Taien sa for siden:
Jeg skal lage vårruller i morgen, og husker etter sist gang at det var et mareritt å få strimlet kinakål og gulrot. Jeg får ikke fine strimler, bare sånne tykke stengler.
Hva gjør dere? Hva bruker dere?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Taien sa for siden:
Jeg skal lage vårruller i morgen, og husker etter sist gang at det var et mareritt å få strimlet kinakål og gulrot. Jeg får ikke fine strimler, bare sånne tykke stengler.
Hva gjør dere? Hva bruker dere?
kamp sa for siden:
Rivjern
Syrinx sa for siden:
Har brukt rivjern, men synes det blir bedre strimler med mandolin.
Evt bruke potet/gulrotskreller til å lage brede gulrotstrimler som du kutter opp.
Benzo sa for siden:
Bruker rivjern til vårruller.
Serena sa for siden:
Kål strimler jeg bare i tynne skiver med skarp kniv. Gulrøtter deler jeg opp med ostehøvel eller grønnsaksskreller og så skjærer jeg skivene i tynne strimler. Jeg bruker ikke rivjern, det avgir alt for mye væske og blir ikke godt i vårruller.
Taien sa for siden:
Jeg har prøvd rivjern og mandolin....men det ble jo bare graps! Bruker du da bare den "harde" delen av kålen?
Taien sa for siden:
Jeg tenker å kutte opp i kveld og la det renne av seg over natta.
Syrinx sa for siden:
Jeg bruker hodekål, ikke kinakål. Mandolinen er fin da. Skarp kniv funker også.
trøtt sa for siden:
Jeg bruker råkostkutteren på kenwooden. Jeg bruker hodekål, ikke kinakål.
Taien sa for siden:
Søren, det er gjerne lettere med hodekål? Det sto kinakål i oppskriften, og siden vårruller er noe jeg egentlig ikke kan, men har fått til en eneste gang ved å følge oppskriften slavisk, tør jeg ikke vike. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Bruker du kinakål bør du kutte manuelt. Den er så myk og saftig at det blir bare gjørme når du bruker mandolin eller rivjern.
Om det blir litt grover biter er det ikke nøye, den faller veldig sammen under varmebehandling
Myria sa for siden:
Vanlig hodekål og gulrot strimler jeg i food processor, evt bruker vanlig rivjern hvis det ikke er så store mengder. Kinakål kutter jeg med kniv.
Taien sa for siden:
Akkurat. Ja, jeg holdt på å gå ut av mitt gode skinn sist jeg prøvde meg. Men da går jeg for manuell håndtering.
Du har ikke noen gode tips på hvordan jeg kutter lett og relativt tynt i alle fall? Eller er det bare trening det går på?
Strå sa for siden:
Har du en god kniv går det ganske greit å strimle kinakål, men øvelse må nok til. Gulrøttene river jeg grovt og presser ut vannet før jeg har det i blandingen. Hodekål bruker jeg ikke i vårruller, men strimler eller rasper gjerne litt kålrot. Nam.
Må huske å ikke vise tråden til familien, ellers må jeg nok lage vårruller i helgen.
Taien sa for siden:
:knegg: Det er en fare.
Her var det mannen som tryglet og ba meg om å lage det i morgen. Jeg syns det er mye styr, men får jeg jobbe i fred uten masse mas, er det ok.
Men sjansen for det er nok lik null, vil jeg tro. :knegg:
Niobe sa for siden:
Gulrøttene blir best i foodprosessoren, synes jeg. Da får de rette tykkelsen, på rivjern blir det for tynt, og med kniv blir det for tykt.
Kål er best å snitte med skarp kniv.
Strå sa for siden:
Rivjernet mitt har flere raspedeler, den som lager grove strimler, gir en helt perfekt tykkelse for gulrøtter til vårruller. Foodprossessoren vår BRÅKER, så den bruker jeg nesten aldri.
Frøydis sa for siden:
Jeg bruker rivjern på gulrota og kutter hodekål med kniv.
Fibi sa for siden:
Jeg grovrasper gulrot og hodekål, og om det skal brukes i vårruller salter jeg litt, lar det ligge en time, og klemmer ut væsken. En del væske vil også fordampe når du steker fyllet, om du bare lar det stå på varmen lenge nok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.