Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan gjør jeg det med pinnekjøttet når vi ikke er hjemme dagen før det skal kokes?

#1

Bayone sa for siden:

Vi skal ha folk her på nyttårsaften og skal servere pinnekjøtt. Det skal jo vannes ut natta før det kokes. Nå er det sånn at vi skal være borte fra tidlig på dagen 30. des til formiddag nyttårsaften. Kan jeg vanne det ut i natt og legge det ferdig utvannet i kjøleskapet et døgn? I en Tupperwareboks med lokk? Evt. en annen måte å gjøre det på?



#3

Acino sa for siden:

Det tåler fint ett døgn eller to ferdig utvannet ja.


#4

Bayone sa for siden:

Kanskje jeg bare skal legge det i vann rett før vi drar ja. Da blir det liggende 24 timer uten skifte av vann. Jeg bruker ca. 14 timer med ett bytte av vann.


#5

007 sa for siden:

Vi lar det alltid ligge minst 20 timer, uten å skifte vann. Har aldri opplevd at kjøttet har blitt smakløst. Vi blander tørket og røkt kjøtt.


#6

Isolde sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle legge det i vann nå. Nesten 30 tiner men uten bytte. Det er anbefalt av mange kokker


#7

Bayone sa for siden:

Det ble lagt i vann rett før vi dro nå så ligger det til det blir satt på i morgen :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.