Ja, hva gjør man egentlig med solbær når man ikke liker solbærsaft? Jeg fikk solbærsaft når jeg var syk som barn, inneholder jo mye c-vitaminer. Når man er syk så er det mye som ikke smaker godt og derfor forbinder jeg solbærsaft med noe negativt.
Solbærsmoothie slo veldig an her hjemme. Hadde frosset ned en kurv solbær, kjørte dem i blender sammen med appelsinjuice og noen ikke-frosne jordbær og blåbær.
Solbærlikør hørtes også kjempegodt ut. Vi har laget en del kirsebærlikør og det blir bra. 1 kg bær, 1 kg sukker og 40 % sprit helles på stort glass med lokk. Husk å snu på glasset og riste litt i ny og ne :)
Jeg tar en neve frosne solbær i smoothies i tillegg til:
1 banan
1 splash juice av valgfri smak
1 splash biola, med eller uten smak
evt. andre fruker eller bær jeg har tilgjengelig.
Eller så kan du lage romtopf:
F. eks en kurv med rips, en med solbær, en med bringebær og noen jordbær, men man kan selvfølgelig bruke de bærene man selv liker best. Bærene skylles, tørkes og legges lagvis i en sterilisert krukke.
Bærene skal dekkes av en krydderlake som består av følgende:
300 g sukker
3 dl vann
6 kardemommefrø
1 kanelstang
1 vaniljestang
3 stjerneanis
Alt dette kokes opp og avkjøles, deretter tilsettes 3,5 dl hvit rom
Laken helles over bærene, så fullt som mulig, og glasset lukkes tett. Glasset skal oppbevares på hodet i minst en måned, gjerne to, før man serverer bærene til. f.eks. hjemmelaget is eller vaniljekrem.