Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjapp middag til 8 stykker (både barn og voksne)

#1

Elisabet sa for siden:

Vi trenger en kjapp middag tidlig på kvelden i kveld til 8 små og store. 3 kommer fra utlandet, så de er sikkert lei av resturantmat ville jeg tro. Hjernen min står nemlig helt stille for øyeblikket. :p


#2

Tjorven sa for siden:

Lasagne. Det tar ikke så lang tid, og er greit å lage til mange.


#3

Pamina sa for siden:

Et skikkkelig lass med tacos, masse kjøtt deig, godt med tortillas og skjell, mais, salat, tomater, løk og ost kan forberedes og kuttes. Ganske greit å lage og koselig å spise sammen.

Ble plutselig veldig idéløs da jeg leste innlegget.

Ellers er det godt med hjemmelaget pasta - ikke selve pastaen, men sausen. Eller dere kan grille.

Rømmegrøt og spekemat (toroposene med rømmegrøt er jo faktisk gode)


#4

Ginger2 sa for siden:

Pai!

Kjøp ferdig paibunn (NÅ; finnes i kjøledisken)og trykk ut i former (lag to for sikkerhetsskyld siden der er 8 stk), prikk med gaffel og la stå i kjøleskapet mens du rører sammen egg (jeg bruker 3 stk per form), ost, fløte eller crème fraîche og melk og det du måtte ønske i. Laks er nydelig med asparges, spinat el. Kylling gjør seg også om dere ikke liker laks.
Sleng i formen og la stå i ovnen i 30 min v/ 200*c

Superenkel mat som gjør seg selv. Jeg serverer med salat. Dette har vært en slager i sommer


#5

Elisabet sa for siden:

Takk for tips. Går for lasagne i dag, for det er enklest for mannen å handle inn til. Han er på butikken nå. ;) Skal ta med de andre tipsene til en annen gang. Fikk lyst på både taco og pai også. :nam:


#6

Bluen sa for siden:

Lasagne er jo kjempegodt, men jeg synes det tar lang tid, jeg da. :sparke: Sausen skal jo helst koke minst en time, det er en del kutting, og så skal hele smalan inn i ovnen i 30-40 minutter.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg koker ikke sausen i en time, bare så det er sagt.

Det er en del kutting, men mye av det gjøres mens kjøttet, løk og sjampignon stekes. Så kokes dette sammen med hermetiske tomater, tomatpure, revet gulrot og sellerirot og litt frosset spinat. Så krydres det og koker mens man lager hvitsausen.

Jeg har laget mye lasagne, og det tar omtrent 40 minutter. Deretter er det 20 minutter i ovnen. Da får man tid til å rydde opp og dekke på bordet.


#8

Tuneland sa for siden:

Pasta Carbonara - enkelt, kjapt og veldig godt!


#9

Che sa for siden:

Lasagne er godt!

I trøndelag serverer jo mange sodd i slike sammenhenger - Jeg foretrekker helt klart lasagne.


#10

Elisabet sa for siden:

Knorr er en god venn akkurat i dag da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.