Vi har, med forberedelser og opprydding, jobba med gris i åtte samfulle timer i dag! :dåne:
Nå ligger vi som slakt (pun intended) på sofaen begge to, fytti grisen (pun yet again intended) for en svinaktig (pun osv) svær jobb det var!
Men gøy var det og, spesielt når det viste seg at vi fikk det jo til. (En profesjonell slakter ville nok snøftet over endel av kjøttstykkene våre, men det gir vi beng i. Oy hey, snøftet - nok en pun jo, men denne gangen helt uintensjonelt. :knegg: )
Av 53 kg gris, kastet vi 14 kg - det var bein, hud og spekk. Hadde vi vært av mine foreldres generasjon, hadde vi brukt spekket til å lage smult av som vi kunne bruke til å steke smultringer og andre smultstekte julekaker, samt annen frityrstekt mat, og så hadde vi kokt suppekraft av beina, men slikt driver ikke vi med. :sparke:
Nesten 5 kg hode, labber, buklist og noe vi ikke veit navnet på, går til svigermor for å lage sylte av. Resten av kjøttet blir middag av ymse slag, og vi kvernet 6 kg medisterdeig. Igjen vil nok mange riste rystet på hodet over endel av kjøttet vi lot gå i kverna og som sikkert kunne brukes til finere ting, men det gir vi en god dag i!
Etter 8 timers intens arbeidsdag, hadde vi egentlig tenkt å ha indrefileten til middag, men ingen av oss orka tanken på å lage middag, så den har fått bo i kjøleskapet til i morgen. Vi endte opp ved stambordet på vår lokale italienske restaurant. :knegg:
Wow, for en innsats! Så utrolig stas å ha så mye god mat som man bokstavelig talt har jobbet og svettet for! :tilber: Heldige pus da! Vår katt elsker rått kjøtt, særlig det lysere kjøttet, han hadde gjerne vært med på gildet! :knegg:
For en jobb!
Grisehodet vekker minner, jeg husker fortsatt det året mamma kjøpte et halvt grisehode for å lage sylte. Det lå i kjøleskapet en dag eller to først, og det var vel ikke alltid vi husket på det før vi åpnet kjøleskapsdøra. :knegg:
Imponert. Jeg kjøper et halvt lam til jul, men det kommer ferdig oppskåret etter ønske, pakket i en kasse. Med den andre halvparten også da, i hver sin plast (for jeg og min bror kjøper hvert sitt halve lam) Veldig greit at koteletter og andre greier er skåret av de som har kjøttsag. Da er det veldig mye mindre jobb... Ja, også er en halv sau sånn veeeeeeesenlgi mindre enn en halv gris da, vi snakker jo under 20 kilo kjøpp her, sånn 12-13 ganskje?