Må være uten bønner og linser. Gluten og melk er stort sett greit å erstatte.
Gjerne noe som kan lages i en form i ovnen, men diger kjele har jeg også.
Lasagne, makaronigrateng, fiskegrateng, fish pie, cottage pie, shepherd's pie foreksempel.
Jeg ler og ler, ser bare for meg Minnie i Mikkes klubbhus, hører stemmen hennes i hodet, begynner å se for meg introen som vi pleide å etterligne her i huset. :lol:
Nei, det var et herlig mentalt gjensyn med Mikke. Ungene har blitt for store nå, gitt.
Så nei, jeg har aldri hørt om det før. Men når jeg leser om det nå, så tror jeg nok kanskje jeg har spist det en gang eller to, uten å vite navnet.
Har akkurat kokt opp flere liter med tykk tomatsaus som er base for mye: spagetti med kjøttsaus, pizzasaus, spe ut med vann/melk så blir det tomatsuppe osv.
Jeg har laget Amerikans grytett flere ganger. Mild og god, både barn og barnebarn liker denne. Minst like god dagen etterpå. husmorkjerringa.com/amerikansk-gryterett/
Shepherd's pie er godt laget med finnbiff.
Stek finnbiff med løk,chili om man vil ha litt piff),og raspet gulrot. Bruk en saus du/dere tåler.
Gjerne tomatsaus, men tipper at kokosmelk vil smake supert.
Potetmos laget med havremelk som lokk på toppen, stek til potetmosen er brun og lekker :)
Gryter, gratenger og supper står flere dager i kjøleskapet så lenge man har gode råvarer og hygiene. Det går også an å fryse ned i mindre porsjoner i beger eller poser, så slipper du å spise det samme i ei hel uke.
De fleste gryteretter og formretter kan brukes i flere dager, hvis man bare tar passe store posjoner og varmer opp om gangen. Man bare tager noe kjøtt og de grønnsakene og krydderne man liker og gjør et eller annet med dem, og vips, så har man mat i dagesvis. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.