Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lengde på fot og skostørrelser

#1

IzziCreo sa for siden:

Hvordan var dette igjen?

Her er en oversikt fra skoringen. I teksten sier de at man skal legge til 1,5 cm for å vokse i, men i oversikten så står det lengde på fot og hvilken skostørrelse det tilsvarer. Skal man legge til 1,5 cm på lengden på foten?

Eks. Den lengste foten hans er nesten 22 cm. Skal jeg da velge str 35 eller 37 til ham?

Det er snakk om vintersko.


#2

Niobe sa for siden:

Ja, du legger til 1,5 cm. Så da er vel 37 det rette. Det stemmer sikkert godt, for jeg tror min fot er 21 cm og jeg bruker 35.


#3

Lykketrollet sa for siden:

Vil tro han må ha str 36 eller 37 da. Men det kommer an på skomerke, så jeg ville ha målt foten på sålen til den aktuelle skoen.

Min eldste sin fot er rett under 21cm, og hun har str 35 i år.
Mens søsteren som bare er et par mm mindre i foten måtte ha 34 i annet merke.


#4

IzziCreo sa for siden:

Jeg stusset nemlig litt da vi tidligere i høst var innom for å måle foten hans og prøve en sko (Viking det også), og damen mente han skulle ha str 35. Jeg spurte henne om ikke han burde ha litt større, siden det var vintersko, men hun stod på sitt. Hun var ikke veldig stødig i norsk, men jeg vil jo tro at hun forstod hva jeg mente. Han prøvde den, og mente den passet fint, men da prøvde han jo uansett med en tynn sokk. Han er heller ikke den typen som funderer videre over slikt, bare at den føles god ut på foten :knegg:

Det som er er at den ene foten er 21 cm og den andre 21,8 cm, så str 37 blir kanskje i største laget for den minste foten? Burde jeg gå for str 36? :gruble:


#5

IzziCreo sa for siden:

Fant en oversikt på Sportamore over målene på innersålene til alle typer Viking sko. Og der står det at modellen vi skal ha er 23,3 cm i str 35. Det er altså 1,5 cm større enn den største foten hans :what: Så da kjøper jeg vel den, selv om det virker litt rart...


#6

Nenne sa for siden:

Det må være en feil.

#7

Malama sa for siden:

Jeg kjøper ikke sko uten å ta med foten. Og ta ut sålen så ungen får stå på den. Det er så stor forskjell fra modell til modell!


#8

Niobe sa for siden:

Det er jo ikke noe problem å kjøpe sko uten å ha med foten, de kan jo som regel byttes. Jeg kjøper det meste av sko på nett, og er jeg veldig i tvil kjøper jeg to størrelser og returnerer det som ikke passer.


#9

Malama sa for siden:

Jada, man kan bytte, det er bare det at jeg, som pleier kjøpe sko på butikker, somregel ikke har så LETT for å komme meg på butikken, og derved synes det er greit at den passer, de TRENGER den somregel når den er kjøpt...

Også har jeg unger med litt sære føtter så vi må gjerne prøve litt forskjellig før vi finner en som er god på foten. Særlig eldste som har høy vrist sånn at enkelte sko er for trange selv om de er for store


#10

Niobe sa for siden:

Hehe, det går utrolig mye kjappere for meg å bestille på nett, enn å vente på å få kommet meg i en skobutikk. :knegg: Men vi har nok "enkle" føtter med tanke på størrelse: smal fot og lav vrist. Det meste går veldig greit.


#11

Malama sa for siden:

Jeg er enormt dårlig på å bestille på nett, jeg får meg ikke til å faktisk gjøre det, det utsettes stadig til "i morgen", også glemmes det også... nei, stapp familien i bilen lørdag etter frokost og kjør avsted. Da blir det gjort.

Jeg må seriøst komme over denne netthandelssperren min. Jeg har så mange ting jeg skulle kjøpe på ebay. Til jul kan jeg enda rekke noen av dem om jeg er heldig, til kalenderen...tror ikke det, nei...


#12

Niobe sa for siden:

Jeg kan faktisk skjønne at det er en tilvenningssak å bestille på nett. Jeg begynte vel fordi jeg måtte. :P


#13

Mamari sa for siden:

Bare tanken på å måtte dra på skobutikk med barna lørdag etter frokost (grøss) er grunn god nok for meg til å netthandle:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.