star sa for siden:
Jeg føler meg litt mer bevandret i bakekunnskapene mine, dvs orken til å ta noe annet den enkleste utveien.
Så da lurer jeg på om noen har en knallgod bolleoppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
star sa for siden:
Jeg føler meg litt mer bevandret i bakekunnskapene mine, dvs orken til å ta noe annet den enkleste utveien.
Så da lurer jeg på om noen har en knallgod bolleoppskrift?
venla sa for siden:
Jeg synes disse fra Trines matblogg er gode, trinesmatblogg.no/2011/10/25/rosinboller/
Følg instruksene og du får luftige og ikke tørre boller!
Niobe sa for siden:
Jeg bruker Morten Schakenda sin oppskrift og metode. Det er den samme som brukes på Trines matblogg, hvor man elter inn romtemperert smør i deigen. Jeg får alltid veldig mye skryt for bollene jeg baker.
apan sa for siden:
Jeg anbefaler også Trines matblogg. Det er bittelitt kortere eltetid enn hva det står hos Schakenda, ellers er den veldig lik ift innelting av smør som Niobe nevner. Det blir veldig bra på den måten.
Nenne sa for siden:
Herwww.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=49745&postcount=5 er min oppskrift. De blir alltid gode.
nokon sa for siden:
Eg stemmer og på Scaakenda/Trine. Og nøkkelen til suksess er å elte lenge, lenge.
Magica sa for siden:
jepp!
m^2 sa for siden:
Schakenda sin oppskrift er fantastisk! (har den også fra Trines matblogg)
mkj sa for siden:
Jeg bruker både smør og melk rett fra kjøleskapet, og lang eltetid. Eltingen tilfører varme nok til gjæringen. Bruker altså Schakendas oppskrift. Tror Trine varmer opp melka litt?
zinatara sa for siden:
Disse blir veldig gode og luftige dersom man ikke har tid til shackenda-boller
www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller
Niobe sa for siden:
Jeg brukte den oppskriften før. Schakendabollene blir bedre, og det tar lenger tid å koke opp og kjøle ned melken enn å elte deigen lenge.
zinatara sa for siden:
Jeg heller melken i bakebollen til maskinen og setter den oppi kjøkkenvasken med kaldt vann rundt, da avkjøler den seg raskt.
Niobe sa for siden:
Likevel mer styr, og det tar ikke mindre tid.
Che sa for siden:
Jeg henger meg på schakenda! Fantastisk gode boller som nesten lager seg selv i all den tid alt skal direkte ibollen uten oppvarming/smelting osv. Deigen blir god å jobbe med i tillegg:)
løve70 sa for siden:
:nemlig:
star sa for siden:
Det var veldig stor enighet her gitt :D
Varta sa for siden:
Jeg bruker også Schakenda, men i tillegg liker jeg å erstatte noe av melka med kefir, og dessuten ha i litt hornsalt (har det fra en svensk oppskrift som var min faste før jeg oppdaget Schakendas). Synes det gir en liten ekstra syrlighet til bollene som er veldig god.
gnuri sa for siden:
Denne er den jeg har lyktes best med www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=99461&highlight=verdens+beste+boller
Synnemor sa for siden:
:nemlig: Det er den det går i her i huset også. Jeg elsker boller! :flau:
frukt sa for siden:
:knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.