Jeg ønsker meg en le Creuset gryte på ca. 4 liter, men skal jeg gå for rund eller oval?
Grunnen til at jeg vil ha den er for å lage eltefritt brød, men jeg ser også for meg å bruke den til gryteretter. Jeg har en plate på komfyren som kan bli oval.
Jeg freser den først, og koker gjerne ut stekepannen med 1 dl vann også, og slenger det oppi så ikke grønnsakene svir seg fast før steiken begynner å gi fra seg kraft. Så putter jeg i elektronisk steketermometer og legger på lokket, men det blir jo ikke helt tett, da. Lav temp i noen timer til man når ønsket kjernetemperatur, alt etter som hvilket kjøtt.
Jeg bruker min ovale på samme måte som Candy, og til grytebrød. Liker formatet på brødskivene bedre i den ovale gryta, runde brød er litt mer slitsomme å skjære opp pent.
Vi gjør som Candy, jeg liker den ovale. Når jeg skal lage røreting på ovnen bruker jeg som regel lettere gryter enn Le Creuset. Vi langtidssteker veldig ofte middag i ovnen, det finnes jo knapt noe enklere!
Jeg bruker den mest til å lage gryter, og da er den runde bedre å røre i. Den ovale lager jeg stek i (som Candy), og det gjør jeg sjeldnere. Begge fungerer å bake brød i.