Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kortprogram på oppvaskmaskin?

#1

Magica sa for siden:

Jeg har en oppvaskmaskin jeg hater egentlig, men "oppdaget" at den har et 30-minutter program med 60 grader. Det er jo genialt, eller? Hvorfor bruker jeg ikke det hele tiden, i stedet for det der "auto" som tar 2 timer?

Oppvaskmaskina bråker, så hvis jeg kan bli ferdig med den på 1/4 av tiden så er det ganske gull... :confused:


#2

Kirsebær sa for siden:

Jeg kjører kjapprogram hvis maskinen ikke er full, og det ikke er så veldig tilgriset det som står inni der. Den vasken holder for meg. Ellers kjører jeg også på et program som tar tusen år, og bråker veldig. Men det er det eneste programmet som vasker på 75 grader.

Jeg vet ikke hva som egentlig kreves av en slik vask? Kanskje holder det med 60 grader og 30 min hele tiden?


#3

tink sa for siden:

Noen av kortprogrammene bruker mer vann og energi enn de som tar lengre tid.


#4

Galathea sa for siden:

Jeg bruker også kortprogram hvis det kun er litt som skal vaskes, og det ikke er veldig skittent. Blir ikke rein ellers.


#5

safran sa for siden:

Hvis man skyller godt før man setter ting i maskinen er det vel ikke noe i veien for å bruke det korte programmet?


#6

Neket sa for siden:

Min bruker mer vann og strøm på kortprogram tror jeg. Men jeg vet ikke helt hvorfor jeg tror det. Den har en turboknapp man kan trykke på for å få alle programmene kortere. Jeg bruker det når vi har hatt middagsgjester, ellers ikke.


#7

Magica sa for siden:

Om den bruker mye vann bryr jeg meg ikke så mye med, vi har ikke vannmåler og jeg må si jeg undres over: kan den bruke SÅ mye mer vann og strøm på 30 minutt versus 2 timer som er fast lengde???

Jeg har testet denne uka her, og det går veldig bra med bare 30 min. Men det har av og til vært litt belegg eller noe på glassene, tror jeg skal prøve med mindre pulver...

Det er ellers helt fantastisk at den bruker så kort tid!! Den bråker jo sånn...


#8

Myria sa for siden:

Vi har også et kortprogram på 30 minutter, men da er det beregnet på å vaske kun glass så det er en ganske skånsom vask som ikke er ment for spesielt skitne ting.


#9

Bluen sa for siden:

Lurer på om du har samme maskin som meg - samme opplegg her, i alle fall. Kortprogrammet bruker varmere vann og tar under 25 % av tida som det håpløst lange normalprogrammet.


#10

Magica sa for siden:

Men det er 60 grader!


#11

Myria sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke hvor mange grader vår har på 30 minuttersprogrammet, men for å bruke det må man trykke på glassknappen i allefall.


#12

Magica sa for siden:

Nå har jeg lest bruksanvisningen. :O

Den bruker mindre watt og halvparten så mye vann som de andre programmene. I tillegg står det "service og bestikk", og "normalt eller lett skittent". "Dette er et perfekt program når maskinen ikke er helt full. Ideelt for en familie på 4 personer som bare vil vaske bestikk og servise fra frokost og middag."

Jeg prøver det ut litt til. En halvtime er gull.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.