Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift: forrett med salma

#1

Palmen sa for siden:

Middag med jobben.

Forrett: noe med salmalaks

Hovedrett: andebryst med appelsinsaus, grønnkål og potet/pastinakkmos

Dessert: sorbet og friske bær

Hva kan denne "forrett med salma" være? Jeg ser for meg en pen rund formet dings med småbiter av salma, rødløk, koriander og "noe"? Ikke mango, det kommer sødme i hovedretten. Tips???


#2

Candy Darling sa for siden:

Strimler av salma i ponzosaus, servert i cocktailglass. Jeg har en oppskrift på sausen, hvis du vil ha.


#3

Hot Lips sa for siden:

Avokado, chili og lime i tillegg. Jeg ville hatt litt mango uansett, det er så godt. :nam:


#4

Palmen sa for siden:

Jatakk!


#5

Candy Darling sa for siden:

Nå har jeg gravd litt, og det ser ut som jeg bare har brukt halvt om halvt soya og ferdigkjøpt ponzosaus på denne, med litt vårløk på toppen. Husk å ikke blande før servering, da blir det ceviche.

Ellers er dette verdens beste ponzosaus, men da ville jeg hatt det som sashimi og dip (tror du har fått det hos meg) og ikke i glass, den blir for tykk og messy til det.

1 dl ketchap manis
1/2 dl soyasaus
Lime
Chili
Ingefær
Koriander
Vårløk


#6

nokon sa for siden:

Ponzosaus og sesamfrø.


#7

Hyacinth sa for siden:

Det hender jeg gjør det, når jeg er ute etter den effekten, men det blir da som du nevner ceviche. Men godt det også!


#8

Schnuppa sa for siden:

Akkurat det jeg skulle skrive. Mango er et must, chilli'en setter en liten spiss på det hele mens limen løfter hele "retten" dit den skal være.


#9

Palmen sa for siden:

Hvordan ville du servert den da? Skjært alt i småbiter og lagt pent på en tallerken?


#10

Turban Smukk sa for siden:

Hvis du googler laksetartar får du opp mange oppskrifter som ser gode ut, og som serveres omtrent slik du beskriver. Limesaft rett før servering er et must, og avocado er også en vinner sammen med rå salma.

Selv er jeg glad i denne laksecarpaccioen (en mellomting mellom helt rå og ceviche):

www.dagbladet.no/2010/06/10/tema/mat/klikk/12074174/

Jeg danderer i små porsjoner sammen med avokadoskiver og gjerne sesamfrø over.


#11

Schnuppa sa for siden:

Jeg ville ha skjært opp og dandert salmalaksen for seg på et fat og blandet de andre ingrediensene som en "salat" i en bolle som serveres ved siden av.
Veldig godt å også servere soyasaus tilsatt revet hvitløk, ingefær, evt. krysser og sesamfrø i en egen skål.



#13

Snuppa sa for siden:

Jeg bruker å hakke i små terninger, veldig små, avocado, chili, ingefær(rives), mango og vårløk. Klemmer over saften fra lime.


#14

Ma Dalton sa for siden:

Om du vil ha et alternativ til den asiatiske retningen, så kan du få det.

Laks med bringebær- og eplesaus..

Tynne skiver med salma, og en blanding av moste bringebær og finraspet eple oppå. (kanskje smake til med litt sitron/lime, ev bittelitt sukker om nødvendig) Det er friskt og godt! :)


#15

Novla sa for siden:

Hva med en eller annen tatakiversjon? Ser lekkert ut, f.eks. med sesamskorpe, og kan gjerne serveres med de ingrediensene som nevnes i HI.

Enig i at det høres fornuftig ut å unngå mango (eller annen søt frukt i forretten) siden frukt/sødme spiller såpass stor rolle i hovedretten (og det i tillegg er frukt i desserten) - viktig med balanse i menyen, synes jeg. :)


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg unnværer gjerne mango og avokado til forrett, altså, man MÅ ikke. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.