Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til dus limefarge

#1

MissS sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal pusse opp rommet til minsten i en dus limefarge, men er litt usikker om det blir for mye av det gode. Mulig jeg bare maler en vegg i lime og resten hvitt. Er det noen som har forslag til farge? Gjerne med bilder :)


#2

AvivA sa for siden:

bland hvit å knall lime grønn. 80% hvitt kansje 70 og 20-30% grønn

du burde basere deg på kun få farger når du skal fikse opp rommet. lys lime på veggene. feks. ha litt sterkere lime grønne gardiner med kansje en mer "gutte" farge. evt hvit gardin i lag med eller lilla osv... så lenge dem er i hakket over det man kaller pastell. også passe på at lampettene som gir lys i rommet har samme farge, gjerne også i en behagelig romfarge slik at det henger sammen. men også huske på at det er et barnerom. når vi endelig kjøper oss eget hus skal det gjøres mye på barne rom. sitter inne med slike ideer som man ser på ekstrem opppussing.


#3

gullet sa for siden:

Fargen heter Topas, fra et gammelt Jotunfargekart.

Den er ikke så sterk og litt mindre gul enn på bildene.
Litt sånn gammeldags farge


#4

MissS sa for siden:

Det var en fin limefarge, gullet! Stilige gardiner også!


#5

Alfa sa for siden:

Vi malte lille A sitt rom med 3 veggar i vanilje og ein i bambus. Nydeleg limefarge med ein dråpe svart. Den såg skrekkeleg knall ut medan vi malte, men den vart nydeleg etter at den tørka. Det tok ca ein månad før vi malte også vårt soverom i den fargen :knegg:.


#6

Salt sa for siden:

Tantebarnet mitt har hele rommet sitt i limegrønt, med tilbehør i blått og stål. Veldig stilig!! En fin limefarge er NCS 1020 - G60Y, eller om du vil ha en anelse sterkere, NCS 1030 - G60Y. Prøver å vise dem her, men de blir jo selvfølgelig litt annerledes på skjerm enn i virkeligheten da... Trykk på dem og få dem opp i et eget vindu for å få litt riktigere inntrykk.. :)


#7

Pebbles sa for siden:

Jeg elsker lime!
Vi har faktisk en ganske sterk limefarge på eldstemanns rom ( tapet), og det er kjempefint mot blått. Fresht!


#8

Salt sa for siden:

I know! Eller med cerise (sjokk-rosa) til jente.. Rimelig fresht det og..!


#9

Pastill sa for siden:

En vegg holder. Grøsser med tanken på et lime-rom. :grøss:


#10

Bluen sa for siden:

Da må jeg bare skremme deg litt: :humre:

Bø! Dessverre ble ikke fargen like knæsj på bildet som i virkeligheten. :fnise: Vi tenker å kombinere grønne vegger med tilbehør i gammelrosa.


#11

Pastill sa for siden:

Det der er ikke lime.


#12

Bluen sa for siden:

Nei, den ble ikke riktig gjengitt i det hele tatt - men du har nok rett i at den uansett er for dus til å passere som lime, egentlig. :sparke:


#13

Pastill sa for siden:

Den er ikke gul nok. Blir fort mer gyselig da. :knegg:


#14

MissS sa for siden:

Takk for mange tips! Jeg må vel avsted for å se fargene IRL.


#15

Salt sa for siden:

Tantebarnet mitt har som sagt hele rommet i lime.. Jeg synes ikke det er gyselig eller for mye.. Bare veldig fresht! Blir glad bare av å være der inne, hehe... :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.