Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt tykkere fleece til 6-åring?

#1

Nera sa for siden:

Frøkna påstår at all ull klør, uansett om det er utenpå andre klær. Hun er varmblodig av seg, men jeg synes det blir i tynneste laget å kun bruke en tynn fleecegenser under vinterklærne, så vi må finne et alternativ. Merkelig nok tolererer hun ribbebuksa, så der trenger vi foreløpig ikke finne noe.

Men jeg synes ikke det ser ut som om det finnes noe særlig utvalg i tykkere fleecejakker i det segmentet, i hvertfall ikke om jeg skal dømme fra utvalget i nettbutikkene. Er det noen som har noen forslag, eller må jeg våge meg på XXL/GMax/Barnas Hus osv?


#2

Myria sa for siden:

Obs! har sett med bukse og jakke i tykkere fleece fra Skogstad. Våre bruker dette under dress og er gode og varme.


#3

Nera sa for siden:

Det høres lovende ut, jeg må ta en tur dit i morgen. :) Takk!


#4

Niobe sa for siden:

Jeg tror egentlig ikke du skal være så redd for at tynn fleece (av god type) varmer så mye mindre enn ull. Der polyesterfleecen kommer til kort er jo på fukttransportering og varmeregulering. Der er ullen uslåelig. Men om man ikke har problemer med de to tingene, så er fleece gjerne vel så greit.


#5

Nera sa for siden:

Hun er veldig varmblodig av seg, og går i kortermet nå, så ingen kan si at hun er frossen av seg. Og med atopisk eksem, bør hun jo ikke bli for varm, siden varme trigger kløe. Men JEG fryser av å se på henne, og jeg vet virkelig ikke hva lærerne tenker, enda vi har forklart hvorfor hun kler seg som hun gjør.


#6

Niobe sa for siden:

Eldstemann er veldig varmblodig av seg, og har også eksem som forverres om han blir for varm. Han går i bomull hele vinteren, og det er vanskelig å nekte ham så lenge han faktisk ikke blir kald.


#7

star sa for siden:

Eldste min er også varmblodig. Har gitt opp å kle han siden de siste årene i barnehagen. Han tar det han selv føler for og det er vel bare et par ganger fra da til nå hvor han har vært kald.
Hvis hun ikke er kald så hadde jeg ikke stresset med det.


#8

Geitrams sa for siden:

Min eldste er også varmblodig, og nå for tida har han ingenting annet enn vanlige inneklær i utedressen. Jeg tror ikke de lærerne tenker så mye om akkurat det så lenge ungene ikke klager på at de er kalde.

Men på de grisekalde dagene er det sikkert bra med noe fleece. Mine har både Skogstad og Swix, fornøyd med begge, selv om ungene helst bruker ull.


#9

Blå sa for siden:

Min yngste har tre ulike fleecejakker i ulik tykkelse fra Stormberg. Den ene er vel ullfleece. Både hun og vi har vært forhnøyde med dem.


#10

Nera sa for siden:

I går var det skikkelig surt og kaldt, og SFO hadde mørketidsmarkering. Gjett hvem som hadde tynn bomullslue og som gikk uten votter? Joda, og hun klaget over at hun var varm. Jeg liker tanken på at hun har vett til å kle seg etter været, men det er litt vanskelig å gi slipp. Samtidig har vi gitt opp å kjøpe fornuftige klær hun ikke får velge, for da risikerer vi bare at hun blånekter.


#11

star sa for siden:

Jeg syns også det var vanskelig, Nera, for jeg er fryktelig kald av meg og hakker tenner bare jeg ser hva han har tenkt å ta på seg.


#12

Bluen sa for siden:

Denne fra Villervalla er populær hos oss:

Finnes i flere friske farger.


#13

polarjenta sa for siden:

Så lenge det er du som fryser av å se på henne og ikke hun som fryser så syns jeg du skal gi slipp. Jeg har en varmblodig unge som går uten longs hele vinteren, og med tskjorte under jakken. Han sier at han ikke fryser og da regner jeg med at han ikke gjør det. Nå er han femteklassing, men han har holdt på sånn siden første klasse.


#14

millact sa for siden:

La henne styre det selv tenker jeg nå som hun er skolejente. Er hun varm nok så er hun nok det.


#15

ingling sa for siden:

Eldstejenten min har POP ullfleece, en som hører til en skalljakke (men kan tas ut og brukes aleine), og en annen som er litt tynnere men veldig god og varm. Det fungerer bra.


#16

Nera sa for siden:

Hun har vindfleecen fra Pop, og bruker den stort sett hele tiden, så den kan muligens også brukes som mellomlag? Ellers skal jeg ta en titt i butikker en dag vi ikke har barn med oss på kjøpesenteret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.