, og ikke minst får en planter av god kvalitet. Kjøper en inn i stort så gir noen også rabatter.



#7

Maz sa for siden:

Jeg er jo blottet for grønne fingre, kan jeg melde meg inn jeg også`?


#8

Mei sa for siden:

Helt klart :jupp:


#9

GinaK sa for siden:

Man må vel først og fremst ha interessen vel?
Mine besteforeldre drev et lite gartneri da de jobbet og mamman min har alltid hatt hus med stor hage så jeg er vel oppvokst med blomster og hage.
Jeg liker å holde på i min hage og spør andre eller på gartneri når jeg er innom der eller så leser jeg litt og søker i sol/google på det jeg lurer på..

Jeg tar alltid vare på sånne brosjyrer fra plantesentre hvor det står litt mer info om blomster og leser alltid om blomster i gamle ukeblader som jeg får av mamma og svigermor. Og så prvøer jeg litt og feiler endel og får til litt innimellom... :ja:


#10

Blå sa for siden:

Det finnes hagelag i de større byene, men det ser ikke ut som om de er så opptatte av å lage nettsider. ;)

Da jeg søkte på hagelag i Oslo, så det ut som om de finnes for hver bydel og man kan finne kontaktpersoner gjennom en side inne på Oslo kommune.

Dersom du har litt tid ville jeg ha meldt meg inn i det nærmeste hagelaget og gått på noen møter. Der kan du lære en del og komme i kontakt med hageinteresserte som sikkert gjerne gir råd.

Jeg skal nå overta en stor og totalt ustelt hage. Jeg fikk råd om at det er mulig å leie inn personale fra kommunenes "Grønn avdeling" for å gjøre større grovarbeid, som det er vanskelig å få gjort selv. Ellers ville jeg ha gått til et ordentlig hagesenter (altså ikke Plantasjen, men ett som har gartnere) og bedt om råd. På Fantoft hagesenter her i Bergen fikk jeg beskjed om at dersom jeg tegnet en plan over hagen og kom til dem med den, så ville de gi råd om hva som kunne planter hvor, hva som passet sammen ogsåvidere.

Lykke til.


#11

gullet sa for siden:

Er det noen med en hyggelig eller flott hage i nærheten av der du bor?
Ta en prat, og spør om det du lurer på.
Mine erfaring er at "hagemennesker" er alltid hyggelige og er villige til å gi råd.

Rett ved jobben min er det en flott liten hage. Mannen som bor der er nesten alltid ute, og jeg er stadig bortom for å se eller kommentere eller spørre om noe. Det viste seg at han er den gamle kommunegartneren i Tønsberg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.