Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på egg

#1

polarjenta sa for siden:

Jeg vet at egg har lengre holdbarhetstid enn det som står på pakken, men hvor lang? Vil egg som hadde dato 30.8 være gode nå?


#2

jolie sa for siden:

Du kan jo teste dem i vann. Synker de til bunns er de fine, står de (med kontakt i bunnen) er de også helt greie, men om de flyter er det bare å kaste dem.

Edit: internettet sier at det er ok om egget står litt på skrå, men at om det står vertikalt er det dårlig.


#3

polarjenta sa for siden:

Åh, kan man det, kaldt vann?


#4

-ea- sa for siden:

Bare å teste. Kakk det i en kopp så du ikke risikerer å ødelegge røra eller hva du skal blande det i.

Jeg ville brukt det til baking, men ikke som kokt egg til frokost.


#5

jolie sa for siden:

Kaldt vann, ja. Jeg gjorde litt om på innlegget mitt der oppe, så få med det det også. :P


#6

Cauchy sa for siden:

Det er sannsynligvis ikke noe galt med dem så lenge skallet er helt, men det er lurt å knekke dem en og en i en bolle og lukte før du bruker dem.


#7

polarjenta sa for siden:

Men jeg vil jo ha kokt egg. Jaja. får se om vi kan bake noe senere.


#8

Cauchy sa for siden:

Da er det bare å koke og se.


#9

Niobe sa for siden:

Egg kan spises i månedsvis etter holdbarhetsdato. Jeg tror jeg leste en test hvor de hadde 7 måneder gamle egg, og de var helt ok. Men jeg mener jeg leste det var baking de var minst egnet til når de er gamle?


#10

Myria sa for siden:

Det er bare å prøve og se. Jeg ser aldri på holdbarhetsdato på eggekartongen og bruker egg selv måneder etter at de har gått ut (det skjer ikke så ofte at egg varer fullt så lenge da, men det har hendt). I hele mitt liv har jeg kun truffet på ett råttent egg (det skulle heldigvis brukes i en kake og ble derfor knekket i en liten skål først og med tanke på lukten var det ingen tvil om at det var råttent)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.