Jeg kjøpte skikkelig fin mørbrad for et par uker siden og planla å bruke den i morgen. Jeg har imidlertid blingset på "siste forbruksdag"-datoen, og ser nå at det var i går og ikke på kommende mandag som jeg trodde. :mumle:
Kjøttet skal varmebehandles skikkelig (langtidskokt gryte) og har vært oppbevart kaldt hele tiden, så jeg heller mot å bruke det. Er det innafor å bruke det et par dager etter utløpsdatoen så lenge det lukter ok?
Nei, kjøtt er alltid merket med "Siste forbruksdag", og regnes som en absolutt grense i motsetning til "Best før" og "Minst holdbar til". Kjøtt lukter jo når det er dårlig, og ihvertfall når du begynner å steke det. Dog er jeg altfor pysete på sånt og ser for meg at vi ligger alle man alle og spyr, og bare det bildet i hodet gjør at jeg ser slik ut :skremt:
Det er merket "siste forbruksdag", "best før"-dato bryr jeg meg sjelden mye om. ;)
Har ikke åpnet og luktet ennå, lar det godgjøre seg til imorgen i pakningen. Men siden det også er to store kjøttstykker, og ikke flere biter / oppmalt er jeg minimalt bekymret. Dette blir nok en god boeuf bourguignon. ☺️
kjør på men du vil kanskje oppleve en skrekkelig lukt akkurat når du åpner pakken. La den lufte seg godt så vil den sikker lukte frist og godt etter times tid. :)
Og der blei jeg kætsjet som dårlig husmor igjen. Jeg har overhode ikke lagt merke til hva merkingen på kjøtt er. På den annen side, vi har overlevd, alle sammen. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.