Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Le Creuset gryte - rund eller oval?

#1

Cauchy sa for siden:

Jeg ønsker meg en le Creuset gryte på ca. 4 liter, men skal jeg gå for rund eller oval?

Grunnen til at jeg vil ha den er for å lage eltefritt brød, men jeg ser også for meg å bruke den til gryteretter. Jeg har en plate på komfyren som kan bli oval.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg liker ikke å røre i de ovale, jeg hadde valgt rund.


#3

gnuri sa for siden:

Den runde er definitivt bedre på plata enn den ovale :)


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg liker oval best, for å få plass til steker og skanker.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg liker min ovale. :jupp:


#6

Cauchy sa for siden:

Hvordan tilbereder du stek i gryte?


#7

Canisa sa for siden:

Jeg har begge deler. :sparke:
Liker den runde best, så den ovale skal få flytte på hytta.


#8

Candy Darling sa for siden:

I ovnen, på lav temperatur, gjerne med litt grønnsaker i bunnen?


#9

Cauchy sa for siden:

Uten å steke kjøttet først? Med lokk? :måhadetinnmedteskje:


#10

Cauchy sa for siden:

Hvorfor liker du den runde best? Hva bruker du dem til?


#11

Candy Darling sa for siden:

Jeg freser den først, og koker gjerne ut stekepannen med 1 dl vann også, og slenger det oppi så ikke grønnsakene svir seg fast før steiken begynner å gi fra seg kraft. Så putter jeg i elektronisk steketermometer og legger på lokket, men det blir jo ikke helt tett, da. Lav temp i noen timer til man når ønsket kjernetemperatur, alt etter som hvilket kjøtt.


#12

Luftslottet sa for siden:

Jeg bruker min ovale på samme måte som Candy, og til grytebrød. Liker formatet på brødskivene bedre i den ovale gryta, runde brød er litt mer slitsomme å skjære opp pent.

Langstekt gryte på lav temperatur. :hjerter:


#13

emm sa for siden:

Vi gjør som Candy, jeg liker den ovale. Når jeg skal lage røreting på ovnen bruker jeg som regel lettere gryter enn Le Creuset. Vi langtidssteker veldig ofte middag i ovnen, det finnes jo knapt noe enklere!


#14

scilla sa for siden:

Alle hus bør ha en oval jerngryte. :ja:


#15

gnuri sa for siden:

Egentlig bør man ha begge. Den ovale til grytebrød og stek, og den runde til å bruke oppå ovnen :)


#16

Luftslottet sa for siden:

Jeg svir fast ting i Le Creuseten når jeg bruker den på kokeplate, men jeg er heller ikke noen verdensmester i røring. :flau:

Men inni ovn er den suveren.


#17

Acsa sa for siden:

Jeg bruker min ovale masse, den er enda større, da. Bruker den både på plata og i ovnen.


#18

Canisa sa for siden:

Jeg bruker den mest til å lage gryter, og da er den runde bedre å røre i. Den ovale lager jeg stek i (som Candy), og det gjør jeg sjeldnere. Begge fungerer å bake brød i.


#19

Candy Darling sa for siden:

Ja, min er kanskje også større. :gruble:


#20

Niobe sa for siden:

Oval finnes i 4,1 l, 4,7 l, og 6,3 l.


#21

Karamell sa for siden:

Jeg fikk rund til jul. Har bare brukt den til gryter og supper, men må jo lage brød en gang. Men nå ønsker jeg meg oval også. :nemlig:


#22

Cauchy sa for siden:

Oval gryte ble innkjøpt i forrige uke! Jeg har fortsatt ikke brukt den. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.