Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til dere som er positive til monarkiet

#1

Olympia sa for siden:

Synes dere det er helt greit at noen barn, i dette tilfellet krompenbarna (og spesielt Ingrid Alexandra), lever et slikt liv? Der mye er bestemt på forhånd? Med disse restriksjonene et liv som kongelig innebærer? Oppmerksomheten som man ikke kan skjerme de fra? Et offentlig liv?

Er det noe dere hadde syntes var fint for deres egne barn også?


#2

Sitron sa for siden:

Jeg ville ikke valgt det for egne barn. Likevel syns jeg det er langt bedre med barn i kongefamilier i motsetning til barn i mange andre kjendisfamilier. Jeg tror de kongelige er langt mer skjermet og nyter et mer normalt liv enn mange som har foreldre bosatt i Se og Hør +++.


#3

Olympia sa for siden:

Forskjellen er vel at kjendisbarna KAN helt teoretisk forsvinne fra medias søkelys hvis foreldrene går inn for det. De kongelige er vel pliktige til å vise seg frem til offisielle anledninger, fotoseanser osv. Jeg tror ikke de kan reservere seg hele tiden.


#4

Sitron sa for siden:

Nå leser jeg ikke Se og Hør, men jeg syns da ikke at de kongelige barna er særlig utsatt. Jeg ser hvertfall sjelden noe til dem.


#5

Olympia sa for siden:

Det er vel tre-fire fotoseanser i året, har jeg fått inntrykk av. Jul, bursdager, 17 mai, kanskje noen til. Det er kanksje ikke mye, men for mine barn hadde det vært fire for mye.


#6

Sitron sa for siden:

Nå ja. De kongelige foreldrene har alltids mulighet til å melde seg ut de også. Bærta gjorde det og hva gjør hun? Tiltrekker seg og sine langt mer oppmerksomhet med sine stunt. Nei, å bruke offentlig status som negativt ovenfor kronprinsparets barn ser jeg ikke på som er særlig holdbart argument i den store sammenhengen. Langt, langt flere går milevis foran dem i køen, selv såkalte privatpersoner.


#7

Teofelia sa for siden:

Hensynet til kongebarna er en av de viktigste grunnene til at jeg er mot monarkiet; jeg synes for så vidt kongefamilien og kronprinsfamilien gjør en god jobb i den posisjonen de har i dag, men jeg synes ingen skal bli født inn i en rolle som de i praksis ikke har noen mulighet til å komme seg ut av.


#8

Sitron sa for siden:

Man skal altså forby alle superkjendiser å formere seg.


#9

Teofelia sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke, men en superkjendis kan i alle fall i teorien velge å tre ut av rampelyset for å beskytte barna. Og barn av superkjendiser er definitivt ikke forpliktet til å tre inn i foreldrenes rolle i voksen alder, enten de liker den eller ikke.

#10

Line* sa for siden:

Jeg er glad jeg slipper, for å si det sånn.
Men jeg ser ikke at det er et kjempeproblem, eller at barna lider på noen måte.
Men så har vi også en kongefamilie her i Norge som legger vekt på "folkelige" oppvekstvilkår, i den grad det lar seg gjøre.


#11

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes kongefamilien er ganske flinke til å ta vare på barna sine. Det er mye verre når de kommer opp i ungdomstid/unge voksne, og privatlivets fred blir enda viktigere.

Jeg unner ingen å ha Se og Hør på hjul når man går på sin første date. Ingen gjør det med datteren til Morten Abel. De kongelige barna kan ALDRI komme seg ut av det, så lenge de bor i landet.


#12

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns i utgangspunktet kongefamilien er en ok institusjon til å ivareta representasjonen av landet og til å representere. Med unntak av siste ukers engleskoler og healingavsløringer, så syns jeg de gjør en utmerket jobb. Men det er ikke OK at de kongelige barna fødes inn i disse rollene og at de aldri har muligheten til å trekke seg tilbake fra rampelyset. De vil alltid være i medias søkelys så lenge de lever. Jeg ville aldri ønsket noe sånt for barna mine.

Om de tar skade av det eller ikke syns jeg ikke er interessant. Jeg syns at alle skal ha muligheten til å velge hvordan de vil leve livet sitt og ikke minst hvilken grad av anonymitet de skal leve med.


#13

Strå sa for siden:

:ja:

Sitron er et velvalgt navn. Tror du av og til velger å misforstå? :) Det syns jeg også er en artig hobby...


#14

Mandino sa for siden:

Må faktisk si meg enig med Line etter å ha tenkt igjennom det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.