Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store grisejobbdagen

#1

Inagh sa for siden:

Vi har, med forberedelser og opprydding, jobba med gris i åtte samfulle timer i dag! :dåne:

Nå ligger vi som slakt (pun intended) på sofaen begge to, fytti grisen (pun yet again intended) for en svinaktig (pun osv) svær jobb det var!

Men gøy var det og, spesielt når det viste seg at vi fikk det jo til. (En profesjonell slakter ville nok snøftet over endel av kjøttstykkene våre, men det gir vi beng i. Oy hey, snøftet - nok en pun jo, men denne gangen helt uintensjonelt. :knegg: )

Av 53 kg gris, kastet vi 14 kg - det var bein, hud og spekk. Hadde vi vært av mine foreldres generasjon, hadde vi brukt spekket til å lage smult av som vi kunne bruke til å steke smultringer og andre smultstekte julekaker, samt annen frityrstekt mat, og så hadde vi kokt suppekraft av beina, men slikt driver ikke vi med. :sparke:

Nesten 5 kg hode, labber, buklist og noe vi ikke veit navnet på, går til svigermor for å lage sylte av. Resten av kjøttet blir middag av ymse slag, og vi kvernet 6 kg medisterdeig. Igjen vil nok mange riste rystet på hodet over endel av kjøttet vi lot gå i kverna og som sikkert kunne brukes til finere ting, men det gir vi en god dag i!

Etter 8 timers intens arbeidsdag, hadde vi egentlig tenkt å ha indrefileten til middag, men ingen av oss orka tanken på å lage middag, så den har fått bo i kjøleskapet til i morgen. Vi endte opp ved stambordet på vår lokale italienske restaurant. :knegg:

Det kommer bildeskryt under. :kry:


#2

Inagh sa for siden:

Beklager at bildene blir så store - jeg klarer ikke få inn thumbnails


53 kg gris klar på stuebordet


Ernie har funnet fram til sin indre snekkerkirurg


Nå blir det ribbe til jul!


Den tyngste jobben er unnagjort


#3

Inagh sa for siden:


Gave til min syltelagende svigermor


Alt klart til kapping, kverning, pakking og frysing


Medisterdeig i kilosvis - julematen er sikra!


Når det regner på presten...
Smaug fant skyllebøtta, og var en svært lykkelig katt en stund


#4

Ine sa for siden:

Artig å se!


#5

Varta sa for siden:

Herrejemini for en innsats, godt jobbet! Og kudos for åndsnærværelse til å ta bilder underveis!


#6

Benzo sa for siden:

:tilber:


#7

Kula sa for siden:

Veldig bra gjort. Jeg er glad vi får grovdelt vår gris hos bonden vi kjøper den av. Det hjelper veldig på.

Men den halve elgkalven jeg kjøpte i høst var, vel den var halv. :knegg:. Og kjære all styrens, det var litt av en jobb å dele opp.



#9

mina sa for siden:

Imponerende! :nemlig: Og all den gode maten! :nam:

Jeg synes det er en tung jobb å partere, jeg har vært skikkelig sliten etter de tre gangene jeg har gjort det. Har partert kalv, hjort og rådyr.


#10

Inagh sa for siden:

Ja, Ernie som tok den tyngste jobben, var støl i hele kroppen på morgenen i dag. :knegg:


#11

Addison sa for siden:

Wow, for en innsats! Så utrolig stas å ha så mye god mat som man bokstavelig talt har jobbet og svettet for! :tilber: Heldige pus da! Vår katt elsker rått kjøtt, særlig det lysere kjøttet, han hadde gjerne vært med på gildet! :knegg:


#12

C3PO sa for siden:

Artig å se og lese om. Gratulerer!


#13

gullet sa for siden:

Imponert!


#14

celebelen sa for siden:

For en jobb!
Grisehodet vekker minner, jeg husker fortsatt det året mamma kjøpte et halvt grisehode for å lage sylte. Det lå i kjøleskapet en dag eller to først, og det var vel ikke alltid vi husket på det før vi åpnet kjøleskapsdøra. :knegg:


#15

Maverick sa for siden:

Jeg er mektig imponert!


#16

Neket sa for siden:

Så kult!


#17

Malama sa for siden:

Imponert. Jeg kjøper et halvt lam til jul, men det kommer ferdig oppskåret etter ønske, pakket i en kasse. Med den andre halvparten også da, i hver sin plast (for jeg og min bror kjøper hvert sitt halve lam) Veldig greit at koteletter og andre greier er skåret av de som har kjøttsag. Da er det veldig mye mindre jobb... Ja, også er en halv sau sånn veeeeeeesenlgi mindre enn en halv gris da, vi snakker jo under 20 kilo kjøpp her, sånn 12-13 ganskje?


#18

Toffskij sa for siden:

Kult! Liker særlig bildet av Ernie med blodig trøye! :knegg:


#19

Rabbit sa for siden:

Wow! Det får'n si, imponerende innsats! :tilber:


#20

Floksa sa for siden:

Veldig bra!! Det er så moro å rykke litt nærmere hvordan maten blir til.

(så skal jeg ikke nevne at jeg grovparterer tre hele griser på en dag uten problemer :knegg: og da rekker jeg å finpartere 1 i tillegg)


#21

celebelen sa for siden:

Da outsourcer jeg til deg hvis jeg plutselig skulle stå der med en halv griseskrott. :knegg:



#23

mina sa for siden:

:lol:
Husker veldig godt fra barndommen at jeg før jul fant et halvt grisehode i badekaret da jeg kom heim fra skolen. 😝


#24

celebelen sa for siden:

Det var hakket verre enn kjøleskapet, ja!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.