Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flytende brøddeig

#1

Myggstukket sa for siden:

Jeg holder på å bake brød, og har bestemt meg for å lage flytende deig, hvertfall såpass flytende at jeg kan øse den rett opp i formene. Det jeg ble litt usikker på er, hvor lenge skal deigen/røren stå før en heller de i formene? Kan en øse dem rett oppi og hive dem i stekeovnen?
Noen som vet?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Står det ikke noe i oppskriften? Ingers rugbrød og andre lignende brød har veldig løs konsistens, jeg liker det best. Da blir det veldig saftige og man slipper den hersens knaingen. Deigen skal heve lenge, de brødene jeg baker skal først heves (deigen altså) i 1 time, så spas i formene og heve i en time til. Så skal de stekes i halvannen time. Jeg har ikke prøvd å bare lage løs deig av en hvilken som helst oppskrift, og det var vel kanskje helst det du lurte på.


#3

Myggstukket sa for siden:

Ja, jeg prøver metoden på mine vanlige enkle hverdagsbrød (ingen skrevet oppskrift). Jeg hadde ikke tid til å vente, så jeg lot "sørpa" heve til deigen nådde bakebollekanten, så auset jeg dem opp i formene. Nå står de der til ovnen er klar, så hiver jeg dem inn. :nikker: Blir spennende å se resultatet.


#4

Dixie Diner sa for siden:

De blir sikkert saftige og gode. :D


#5

him sa for siden:

Vil gjerne vite om det ble bra. :) Jeg har veldig lyst til å prøve, men gidder jeg å eksprimentere ... Nei. :flau:


#6

Myggstukket sa for siden:

Jeg kan bare si at så langt så har jeg funnet ut at flytende deig hever utrolig fort, fordi før ovnen hadde rukket å bli varm, så hadde deigen i brødformene gått tur utover hele kjøkkenbordet, samt beveget seg tildels ned av bordet. :sjokk:
Nå har jeg prøvd å få alt på plass igjen, og satt dem inn i ovnen, jeg er litt redd det kommer til å flytet totalt over der inne og da blir det ovnsvask etterpå. :sukk:


#7

Myggstukket sa for siden:

Brødene ble kjempegode.
Saftige og de ser ikke ut til å ry så mye som de som er tørrere.
Utseende ble så som så da, men det er jo ikke det som teller. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.