Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Missy Elliott er tilbake!


#2

Kirsebær sa for siden:

Hun er magisk. :hjerter:


#3

Nera sa for siden:

:hjerter: Tro om. jeg kan forsøke å selge henne inn hos seksåringen?


#4

Kirsebær sa for siden:

Nå ble jeg skikkelig glad, altså! Takk, Tallulah!

Jeg er helt ute og får ikke med meg noe lenger, så hvis du ikke hadde sagt det hadde jeg sikkert ikke fått med meg at hun var ute med noe nytt før hun var borte igjen.

Oh yeah! :cool:


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg kom tilfeldigvis over det selv, så på videoen på padda og Høvdingen kom som en pil inn i rommet! Hva hører du på? :knegg: Det er så minimalistisk og fett. Og ekte Missy-video. Elsker!


#6

Kirsebær sa for siden:

Veldig Missy-video.
Mange sier at hun bare kopierer seg selv hele tiden, men jeg liker at hun har "greier" hun tar med hele veien som er henne. Jeg liker å se videoen og nikke fordi jeg kjenner igjen stilen.

Og så bra hun ser ut!


#7

Kanina sa for siden:

Veldig bra!

Men på slutten der.. sånne ståhjul-brett, ha ha ha! Det er sånn som gjør den SÅÅÅ 2015! :latter:


#8

Tallulah sa for siden:

Hiphopen er alltid sånn, Kanina. :knegg:


#9

kokosbolle sa for siden:

Kult! Jeg er Missy-fan, så dette må sjekkes ut!



#11

Candy Darling sa for siden:

Er hun bra, altså? Jeg har "møtt" henne i London (aka sett på strenge bodyguards som stengte av halve nike-butikken fordi dama skulle shoppe sko.

Jeg må høre når jeg har ... litt mindre folk rundt meg.


#12

Vianne Rocher sa for siden:

Min syvåring synes iallefall det er råbra! Fast Hip-hop session under laging av fredagstacoen her i huset :knegg:.


#13

Tallulah sa for siden:

Om hun er bra, ja! Gjett!


#14

D'Arcy sa for siden:

Missy er jo Tha Boss! Alle andre blir bare kjipe kopier



#16

Maverick sa for siden:

Nå fikk jeg endelig sett videoen - åh, Missy! :hjerter: Hun er så bra, så bra, så bra!


#17

Lille meg sa for siden:

Kan noen forklare nøyaktig hva det er som er så bra med Missy? Tekstene? (Melodien kan det jo IKKE være. :knegg:) Videoen? Dansinga? Rytmen? Rappinga? What!


#18

Tallulah sa for siden:

Når du knegger og mener at det ikke kan være melodien tror jeg du er en lost cause. :sorry:

Jeg liker lydbildet, tekstene, produksjonen, videoene, rappingen, dansingen og attityden.


#19

Maverick sa for siden:

Missy får sånne som meg som egentlig er bohemromantiker med Patti Smith og Tom Waits høyest på idollisten, kubbelys, rødvin og ullteppe som naturlig habitat og helst går sminkeløs i ullgenser, til å ville kjøpe paljettert joggedress og bruke glitreleppestift og danse street hiphop. Det er latterlig funky, deilig tøft, overlegent kult og hun er et suverent forbilde for ungjenter. Og voksne kvinner.


#20

Njulaif sa for siden:

:nemlig:


#21

Tallulah sa for siden:

Mave sa det! :hjerter:


#22

Lille meg sa for siden:

Hva mener du egentlig her? Mener du seriøst at det er melodi som er poenget, og som rettferdiggjør denne nærmest nesegruse beundringen? Hvis det er lydbildet og rytmen, så forstår jeg det bedre. Men melodi på noe som i all hovedsak er rap? (Hvor går forøvrig grensen mellom rap og hiphop - sånn utover Wikipedias "Rap er noe du gjør, hiphop er noe du lever"?)

At mimingen ikke er i sync på videoen plager meg forøvrig. Plager det ingen andre?

Det kan forøvrig meget vel være jeg er en lost cause - men gir du ikke opp misjoneringen litt tidlig nå, Tallulah? :o


#23

Tallulah sa for siden:

Jo, akkurat i dag har jeg bedre ting å gjøre. Du kan heller søke deg tilbake til Candys tråd om hiphop og lese den, der står det mye om hiphophistorie, så vidt jeg husker. Samt Maves begrunnelse rett over her. Jeg har for øvrig null interesse av å misjonere for noen som tydelig ikke er interessert i hiphop (jeg oppfattet deg som mest interessert i å kritisere og diskutere, ikke en genuin interesse av å finne ut av hvorfor folk liker en spesiell type musikk?). Det Er selvfølgelig ikke bare melodien, men jeg syns altså det er melodi her, i tillegg til rytme.

Kjapt om hiphop v. rap. Rap er jo en muntlig musikalsk kunstform som springer ut av et utrykk som inneholder musikk, dans og visuell kunst.


#24

Syrinx sa for siden:

Jeg var innom konserten hennes i Molde. Ikke hadde jeg hørt om henne før og ikke har jeg tenkt på henne etterpå. (Ikke hørte jeg mye før jeg dro heller.) Må vel bare innse at jeg ikke er i målgruppa.
Jeg kan ikke uttale meg om kvaliteten, for jeg opplever musikken hennes som plagsom støy, men jeg stoler på de som sier at dette er storsvært. :nikker:


#25

Miss Norway sa for siden:

Jeg må også misjoneres for og høyst sannsynligvis tas i forbønn også. Jeg får gnagsår i ørene av det meste av hiphop, og selv om denne videoen (og musikken) var litt bedre enn mye annet så går jeg rett og slett lei etter ca ett minutt og zapper videre. :sorry: Jeg tror kanskje jeg trenger et kurs for å lære litt - hva er det egentlig man hører etter? Hva er det som er forskjellen på artister som for meg høres spenna like ut? Og hvorfor har de så mye (ugly) bling alltid? Og veldig lite flatterende gevanter? Og hvorfor jukker de hele tiden? :knegg:

Mener IKKE å disse altså. Millioner av fans kan jo ikke ta SÅ feil, ikke sant? Så det må jo være et eller annet jeg ikke ser/hører. Kanskje er det som med bildekunst, at opplevelsen av det blir bedre etter hvert som man lærer mer? :vetikke:


#26

m^2 sa for siden:

:nemlig: Så bra!!!


#27

Lille meg sa for siden:

Akkurat i dag er også mine tanker et annet sted, men altså:

Det er synd at du oppfatter meg slik. Jeg er forholdsvis altetende hva angår musikk, og har - som Miss Norway så presist antyder - lyst til å forstå hva det er som gjør at dette er bra hiphop, og hvorfor annen hiphop ikke er bra.


#28

Vianne Rocher sa for siden:

Det er jo veldig å vanskelig å forklare hvorfor man synes noe er bedre enn annet.

Hvorfor liker noen Coldplay og andre Muse, mens atter andre mener at dette er piss liksom?

Noe av det som gjør Missy Elliot spesiell er at hun er en av få damer i hip-hop sjangren som har tekster som minner mye om den tonen man finner hos mannlige utøvere. Hun er rett og slett en superfeminist og ganske så ensom på akkurat dette området. Så tekstene er som regel ganske friske og jeg synes hun er kul. Å si at man ikke hører musikken og forskjellen blir veldig rart for meg, fordi det virkelig er stor forskjell på måten ulike beats og musikalitet hos ulike artister og om alt høres ut som en grøt, tenker jeg at man har en lang vei å gå for å kunne like hip-hop.

Det var mange i foreldregenerasjonen til mine foreldre som kalte The Beatles og dets like for bråkemusikk og mente at alt var likt og ikke hadde noen melodi man kunne ekstrahere fra lydbildet, alt for langt hår hadde de også ( :lol: ). Men vi vet jo alle at det ikke er slik idag(?). Som på den tiden er jo all blingen, klærne, frisyrene osv. et uttrykk for en bestemt livsstil, musikalsk identitet etc.



#30

Tallulah sa for siden:

Sånn, da har jeg litt bedre tid til å spre hiphopens gospel! :p Beklager at jeg leste deg feil, Lille meg, jeg er bare utrolig lite interessert i å "forsvare" kunstarter om den som får meg til å gjøre det egentlig bare vil provosere.

Missy Elliott er en legende. Hun er en dyktig låtskriver og produsent, og hun har teft. Jeg liker rytmen i musikken hennes. Hun var blant de første som tok i bruk virkemidler som f.eks. fullstendig bytte takt og melodi halvveis ut i låta, hun har valgt seg gode samarbeidspartnere, hun er unapologetic og låtene hennes får det til å rykke i dansefoten min. Jeg liker estetikken hennes, den er totally out there, og beintøff! "Hvorfor vil de gå så stygt kledd" vet jeg ikke om jeg gidder å svare på en gang, det er jo rett og slett en smakssak. ;) Og hun går selvsagt ikke kledd som en discokule eller en ballong på fritiden, selv om hun gjør det i videoene.

Om man virkelig vil høre forskjell på ulike artister og låter innen en sjanger man kan lite om må man jo rett og slett lytte mer til det, om man finner noe man liker så kan man høre mer på den artisten, eller søke etter artister som likner osv.


#31

jolie sa for siden:

Digger Missy! Ikke så opptatt av alt rundt, altså hip hop-kulturen. For meg handler musikk sjelden om å forstå, men om følelser. Noe musikk trigger følelser gjennom tekstene, mens noe annet bare gir meg en inderlig lyst til å danse.

Et ønske om å forstå det blir bare en sperre - for meg i alle fall.


#32

Tallulah sa for siden:

Jeg kan godt ha et ønske om å forstå en sjanger. Jeg har jobbet med musikk og liker ofte å teoretisere sjangre jeg kanskje ikke umiddelbart fatter, og jeg har med årene blitt god på å høre kvalitet i sjangre jeg ikke nødvendigvis liker. Det hjeper selvsagt å lytte til masse av den musiken. Prøve å plukke den fra hverandre, se hva den gjør med deg, lese seg op p historie, høre seg gjennom litt av musikkhistorien i sjangeren osv.


#33

jolie sa for siden:

Mens jeg ikke har noen interesse for det bak musikken i det hele tatt. Nå er det alltid bra å vite ting, synes jeg, men da ville jeg i dette tilfellet gjort det for kunnskapens skyld - ikke musikken og opplevelsen den gir. Var det forståelig, eller er det bare i mitt hode? :knegg:


#34

Tallulah sa for siden:

Skjønner hva du mener. :) Man bruker jo musikk ulikt. Jeg er utrolig lite opptatt av tekst, mens jeg må elske lydbildet. Bortset fra hos Dolly Parton, da er jeg opptatt av tekst også. :knegg: Om jeg finner en ny artist så blir jeg voldsomt nysgjerrig, og ender ofte opp med å lese meg opp på omtrent alt rundt. Jeg leser mange musikkbiografier og musikkhistoriske bøker. Men noen ganger vil jeg selvsagt bare ut og danse.


#35

Lavender sa for siden:

Og Club Fitz har hyllet damen med dansevideo. Jeg husker nok musikken best fra trening. Og er nok selv mest interessert i å danse.

youtu.be/k16lyurJS4Q



#37

Tallulah sa for siden:

M.I.A er superkul hun! Men de representerer jo to helt ulike retninger innen hiphop og har ingenting til felles bortsett fra kjønn.


#38

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke noen peiling på denne type musikk, men jeg syns det var en kul sang.:)


#39

Candy Darling sa for siden:

Ja, det ser jeg, men sliter fremdeles med å finne fellestrekk med det jeg liker. Så hva er i samme retning som M.I.A.?


#40

Tallulah sa for siden:

Tja, M.I.A er jo litt sin egen sjanger, men den britiske hiphopen er kanskje litt mer "kantete" enn den amerikanske. Prøv Dizzie Rascal! Samme label, veldig kul. Ellers skal jeg gruble litt til. Det har kommet en god del kvinnelige rappere som ikke er på den glatte Californiabagen.


#41

Bamsemums sa for siden:

Hærli dame og musikk!:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.