Høns sa for siden:
Noen som har erfaring med å lage hjemmelaget pinnekjøtt?
Jeg har veldig lyst til å prøve, rekker jeg det før jul? Del gjerne tips og gode råd med en novise.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Høns sa for siden:
Noen som har erfaring med å lage hjemmelaget pinnekjøtt?
Jeg har veldig lyst til å prøve, rekker jeg det før jul? Del gjerne tips og gode råd med en novise.
Hjertensfryd sa for siden:
Me har gjort det. Ikkje i år, men tidligare.
Legg pinnesida di i salt i to-tre dagar, heng den opp og tørk. Sånn heilt enkelt forklart.
meisje sa for siden:
Tror du er litt sent ute, den skal henge til tørk ca 8 uker. Men du får gjøre det til neste år.
I gamle dager ble pinnekjøttet tørket på låveveggen eller i pipa alt ettersom en ønsket røkt eller urørt.
Malama sa for siden:
Vår har hengt til tørk i en måned eller noe sånn, så du er vel litt sent ute for å få den tørr nå.
Vi har den først i tørrsalt (gnis inn med salt daglig og ligger på salt) i 3 dager, deretter i saltlake, pinnekjøttet noen dager, fenalåret noen dager ekstra og så henges det til tørk. Det henger dog på loftet hos pappa, vi har ikke egnet plass her, så reelt sett har jeg ikke gjort så mye av dette selv... Vi prøvde et år, men på husveggen, selv med tak sånn i alle fal delvis, så ble det for vått da det regnet alle veier
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.