Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger boktips - historiske romaner

#1

iben sa for siden:

Trenger tips til gode historiske romaner ala Ken Follet, Jan Guillou osv. Kan være handling om fiktive eller ekte personer med virkelige hendelser som bakteppe.....


#2

My sa for siden:

Ildefonso Falcones: Havets katedral
Fiktive personer i middelalderens Barcelona


#3

Novla sa for siden:

Jeg elsker C J Sansoms Shardlake-bøker fra Tudortiden. :hjerter:


#4

Acsa sa for siden:

Philippa Gregory er min guilty pleasure. Hun har en rekke romaner fra Tudortiden, så har hun Cousins War-serien om rosekrigene, og så er det en trilogi fra 1700-tallet, og noen enkeltstående romaner. Det er en av de frittstående som suger hoppetau, ellers synes jeg hun er jevnt god. Jeg liker hvordan hun forteller historien fra perspektivet til historiens bipersoner.

Diana Gabaldon sin Outlander-serie er en historisk romanserie fra 1700-tallet, men med noen links til etterkrigstida. De første par bøkene foregår i Skottland, og så drar de via Karibia til USA. Jeg er ikke noen fan av overnaturlig fjas, men klarer å overse de små bitene av det fordi beskrivelsen av det skotske klansamfunnet før Battle of Culloden og ødeleggelsene av høylandet er så gode.

Tracy Chevalier sine bøker er sjelden en skuffelse, jeg har en forkjærlighet for Remarkable Creatures.


#5

shute sa for siden:

Segu av Maryse Conde. Saigon av Anthony Grey.


#6

iben sa for siden:

[quote=Acsa;4310182]
Diana Gabaldon sin Outlander-serie er en historisk romanserie fra 1700-tallet, QUOTE]

Denne startet jeg på, men la den vekk da det ble litt vel klissete.. Kanskje jeg skal gi den en ny sjanse....


#7

My sa for siden:

Havets Katedral er i alle fall totalt fri for kliss. Jeg tror ikke middelalderen var en særlig klissete periode. :knegg:

Jeg er også glad i Christianus Sextus av gode gamle Falkberget. Den er noe lettere enn Nattens Brød, og natur- og miljøskildringene er helt magiske.


#8

iben sa for siden:

Interessant! Var denne Shardlake en ekte person?


#9

Novla sa for siden:

Shardlake selv er vel oppdiktet, men mange ekte personer og hendelser er vevd inn i fortellingene, og så vidt jeg vet legger forfatteren stor vekt på at de historiske detaljene skal være korrekte. Hver bok er lagt opp som en slags "krimhistorie", der Shardlake skal løse en oppgave, ofte på vegne av en eller annen notabilitet (Catherine Parr i den siste boken). Veldig spennende bøker! :)


#10

Varta sa for siden:

+1 til Shardlake-serien! Jeg er engelsknerd og elsker Tudor-bakteppet, er i gang med den nyeste nå.

I litt nyere tid kan jeg anbefale Berlin Noir-serien til Phillip Kerr. Hovedpersonen er privatdetektiv i Berlin før/under/etter andre verdenskrig. Meget godt skrevet og perfekte for oss som er glade i Berlin. Noe oversatt til norsk, ikke alt, tror jeg. March Violets er den første i serien.

For å bevege oss tilbake til Tudor-tiden igjen har du også Wolf Hall av Hilary Mantel, den synes jeg var litt slitsomt skrevet på grunn av pronomenbruken, men det er absolutt til å komme seg gjennom. Handler om Cromwell.

Norsk historisk roman: Skarlagenssalen av Fauskanger, den leste jeg mest fordi vi har familiehytte ikke så langt unna... virker som et relativt godt forsøk på å etterligne Andre Bjerkes strålende krimromaner, evt John Dickson Carr. Fauskanger er ikke like god, men at jeg er kjent i området veide opp for det.


#11

Nelly Nickers sa for siden:

Hva med den serien som går på nrk3 nå, "Det siste kongeriket"? Den skal være basert på "Novels by Bernard Cornwell". Voldelig og fin i 1. episode, men har altså ikke lest boka.




#14

iben sa for siden:

Nå har jeg lest alle bøkene om Shardlake av Sansom + Skygge over London. Elsket bøkene:) Takk for tips.
Men nå trenger jeg flere tips til historiske romaner. Helst fra England eller Skottland.


#15

Tallulah sa for siden:

Åh! Jeg var på lansering av en roman jeg ennå ikke ha fått lest, men som jeg gleder meg til å kose meg med til høsten: Himmelfall.


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Litt England, men mest New Zealand: I den lange hvite skyens land ( og så kjem: Maorienes sang og Kivien kaller)


#17

Polyanna sa for siden:

Acsa fikk meg på Phillippa Gregory-kjøret, og der har jeg vært siden. :flau:

Og: :blomst:


#18

Ine sa for siden:

Adrian Posepilt.


#19

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Er vi i det hjørnet av historien: The First Man in Rome - serien av Colleen McCullough. Spesielt de to første bøkene. Politikk, intriger, krig og dekadanse mot slutten av den romerske republikkens tid. Hovedpersonene er de store og viktige maktkjemperne, og så er det en lovende ung fyr ved navn Gaius Julius Caesar som dukker opp og etterhvert blir nokså viktig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.