Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan man lage stor porsjon av og ha middag i mange dager?

#1

frukt sa for siden:

Må være uten bønner og linser. Gluten og melk er stort sett greit å erstatte.
Gjerne noe som kan lages i en form i ovnen, men diger kjele har jeg også.

Lasagne, makaronigrateng, fiskegrateng, fish pie, cottage pie, shepherd's pie foreksempel.


#2

Matilda sa for siden:

Minestronesuppe.


#3

LilleT sa for siden:

Det meste av supper og gryteretter i alle fall.


#4

frukt sa for siden:

Suppe ja. Det er jo godt på denne tiden av året. Minestronesuppe har jeg ikke laget på hundre år ca.


#5

Bayone sa for siden:

Chili con carne, det laget jeg i dag og holder til minst en dag til.


#6

Propella sa for siden:

Grønnsakssuppe, så spiser man den som vegetar først og kan tilsette pølser/kjøtt etterhvert så blir det litt forandring.


#7

frukt sa for siden:

Takk for gode tips. :blomst:



#9

Kiwi sa for siden:

Pasta bolognese, pizza, kjøttkaker/boller i brun saus, moussaka.


#10

Elise sa for siden:

Minestronesuppe? Heter det det? :lol: Jeg har aldri hørt om det andre steder enn i Mikkes Klubbhus, og da som Minniestronesuppe.

Må google hva i all verden det er for noe.

Nei, nå ler jeg godt. Jeg trodde det var noe de bare hadde funnet på helt ut av det blå. :humre:



#12

frukt sa for siden:

Har du aldri hørt om minestronesuppe før?? :tullerdu:
Det lagde vi faktisk på skolekjøkkenet. :stolt:


#13

Elise sa for siden:

Jeg ler og ler, ser bare for meg Minnie i Mikkes klubbhus, hører stemmen hennes i hodet, begynner å se for meg introen som vi pleide å etterligne her i huset. :lol:

Nei, det var et herlig mentalt gjensyn med Mikke. Ungene har blitt for store nå, gitt.

Så nei, jeg har aldri hørt om det før. Men når jeg leser om det nå, så tror jeg nok kanskje jeg har spist det en gang eller to, uten å vite navnet.


#14

frukt sa for siden:

Hadde ikke trodd at denne tråden skulel bringe latter. :fnise:


#15

Schnuppa sa for siden:

Har akkurat kokt opp flere liter med tykk tomatsaus som er base for mye: spagetti med kjøttsaus, pizzasaus, spe ut med vann/melk så blir det tomatsuppe osv.




#18

Moder'n sa for siden:

Shepherd's pie er godt laget med finnbiff.
Stek finnbiff med løk,chili om man vil ha litt piff),og raspet gulrot. Bruk en saus du/dere tåler.
Gjerne tomatsaus, men tipper at kokosmelk vil smake supert.
Potetmos laget med havremelk som lokk på toppen, stek til potetmosen er brun og lekker :)


#19

frukt sa for siden:

Det hørtes godt ut. :nam: Ikke så mye finnbiff å få fatt i her i England da, men kunne jo prøvd med hjort kanskje.


#20

tink sa for siden:

Gryter, gratenger og supper står flere dager i kjøleskapet så lenge man har gode råvarer og hygiene. Det går også an å fryse ned i mindre porsjoner i beger eller poser, så slipper du å spise det samme i ei hel uke.


#21

Nessie sa for siden:

:jupp:


#22

Strå sa for siden:

Hunters pie altså. :)

De fleste gryteretter og formretter kan brukes i flere dager, hvis man bare tar passe store posjoner og varmer opp om gangen. Man bare tager noe kjøtt og de grønnsakene og krydderne man liker og gjør et eller annet med dem, og vips, så har man mat i dagesvis. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.