Cauchy sa for siden:
Hvilken sjokolade synes dere gir den beste varme sjokoladen? Jeg kjøpte en Odense kokesjokolade, men synes smaken blir litt skarp og må ha ekstra sukker i (men nå er jeg ikke så glad i mørk sjokolade i utgangspunktet).
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Cauchy sa for siden:
Hvilken sjokolade synes dere gir den beste varme sjokoladen? Jeg kjøpte en Odense kokesjokolade, men synes smaken blir litt skarp og må ha ekstra sukker i (men nå er jeg ikke så glad i mørk sjokolade i utgangspunktet).
Robyn sa for siden:
Jeg bruker vanlig dronningen kokesjokolade og syns det er den beste.
millact sa for siden:
:dulte:
Skilpadda sa for siden:
Jeg bruker kokesjokolade med 70 % kakao, så det hjelper åpenbart ikke deg i det hele tatt. :knegg:
Cauchy sa for siden:
Det er poden som skal ha varm sjokolade til turdag, for alt jeg vet liker han mørk sjokolade selv om jeg ikke gjør det. Han liker tross alt lakris. :undrer:
Robyn sa for siden:
70% smaker jo ikke sjokolade engang. :skuffet:
:knegg:
Robyn sa for siden:
Til tur bruker vi Regia kakao som blandes med kokende vann. En liten skvett melk i for å runde av smaken. Enkelt og greit om morgenen når ting helst skal være kjapt.
Niobe sa for siden:
Mine barn liker varm sjokolade laget av 70% sjokolade, men f eks Dronningsjokolade eller Selskapssjokolade gir rundere og søtere smak. Til vanlig "uteskolebruk" har jeg laget kakao, med kakaopulver og honning.
Skilpadda sa for siden:
Det er bare min egen pode som drikker den varme sjokoladen jeg lager, så det er i alle fall ikke utenkelig at barn liker slikt. :)
70% smaker jo ikke sjokolade engang. :skuffet::knegg:
Jeg er over på Lindts 90 %-sjokolade for tiden, jeg. :knegg:
Candy Darling sa for siden:
Til tur er det melk oppvarmet i mikro og så oboy-pulver. :rema1000:
Syrinx sa for siden:
En klype salt i gjør seg.
Bruker mørk kokesjokolade/dronningsjokolade noen ganger, kakaopulver iblant og til turdager eller sponankakao fordi jeg får plutselig lyst å overraske ungene blir det oboypulver. De liker vel egentlig oboyvarianten best.
frukt sa for siden:
70% sjokolade smeltet i et krus med melk i mikrobølgeovnen. :nemlig:
Bokormen sa for siden:
Hakket før å tygge kakaopulver? :humre:
Neida, jeg har lært meg å like 86%, og det er utrolig hvor fort en blir fornøyd av en liten bit med helt mørk sjokolade. :)
millact sa for siden:
:dulte:Da de gikk i barnehagen og hadde med seg kakao kokte jeg opp skikkelig på gammeldags måte, men nå rekker vi sjeldent det.
Skilpadda sa for siden:
Nei, det synes jeg ikke - men 99 %-varianten deres er litt der. :knegg: (Lindt sin 90 %-sjokolade er mildere og mer "sjokoladete" enn 86 %-sjokoladen til Freia, synes jeg. :reklame: Men den er jo ikke akkurat søt.)
frukt sa for siden:
Prøv cacao nibs. Stort bitrere blir det ikke. :nemlig:
Guava sa for siden:
Åre sjokoladefabrikks drikkesjokoladepulver (revet Åre-sjokolade) er nydelig både med og uten mintsmak.
Bokormen sa for siden:
Da skal jeg jammen prøve den. :jupp: Smaken er helt grei på Freia sin synes jeg, men den er veldig markant og tørr i munnen.
Cauchy sa for siden:
Det høres lovende ut, hvor selges det?
Guava sa for siden:
Jeg har kjøpt i en liten butikk her i kommunen før jul.
Finner den dessverre ikke på nettsida, men der kan man kanskje få vite om de fremdeles produserer. Sjokoladen derfra er nydelig og de lager i alle fall den sjokoladen som ble høvlet opp fremdeles.
Palmen sa for siden:
Jupp. Eller vår Rema100: varme melk i melkesteameren til Nespresso, og så o'boy-pulver. Da kan de store barna til og med fikse det helt selv.
Stellebord sa for siden:
Jeg bruker 70% kokesjokolade, noen ganger litt honning eller lønnesirup og kanskje litt kanel. :slurp:
Snipp sa for siden:
Min erfaring er at varm sjokolade laget av sjokolade er noe vi voksne liker. Barna foretrekker som regel varm sjokolade laget av kakaopulver. ;)
Tallulah sa for siden:
Både jeg og barnet foretrekker kakao framfor varm sjokolade. Smelta sjokkis i melk blir for tykt og søtt. Jeg bruker kakaopulver, ikke instantgreiene, sukker, vanilje og melk og koker opp.
Guava sa for siden:
Jeg tenker på kakao og varm sjokolade som to ulike ting.
Kakao er en drikk og den kan jeg gjerne servere i krus.
Varm sjokolade er mektigere og mer som en dessert og blir for mektig om det serveres i krus.
Mormor serverte varm sjokolade i de små fine mokkakoppene sine. Det var "godis". Kakao i krus var sånt vi fikk for å varme oss etter å ha vært ute i kulden.
Cauchy sa for siden:
Den jeg laget i går gikk ned den altså, han hadde visst vært mye mer interessert i termosen enn matpakken. Som sagt hadde jeg litt ekstra sukker i, men jeg kan jo prøve uten også.
Cauchy sa for siden:
Tipper jeg bruker kakaopulver når sjokoladen er brukt opp.
IzziCreo sa for siden:
Her foretrekker vi Rett i koppen kakao faktisk. Gjerne med en melkeskvett i. Skal vi kose oss ekstra hjemme, så steamer vi melk og har over i et glass som har en god slump med Freia sjokoladesaus oppi, rører og voila, deilig varm sjokolade :hjerter:
Skilpadda sa for siden:
Barn er forskjellige, de også. ;) Sønnen min liker ikke melk eller ting som ligner på melk (inkludert sjokolademelk), så han har alltid foretrukket sjokoladedrikk som er nærmest mulig sjokolade og minst mulig melkeaktig. Men det drikkes ikke store mengder av det da, såklart.
Niobe sa for siden:
Aldri erfart. Grunnen til at jeg bruker kakaopulver "til hverdags" er at det gir langt færre kalorier og mye mindre sukker enn varm sjokolade. De koser seg helt klart mer med "tykk", varm sjokolade.
Den aller beste varme sjokoladen jeg har drukket var laget med varm melk, en smørklatt og Valrhona-sjokolade.
Vianne Rocher sa for siden:
:dulte:
Jeg lager luksusvarianten av hjemmelaget kakao til skole/barnehagebruk, men så har jeg jo stort sett trødd hjemme de siste 2,5 årene også :knegg:.
Jeg likte forresten den sjokoladen Freia laget som het "Varm Sjokolade" vanilje og som var laget for formålet. Den var ikke så tykk som den vanlige varianten og rundere i smaken. Den gikk ut av produksjon for noen år siden, sikkert fordi det bare var jeg som kjøpte den :humre:.
Tallulah sa for siden:
:humre: Det verste er at det tar jo virkelig ikke lang til å lage en liten termos av det heller. Jeg lager det hele på slump. Ingen av oss liker veldig søt kakao, så da kan jeg bestemme sukkermengden helt selv også. Jeg har forresten laget min egen vaniljeekstrakt av en halv flaske Vikingfjord Vodka vi fikk, og en hel masse vaniljestenger, det blir veldig godt med en bitteliten klunk av det oppi også.
Jeg husker fremdeles skuffelsen min da jeg fikk "Le chocolat à la francaise" i Paris som elleveåring, smeltet mørk sjokolade med bare litt vann og sukker. Det var insanely søtt, tykt, og helt uten den runde smaken som melka lager.
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Skilpadda sa for siden:
Jeg liker heller ikke kjempesøt sjokolade. Men det blir mye mindre søtt når man bruker 70%-sjokolade enn med vanlig kokesjokolade, da. Og sukker i høres jo helt vilt ut. :knegg:
Tallulah sa for siden:
Joda, men det er betydelig mer sukker i en 70% sjokolade enn i kakaoen jeg lager, gitt. :knegg: Jeg liker ikke å drikke tykke ting. :grøsser:
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Che sa for siden:
Til uteskole har jeg rett og slett regia "rett i koppen" til gutta. Det funker fint. Selv vil jeg ha chilli i kakaoen, og jeg foretrekker vel streng tatt den fra dronningens, for 70 % kan lett bli bitter.
Bokormen sa for siden:
På et eller annet forum lærte jeg at rett i koppen-drikk ikke gir sur termos like raskt som hjemmelaget kakao. (Her kan tursekker lett bli liggende både to og tre dager i ganger. :flau:)
Tallulah sa for siden:
Det er vel kanskje fordi den ikke inneholder melk?
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Bokormen sa for siden:
Ja, den gjør kanskje ikke det? Eller er det tørrmelk? :gruble: Termoser gir vel generelt et utmerket miljø for bakterievekst, jeg synes de kan være ekle selv om en husker å vaske dem samme kveld.
Candy Darling sa for siden:
Jeg laget også kakao med pulver før, fordi jeg selv synes det er bedre. Men det tar 1 min og 30 sek å lage oboy i mikroen, så det kan ikke sammenlignes tidsmessig - og mine barn vil heller ha lunken sjokolademelk enn brennvarm kakao. Så da er det jo veldig enkelt.
Divine sa for siden:
Den beste sjokoladedrikken er den fra kafeteria. Fra sånn automat med bilde av dame på. :nemlig:
Cauchy sa for siden:
Kanskje jeg bare skal gå innom jobb på vei til barnehagen og fylle termosen med sjokoladedrikk fra kaffemaskina. :knegg:
zinatara sa for siden:
Jeg har brukt sånn rett i koppen kakao til dette, både fordi jeg da bare trenger å koke vann og fordi det ikke blir like fort surt i en gjenglemt termos.
Hjemme lager vi av litt av hvert, både kakao, varm sjokolade av kokesjokolade og noen ganger når vi vil ha noe veldig søtt putter vi et par skjeer nutella i varm melk.
Stellebord sa for siden:
I termoser foretrekker jeg Rett i koppen eller andre instant-løsninger, altså. Både fordi det er fort gjort om morgenen, og fordi vi slipper sure termoser.
Sola sa for siden:
Freia sin rett i koppen kakao har blitt mye brukt her I huset. Ellers bruker vi også mye Eldorado sine kokesjokolader. Det blir fort dyrt hvis jeg skal kjøpe Dronningsjokoladen hver gang. Vi har ofte varm sjokolade om kvelden nå på denne årstiden, herlig etter å ha vært i stallen eller på trening.
Tallulah sa for siden:
Veldig passende at jeg fikk opp denne i Pinterestfeeden min i går. :humre:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.