En venninne av meg mener man får cravings på ting kroppen mangler. Jeg vet ikke helt om jeg kjøper denne, men jeg har alltid hatt en forkjærlighet for noe såpass sært som sitron. Elsker alt med sitron, og jo surere jo bedre. Lemonade, Lemonies, skrelt sitron (med pittelitt sukker), sitronjuice (får kjøpt det i syden, gleder meg alltid til det når vi er ute å reiser) ++++.
Tror dere at cravings kommer av mangler, eller er det bare rare særegenheter? Og har du en? Vi kan kåre FPs rareste craving! :hyper:
Nei, jeg tror kroppen min craver sjokolade i langt, langt større grad enn den trenger. :knegg: I tillegg får jeg ofte salt-cravings, og jeg skal jo helst unngå salt så godt som mulig. Jeg tror kroppen min prøver å bli kvitt meg, jeg stoler ikke på den for fem flate øre.
For to uker siden fikk jeg dilla på sylteagurk og jeg spiste to store glass på under to uker. Nå har det avtatt litt men jeg merker jeg får lyst på mens jeg skriver. Hva er det i sylteagurk da hehe.
Jeg har vanvittige safrancravings for tiden. Jeg har bestilt meg litt fra Iherb, og tenkte å vente til det kom. Men jeg er på nippet til å dra og kjøpe daglig.
Om våren (og for tidlig for sesong her oppe) får jeg alltid behov for rabarbra. Rabarbrasug, rett og slett.
Epler, eplejuice, eplete, tørkede epler, eplekake, eplesyltetøy, ja stort sett alt som har med epler å gjøre. Men så skal det sies at jeg er gravid da....
Min kropp er åpenbart i konstant underskudd på M og marsipan. :nemlig: I tillegg lider jeg av rødvinsmangel i helgene, noe jeg jo må sørge for å bøt(t)e på.
Jeg har kortvarige diller som går over av seg selv: makrell i tomat, tomatsild, syltede rødbeter, sylteagurk, sjokoladepålegg, tyrkisk pepper.... sånne helt kortvarige kick som gjerne varer i et par dager. Dette skjer med ujevne mellomrom.
Men jeg tror også at kroppen min sier fra dersom det er noe jeg mangler. Jeg kan våkne opp midt på natten og ikke få sove før jeg har drukket appelsinjuice. Det kroppen min oftest "craver" er broccoli, appelsiner eller appelsinjuice, rødt kjøtt eller fiskeprodukter (makrell i tomat eller tilsvarende). Rart! (jeg tar aldri vitaminer ellers)
Min kropp craver banan, jågurt og nøtter, får jeg ikke det i meg i løpet av dagen blir jeg rar i hodet og veldig fokusert på å få tak i greiene, det er uansett greier som mage og hode har godt av for å fungere noenlunde. I tillegg påstår kroppen at jeg trenger juice av og til, kanskje jeg trenger vitaminer? Hva kropp og underbevissthet forteller folk er sikkert individuelt.
Akkurat nå er det ferske grønne jalapeno, både til fisk og taco. Har tilsvarende forhold til hjemmelaget pesto, går til alt. I juletider går store mengder sterk hjemmelaget sennep til alt.
Jeg er ikke så glad i kjøtt, og etter en periode med ekstra lite kjøtt får jeg veldig lyst på grov mørk patè.
Men jeg kjenner at jeg bare MÅ ha Zero noen ganger. Og så må jeg ha pasta minst en gang i uken. Helst spagetti og kjøttsaus + en annen pastamiddag med laks eller kylling eller noe..
Og så må jeg ha gulost på lunchen pluss en god del skiver i munnen når jeg smører matpakke.. :o
Har du handlet på Rema i det siste? De har noen helt FANTASTISKE dadler, ikke er de ille dyre heller! :hyper: Men det må være de i den hvite boksen, ikke de i løsvekt. :nam:
Det er langt mellom Rema-butikkene i Frankrike. :p Men min lokale grønnsakhandler har noen helt vanvittig gode dadler. De koster 20 euro kiloet og er verdt hver centime.
Når eg hadde høgt stoffskifte, var ordentlig sjuk og alt for tynn, og begynte på tabletter, åt eg ein Stratos til kvelds kvar dag, fordi kroppen min trengte det.
Elles har eg berre ulike diller som kjem med årstida, no er det mandariner. I september er det plommer og oktober eple. Potet(gull) heile året, alltid til alle tider.
Sjokoladesug er vel mangel på krom? :vetikke: Jeg må innimellom ha appelsin. Kanskje jeg mangler C-vitamin. :nemlig: Og fyser noe voldsomt på salt og fett når jeg er sliten.
Jeg har forresten dilla på min egen variant av Bulletproof Coffee.
Men jeg drikker ikke kaffe, og unngår melkeprodukter, så jeg bruker te, egg, kokosolje, MCT olje, lønnesirup, salt og kanel. Så egentlig totalt forskjellig. :knegg:
Det er veldig ofte frokosten min.
Det høres sikkert rart ut, men smaker utrolig godt, og er veldig mettende. :jupp:
Sånn har jeg det også, bare at det varer i mer enn noen dager (kanskje et par uker). Typiske døgnfluegjengangere er nevnte makrell i tomat, nøkkelost, nypesyltetøy, servelat. (Servelat kjøper vi kanskje annen hvert år, og da får gjerne hele familien dilla og vi slåss om den, selv om vi kjøper to pakker av gangen. Så går det brått over, og det er le-e-enge til neste gang.)
En mer varig dille (men det er kanskje fordi den kun fåes i Sverige, så det er et knapphetsgode (skjønt min far er der ofte, og kjøper med, så tilgangen er slett ikke verst)), er Abbas tunfiskpostei på tube:
På brødskive, med masse, masse rødløk oppå. :nemlig: :nam:
Og deretter, som en følge av stort inntak av rå løk, følger craving etter sjokolade.
Alt sammen ting kroppen min trenger, sikkert. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.