Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kattepiss på saueskinn

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har et par saueskinn som en katt tisset på for ganske lenge siden. Jeg har vasket de i maskin med eddik flere ganger, men det lukter fortsatt kattepiss. Hva kan jeg gjøre med dette? Noe annet jeg kan vaske med? Vil rens på renseri hjelpe?


#2

Millen sa for siden:

Da ville jeg kastet de og spandert på meg nye....


#3

Odelia sa for siden:

Har du prøvd å vaske dem med Omo Color? (Som en siste utvei i stedet for å evt kaste dem, mener jeg.) Min erfaring er at det må såpass sterke saker til for å fjerne enzymene som lukter i kattetiss, men skinnet blir jo nokså stivt da så det krever ekstra behandling i ettertid om stivheten blir til sjenanse (jeg har kun opplevd å få kattetiss på et saueskinn som uansett ligger på gulvet så stivheten sjenerte ikke oss).


#4

Teflona sa for siden:

Prøvd den sterke eddiken? Ville lagt dem i eddikvann en god stund og deretter vasket med ullfornyer.


#5

Varta sa for siden:

Du får tisseluktfjerner på dyrebutikk, den inneholder enzymer som skal bryte ned urinen. Når det har sagt har jeg bare klart å dempe, ikke fjerne, lukten fra skinnprodukter (er fortsatt litt bitter over de støvlettene), så det er mulig dette er et tapt slag.


#6

Lhi-My sa for siden:

Jeg gjør et forsøk med sterk eddik først, deretter Omo color. I verste fall blir bikkja lykkelig over saueskinn på liggeplassen sin. De kan jo ikke brukes som de er heller.


#7

gullet sa for siden:

Og blir saueskinnet stivt kan du smøre det inn med lanolin etter behandlingen.


#8

Malama sa for siden:

Jeg hadde sagt veldig stygge gloser ang den katten, og kjøpt nytt. Dersom det var mulig å få det såpass luktfritt at bikkja kunne fått det skulle hun det, men om jeg da endte med en svak eim av kattepiss i huset fordi hennes kroppsvarme aktiverte det, eller at det satte seg i hennes pels hadde jeg definitivt kastet det. Og tenkt enda flere stygge gloser og kjøpt nytt.

lite glad i katter, og skjønner ikke helt hvor lett en del katteeiere tar på "katten pissa på bunken med ren klesvask" eller i kjelleren og hvor nå enn de gjør slikt. Som åpenbart er mange steder, virker det som


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.