Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Førstegangskjøp av tørketrommel

#1

tinkadott sa for siden:

Nå dusjes det så mye blant barna at klestørk av håndduker tar mye plass. Vi må kjøpe tørketrommel. Har ikke hatt det før, så er helt ny på dette. Hva ser vi etter? Hva MÅ vi vite om kjøp av tørketrommel? Ser for meg mest brukt til sengetøy og håndduker. Det sliter vel på klær om man bruker det for mye?

Tips oss om merker og modeller og hva vi må tenke på!


#2

apan sa for siden:

Tørketrommel er en enkel konstruksjon. Vi har gått for billige, enkle varianter, og det er også min anbefaling.


#3

Isolde sa for siden:

Min anbefaling er litt motsatt. Kjøpe en mellomklasse med varmepumpe og som ikke sliter på klær. Tørketrommler har utviklet seg veldig de siste årene både på hvor mye energi de trekker og hvordan de håndterer tøy. Til og med pappa som alltid har vert motstander og kjøpte til brukt på hånkler og sengetøy er overbevist og bruker det på det meste nå.



#5

arrow sa for siden:

Tørketrompler har etter min erfaring vært pålitelig og driftsikker uavhenging av merke, mer så enn vaskemaskinene. De nye med dobbel varmeveksler bruker over tre timer å tørke en maskin med klær. De med standard kondens (en varmeveksler, enklere varmepumpe) gjør jobben på en times tid. Hvor mye penger sparer man egentlig i lengden, på en dyrere tørketrommel med siste teknololig, fremfor en kjøpt på kampanjetilbud som tørker fortere men er litt dyrere i drift. Om ti år er de sikkert enda bedre og billigere. Av og til går jeg å venter på at tørketrommelen skal blir ferdig. De mye maskinene er ikke laget for at man skal være hjemme å passe på dem når de går; når de går i opp til tre timer har jeg som oftest mye annet som skal gjøres. Går dere fra huset når vaskemaskin og tørketrommel går? Jeg gjør.


#6

Neket sa for siden:

Jeg går fra huset med vaskemaskin og tørketrommel på, ja. Eller jeg setter på sånn tidsgreie så de skal være ferdig til ungene kommer hjem fra skolen. Hvis ikke hadde jeg jo aldri sett bunnen på kleshaugen. Jeg tenker at det er jo tross alt ikke krise om det brenner når vi ikke er hjemme. Jeg har de aldri på om natten. Eller krise er det jo, men ingen dør av det.

Jeg har en fra Elextrolux. Jeg er fornøyd. Den var sånn midt på treet dyr tror jeg.


#7

millact sa for siden:

Nei, jeg går aldri fra tørketrommelen, men det hender jeg går fra vaskemaskinen.


#8

apan sa for siden:

Det avhenger jo litt av hva den er tenkt brukt til, men det nevnes håndklær her. Vi bruker den ikke til noen klær, så jeg er minimalt opptatt av hvor mye den sliter.

Jeg går aldri fra tørketrommelen og den går aldri om natten. Det hender jeg tar en liten tur ut når vaskemaskinen går når jeg har beregnet tiden galt, men jeg unngår det helst. Den går aldri om natten. Jeg har heller aldri timer på noen av dem, kontaktene er trukket ut når de ikke er i bruk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.