Ole Brumm sa for siden:
Jeg har plukket stikkelsbær i dag, rensket og vasket de.
Lurte på om jeg kanskje skulle lage noe dessert av de, men har ingen aning om hva eller hvordan.
Noen som har tips eller oppskrifter?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ole Brumm sa for siden:
Jeg har plukket stikkelsbær i dag, rensket og vasket de.
Lurte på om jeg kanskje skulle lage noe dessert av de, men har ingen aning om hva eller hvordan.
Noen som har tips eller oppskrifter?
Arona sa for siden:
Hva med pai? Smuldrepai eller annen pai? Har du søkt noe på nettet?
Señora sa for siden:
Min kjære gamle avdøde mormor laget alltid stikkelsbærkompott og stikkelsbærsyltetøy.
Åhhh som jeg savner henne og kunstene hennes på kjøkkenet.
Arona sa for siden:
Jeg visste jeg nettopp hadde sett oppskrifter med stikkelsbær. I siste nummer av "Spis Bedre".
Smuldrepai, stikkelsbærsorbet og Stikkelsbærsmør (til scones, vafler o.l.).
Gidder ikke skrive alle oppskriftene om du ikke er interessert (lat i dag), men send meg en PM om du vil ha de så skal jeg skrive de ned til deg da. :blunk:
Pelen sa for siden:
Jeg vil veldig gjerne ha oppskrifter! :D
Ole Brumm sa for siden:
Å ja takk gjærne, spesielt de to første. :p
sender PM...
Erica sa for siden:
Litt sen, men tips til en annen gang:
Frys de hele, kjør de i blender med sukker til en sorbet. Kjempegod til f.eks vaniljeis.
Honda sa for siden:
Likør og vin hihi
Det lagte bestandig svigerfar, stikkelsbær likør
Arona sa for siden:
Jeg skriver de gjerne ned om noen vil teste dem. :jupp:
Smuldrepai med stikkelsbær
Arbeidstid: 15 min
Steketid: 30 minutter
Antall personer: 6
Topping:
Sett ovnen på 200 grader. Smør 6 porsjonsformer av 2 1/2 dl med smør (kan sikkert bruke i en stor form også). Bland sammen stikkelsbær, sukker og revet sitronskall, og fordel blandingen i formene.
Topping; kjør sammen mel og smør i food prosessor. Tilsett sukkeret og kjør maskinen til du har en msuldret masse. Rør i nøttene og fordel blandingen over bærene.
Stek minipaiene midt i ovnen i 30 minutter eller til toppingen er gyldenbrun i fargen. Dryss over litt ekstra sukker og server med en skjefull vispet krem.
Stikkelsbærsorbé
Arbeidstid: 50 minutter
Tid i fryseren: 1-2 timer
Antall personer: 6
(det står man trenger en iskremmaskin til sorbeen, men mulig man kan fryse den uten og bare røre godt i den flere ganger under frysing :vetikke: )
Servering: mandelbiskvier eller kransekakebiter
Stikkelsbærsmør
Tid: 60 minutter
Mengde: ca 4 dl
Tangina sa for siden:
Min mor og bestemor lager/lagde stikkelsbærgrøt. Har desverre ikke oppskrift, men fant en her: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118967720.asp
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.