Hovedrett: andebryst med appelsinsaus, grønnkål og potet/pastinakkmos
Dessert: sorbet og friske bær
Hva kan denne "forrett med salma" være? Jeg ser for meg en pen rund formet dings med småbiter av salma, rødløk, koriander og "noe"? Ikke mango, det kommer sødme i hovedretten. Tips???
Nå har jeg gravd litt, og det ser ut som jeg bare har brukt halvt om halvt soya og ferdigkjøpt ponzosaus på denne, med litt vårløk på toppen. Husk å ikke blande før servering, da blir det ceviche.
Ellers er dette verdens beste ponzosaus, men da ville jeg hatt det som sashimi og dip (tror du har fått det hos meg) og ikke i glass, den blir for tykk og messy til det.
Hvis du googler laksetartar får du opp mange oppskrifter som ser gode ut, og som serveres omtrent slik du beskriver. Limesaft rett før servering er et must, og avocado er også en vinner sammen med rå salma.
Selv er jeg glad i denne laksecarpaccioen (en mellomting mellom helt rå og ceviche):
Jeg ville ha skjært opp og dandert salmalaksen for seg på et fat og blandet de andre ingrediensene som en "salat" i en bolle som serveres ved siden av.
Veldig godt å også servere soyasaus tilsatt revet hvitløk, ingefær, evt. krysser og sesamfrø i en egen skål.
Om du vil ha et alternativ til den asiatiske retningen, så kan du få det.
Laks med bringebær- og eplesaus..
Tynne skiver med salma, og en blanding av moste bringebær og finraspet eple oppå. (kanskje smake til med litt sitron/lime, ev bittelitt sukker om nødvendig) Det er friskt og godt! :)
Hva med en eller annen tatakiversjon? Ser lekkert ut, f.eks. med sesamskorpe, og kan gjerne serveres med de ingrediensene som nevnes i HI.
Enig i at det høres fornuftig ut å unngå mango (eller annen søt frukt i forretten) siden frukt/sødme spiller såpass stor rolle i hovedretten (og det i tillegg er frukt i desserten) - viktig med balanse i menyen, synes jeg. :)