Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vegetarmiddag

#1

Hot Lips sa for siden:

Har du en oppskrift på en enkel, kjapp, velsmakende og vegetarisk middag? :blafre:


#2

Novla sa for siden:

Denne linsesuppen med kardemomme er både superenkel og supergod. :nam: Jeg pleier å ha i litt mer linser, sånn at det blir mer som en gryte, og servere den med ris.



#4

Floksa sa for siden:

Spagetti, spagettisaus av bokstomater, grønnskasbuljong og krydder. Grovmostbønne/kikertblanding (jeg bruker go green sin).
Salat til.

Voila- enkelpenkel middag.



#6

Palmen sa for siden:

Jeg syns de fleste thai og indiske retter fungerer veldig bra som vegetarretter. Jeg lager f.eks en green curry med løk og poteter, eller en korma med blomkål. Poteter, søtpoteter, kikerter, blomkål, løk og squash egner seg alle som "kjøtterstatning" i denne typen retter.


#7

Storm sa for siden:

Oppskrifter? :blafre:



#9

trøtt sa for siden:

Chana mandel masala på veganmisjonen er knallgod.

Indisk linsegryte (dal) blir jeg aldri lei av

Hellstrøms grønnsakslasagne er fantastisk god, men tar litt tid.


#10

Hot Lips sa for siden:

Så mange bra tips! :hyper: Tar gjerne imot fler. I dag gikk det litt fort i svingene, og jeg endte med kjøpefalafler (tørre og kjipe. Fins det gode, eller må jeg lage selv?), gresk yoghurt og en deilig pastasalat ved siden av.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Det finnes mange dårlige, men mine favoritter er Nutana sine, de frosne. Ikke lag disse pulvergreiene, de er fæle, og mange av de frosne i innvandrersjapper smaker bare salt koriander.
Nutana sine, særlig "spicy" er kjempegode!!


#12

Niobe sa for siden:

Dixie sine kikerkarbonader er knallgode. De kan man lage mange av og fryse en porsjon.



#14

Niobe sa for siden:

Takk for tips! Skal testes, men det er liksom kikertene som gjør det for meg i de andre karbonadene. Jeg synes det gir så god smak.



#16

meisje sa for siden:

Gnocci med Gorgonzola saus:

Finhakk 50-100 g valnøtter og rist de I tørr panne, tilsett så 100g gorgonzola og 200 g Crème Fraiche. Småkokes I 15 min. Hvis ønskelig kan man tilsette litt vinvin eller eplejuice I sausen.

Kok gnocci etter anvisning( til de flyter opp)

Server toppet med ruccola.

Vil man gjøre mere ut av retten, baker man champinjonger I stekeoven I hvitløksolje.


#17

Blå sa for siden:

Jeg skulle også inn og anbefale Dixies kikertkarbonader. De er nydelige.

Ellers kan jeg anbefale gulrot og pestolasagne. Tykk hvit saus (tykk er viktig, for guleroten vanner den ut, det glemte jeg) og så blander du inn revet gulrot og pesto og legger lagvis med lasagneplater. Kjempegodt.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Oj, den lasagnen høres magisk ut, den må jeg prøve!



#20

Xian sa for siden:

Hvilke tuber? Jeg føler livets trivielle repetisjoner ekstra sterkt der jeg nesten daglig står og hakker opp chili og hvitløk (og ofte også den som virkelig er kjip å behandle, ingefæren).


#21

Xian sa for siden:

Disse linsekakene er forøvrig min siste dille. Litt kjappere å lage enn falafel, og veldig gode. Vi spiser dem gjerne med tzatziki i pitabrød.

Spaghetti med sitron, chili, hvitløk og persille er ellers en utrolig enkel og lettvint hverdagsrett som vi aldri blir lei.

Litt mer tidkrevende er gnocchi (gjerne med søtpotet, eller aller best 50/50 søtpotet og potet), som jeg steker i panne med salvie og sitronskall. Serveres straks, med parmesan eller pecorino. Det er kanskje det beste jeg vet.


#22

Hot Lips sa for siden:

De er fra Gourmet garden. Står sammen med grønnsakene på Meny her. Funker bra til mat som skal varmebehandles, synes jeg. :jupp:


#23

Hot Lips sa for siden:

De linsekakene så gode ut!


#24

Varta sa for siden:

Nå fikk du svar, så jeg - de har dem på Kiwi også, og hele utvalget på Jacobs. Sitrongress og koriander og sånn. De er helt geniale. Jeg er bittelitt tvilende til om ingefæren er like god som den friske, men det sparer meg for så mye jobb at jeg aksepterer en eventuell kvalitetsforskjell.


#25

Xian sa for siden:

:lykkelig: Og så basilikum! :lykkelig:


#26

Xian sa for siden:

Så kjip som inefær er å hanskes med, er jeg villig til å gi den er forsøk (i varmretter, vel og merke). Hadde aldri tatt sjansen på å prøve disse tubene om ikke noen hadde gått god for dem. Men nå ser jeg lyst på det!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.