Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stikkelsbær, noen forslag?

#1

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har plukket stikkelsbær i dag, rensket og vasket de.
Lurte på om jeg kanskje skulle lage noe dessert av de, men har ingen aning om hva eller hvordan.

Noen som har tips eller oppskrifter?


#2

Arona sa for siden:

Hva med pai? Smuldrepai eller annen pai? Har du søkt noe på nettet?


#3

Señora sa for siden:

Min kjære gamle avdøde mormor laget alltid stikkelsbærkompott og stikkelsbærsyltetøy.

Åhhh som jeg savner henne og kunstene hennes på kjøkkenet.


#4

Arona sa for siden:

Jeg visste jeg nettopp hadde sett oppskrifter med stikkelsbær. I siste nummer av "Spis Bedre".

Smuldrepai, stikkelsbærsorbet og Stikkelsbærsmør (til scones, vafler o.l.).

Gidder ikke skrive alle oppskriftene om du ikke er interessert (lat i dag), men send meg en PM om du vil ha de så skal jeg skrive de ned til deg da. :blunk:


#5

Pelen sa for siden:

Jeg vil veldig gjerne ha oppskrifter! :D


#6

Ole Brumm sa for siden:

Å ja takk gjærne, spesielt de to første. :p
sender PM...


#7

Erica sa for siden:

Litt sen, men tips til en annen gang:

Frys de hele, kjør de i blender med sukker til en sorbet. Kjempegod til f.eks vaniljeis.


#8

Honda sa for siden:

Likør og vin hihi

Det lagte bestandig svigerfar, stikkelsbær likør


#9

Arona sa for siden:

Jeg skriver de gjerne ned om noen vil teste dem. :jupp:

Smuldrepai med stikkelsbær
Arbeidstid: 15 min
Steketid: 30 minutter
Antall personer: 6

  • 900g rensede stikkelsbær
  • 2dl sukker
  • 1 stor sitron, finrevet skall

Topping:

  • 2,5dl hvetemel
  • 100g kaldt smør i terninger
  • 1dl sukker
  • 50g cashewnøtter, grovhakket
  • 1ss sukker til pynt
  • 2dl kremfløte til servering
  1. Sett ovnen på 200 grader. Smør 6 porsjonsformer av 2 1/2 dl med smør (kan sikkert bruke i en stor form også). Bland sammen stikkelsbær, sukker og revet sitronskall, og fordel blandingen i formene.

  2. Topping; kjør sammen mel og smør i food prosessor. Tilsett sukkeret og kjør maskinen til du har en msuldret masse. Rør i nøttene og fordel blandingen over bærene.

  3. Stek minipaiene midt i ovnen i 30 minutter eller til toppingen er gyldenbrun i fargen. Dryss over litt ekstra sukker og server med en skjefull vispet krem.

Stikkelsbærsorbé
Arbeidstid: 50 minutter
Tid i fryseren: 1-2 timer
Antall personer: 6
(det står man trenger en iskremmaskin til sorbeen, men mulig man kan fryse den uten og bare røre godt i den flere ganger under frysing :vetikke: )

  • 1 plate gelatin
  • 1 liter stikkelsbær, helst røde for å få fin farge, godt modne (ca 600g)
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker

Servering: mandelbiskvier eller kransekakebiter

  1. bløtlegg gelatinplaten i 5 min. Kok stikkelsbær og vann i en kjele til bærene har kokt i stykker. Tilsett sukkeret og kok videre i noen minutter til sukkeret er oppløst.
  2. Ta kjelen av platen, og rør gelatinen i stikkelsbærene. Press bærene gjennom en finmasket sil, og avkjøl.
  3. Kjør bærene i en iskremmaskin i ca 30 min. Hell over i en rørebolle og frys den. Sett sorbeen i kjøleskapet ca 30 minutter før servering. Server sorbeen med biskvier eller kransekake.

Stikkelsbærsmør
Tid: 60 minutter
Mengde: ca 4 dl

  • 450g stikkelsbær, renset
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 2 store egg
  • 50 g usaltet smør i terninger
  • 2,5 dl sukker
  1. La stikkelsbærene småkoke i vannet i ca 20 minutter under lokk, eller til de er myke. Press stikkelsbærene gjennom en sil over i en ildfast skål. Dekk til skålen og avkjøl.
  2. Visp eggene, og bland dem godt med bærmosen. Tilsett sukkeret og smørterningene
  3. Ha bærblandingen over i en kjele, og plasser over et kokende vannbad. Visp med en håndmikser til blandingen tykner, ca 30-35 minutter. I mellomtiden varmes et glass ved 100 grader. Ha over smøret i glasset og sett på lokk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.