Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit pizzasaus

#1

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg skal lage pizza med hvit pizzasaus i helgen. Creme fraiche, en klunk hvitvin, hvitløk, oregano, salt og pepper. Dette har jeg også laget før, men jeg synes at hvitløken gir en i overkant ram smak på sausen. Nå har jeg lest at man bør lage sausen dagen i forveien (altså idag) for at smakene skal få sette seg, men hvordan bør jeg behandle hvitløken slik at den ikke får den kjipe hvitløkssmaken, men den gode, om dere skjønner? Bør den bakes i ovnen først? Skjære i tynneskiver eller finhakke? Anybody?


#2

Niobe sa for siden:

Det hjelper å bake den først. Og du kan også ha en klype sukker i sausen.


#3

Hyacinth sa for siden:

Det er sikkert godt å bake, hvis du gidder. Men den smaker jo langt mindre da. Min erfaring er at det er stor forskjell på hvitløk. Jeg river den på Microsoft-jern. Det er godt med crème fraiche, men også med smøreost blandet med sitronskall.


#4

Nima sa for siden:

Jeg bruker kinesisk hvitløk, synes den er bedre. Om den er mildere vet jeg egentlig ikke?
Pizza med hvit saus er lenge siden jeg laget, i hælga kanskje?


#5

Palmen sa for siden:

Hva er et Microsoft-jern, Hyacinth? :blond:


#6

Varta sa for siden:

Gjetter på at det er Microplane. Det er virkelig verdens beste rivjern.


#7

Lavender sa for siden:

Vi river hvitløk, lager sausen en time før, bruker ikke hvitvin, men en klunk god olje.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg surrer hvitløk og sjallotløk før jeg har det i den hvite pizzasausen.


#9

Che sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på!
Jeg bruker også å rive hvitløken. Litt chilli og evt litt god olje. ...mmmm, det er godt altså!


#10

Pøblis sa for siden:

jeg ville ha surret hvitløken blank i litt olje før den skal i sausen. Da blir den mildere på smak. :ja:


#11

Hyacinth sa for siden:

Mente Microplane. :knegg: Sorry.


#12

Kirsebær sa for siden:

Og bruk kinesisk hvitløk. Jeg fatter ikke at jeg har knotet med de feddene så lenge.
Jeg river kinesisk hvitløk på rivjern med bittesmå rivegreier. Blander det i Creme fraiche sammen med en dæsj chillipaste og en ørliten mikrosmule urtepaste (den gir så usannsynlig mye smak, så det holder med en minidæsj). Kanskje en sprut sitronsaft, og litt salt og pepper. Gjerne dagen før, da setter smaken seg og man slipper å kjenne enten bare hvitløk eller bare chilli. :nemlig:


#13

Lavender sa for siden:

Neida. ;). Finnes ikke knot å klaske til et fedd med kjøkkenkniven, da er feddet ferdig til bruk.


#14

meisje sa for siden:

Hvis man bruker hvitløk som ikke er fersk (skallet har rukket å bli tørt) kan det lønne seg å dele hvitløksbåten og ta ut den grønne stilken inne I hvitsløksbåten. Den setter veldig kraftig smak. Ellers bør ikke hvitløk surre mer enn ca 1 min.


#15

arrow sa for siden:

I vanlig butikk finner jeg så og si bare kinesisk hvitløk, både vanlig og ettfedds typen. Jeg må i økologisk butikk for noe annet. Den økoligiske de har her er franskdyrket, ganske mye større løker og fedd enn den kinesiske i butikken, og mye dyrere.


#16

millact sa for siden:

Lurer jeg også veldig på! Alt det nye som laget for tiden.;)


#17

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Microplane. Har mye derfra. Elsker alt ved det bortsett fra at det samler oppvaskvann.


#18

Vianne Rocher sa for siden:

Men du varmer ikke Creme Fraichen før du har den over på pizzaen? Bare surer til mykt og har det kald Creme Fraiche? Og har du skiver eller finhakket hvitløk?

Takk for mange gode tips forresten! Jeg har også rivjern fra microplane, men jeg foretrekker å finhakke eller skive hvitløken i syltynne skiver. Slik kan man variere på graden av hvor mye det skal smake, samtdig som man ivaretar fuktigheten. Hakket gir mye mer smak enn skivet, hele fedd som bare har fått seg en liten skvis enda mindre osv.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Varmer ikke creme fraichen, nei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.