Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er du flink med sms?

Er du god til å kommunisere på SMS?

  • Ja
    71 stemmer
  • Nei
    14 stemmer
  • Tja ...
    20 stemmer
#1

him sa for siden:

Jeg er litt overrasket over meg selv. Jeg er så elendig når det gjelder å kommuniser på sms. Tror det er litt det at jeg har hatt jobbmobil med tilhørende jobbmeldinger døgnet rundt. Forbinder mobilen mer med jobb en med fritid for å si det slik. I tillegg er jeg treeeeig å svare og har store problemer med å fatte meg i korthet. Ja, rett og slett elendig. Det eneste som hjelper er å skrive på dialekt - da glir det litt lettere. :D

Enn du?


#2

Maverick sa for siden:

Jeg er ram. :kry: eller :flau:


#3

amo sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig.Du høres ut som meg.:knegg:

Må jeg svare annet enn ja,nei eller ok, så ringer jeg.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg skriver lynkjapt, trenger ikke engang å se på mobilen mens jeg skriver. :knegg: Liker mye bedre sms enn telefon. HATER å snakke i telefonen!


#5

Veronal sa for siden:

Jeg er flink, kjapp, svarer kort & konsist og bruker hele setninger uten forkortelser. :nemlig:


#6

Observatøren sa for siden:

Jeg takler ikke SMS-språk. :humre:

Jeg er forholdsvis flink, men jeg er ikke alltid like flink til å svare raskt. Det hender jeg leser en melding, tenker at jeg skal svare, men ender med å legge telefonen bort eller noe skjer - og så kommer jeg på det.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker også hele setninger. Takler ikke en haug med forkortelser, og jeg skriver kun på dialekt til venner og familie som snakker samme dialekt som meg (og som skriver til meg på dialekt). Jeg får ofte meldinger av venner der jeg for svarte ikke forstår et kvekk av hva de skriver, for sms-språket er så voldsomt at jeg får brekninger.


#8

Katinka sa for siden:

Jeg er flink, skriver langt (hm), forkorter nesten aldri, men svarer kjapt.
Men den %/¤%%¤# mobilen min har et korttidsminne som et knappenålshode, så hvert dialektord jeg legger inn er glemt dagen etter.


#9

Myggstukket sa for siden:

Jeg er skikkelig elendig. Føler meg som en mamut når det gjelder mobiltelefoni og sms.


#10

Maverick sa for siden:

SMS-språk er djevelens verk. :nemlig:


#11

Left sa for siden:

Jeg er Queen of SMS - og skriver tekstmeldinger i hytt og pine hele tiden. Kan skrive lange avhandlinger, og gjør like gjerne det som å ringe. Og jeg bruker ikke forkortelser. Svarer med en gang når noen sender melding. Noe av det verste jeg vet er å måtte vente i ørten timer på svar når jeg selv sender meldinger, med f.eks spørsmål om noe. :cool:
Skikkelig mobilguri som har hatt snart et tosifret antall tror jeg :sparke:


#12

Susse sa for siden:

Bruker sms mye. Synes det er en veldig grei og uformell måte å holde kontakt med folk på, særlig de jeg ikke ser så ofte. Mamma er også storbruker av sms og setter stor pris på meldinger om ståa i sussehjemmet.


#13

Manga sa for siden:

Jeg var flink før, men ikke nå lenger. Jeg gidder sjelden å sende sms, skriver treigt og svarer ofte ikke før etter mange timer.


#14

konemor sa for siden:

Skriver raskt og er ikke alltid jeg behøver å se på når jeg skriver for å vite hvilke ord jeg skriver, men er nok flere som skriver raskere enn meg.
Hvordan jeg skriver kommer ann på mottaker. Har utrolig mange forkortelser med nær venninne som hun og jeg forstår.Blir som regel bokmål og ikke så mye dialekt, men som sagt kommer det ann på mottaker.


#15

Perhonen sa for siden:

Ja, jeg er flink. Skriver raskt, lange og hele setninger uten forkortelser. kommuniserer like greit over sms som når jeg ringer. Får i hvertfall svar på det jeg spør om.



#17

malena sa for siden:

Jepp. Og det uten forkortelser.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Der har du Mim. :nemlig:


#19

Toffskij sa for siden:

Jeg er egentlig kjapp og flink, men jeg er dessverre også ganske flink til å glemme at telefonen min eksisterer og til å ha den på lydløs i flere dager uten å vite det og sånt.


#20

Che sa for siden:

Skriver SMS ja! Svarer ganske raskt, men har den stygge uvanen at jeg har mobilen på lydløst. Synes ikke det passer seg at privat mobil ringer på jobb. Jeg skriver fullstendige setninger.


#21

Nenne sa for siden:

Njei. Jeg glemmer ofte telefonen og svarer treigt, så SMS er ingen god måte å få tak i meg på hvis det haster. Da må folk rett og slett ringe.


#22

Inagh sa for siden:

Jeg kan ikke fordra å prate i telefonen, så jeg har adoptert SMS av hele meg, med hele mitt hjerte. :hjerter:


#23

nolo sa for siden:

Der har du meg! Som oftest glemmer jeg ikke telefonen i dagevis, men jeg har den definitivt ikke tilgjengelig hele tiden.


#24

Mira sa for siden:

Jeg skriver somregel ganske fort. Har byttet telefon fra ericson til nokia nå, så det går litt treigt før jeg er vandt med knappene.
Jeg skriver på dialekt med ordliste. Bruker somregel hele ord og setninger.


#25

gullet sa for siden:

Jeg er blitt treg.
Men jeg svarer, med litt mer enn ja og nei, ingen forkortelser og hadde det ikke vært for den hers ... Nokiatelefonen som jeg ikke klarer å bli venner med hadde jeg vært kjapp også!

Det var noen år SMSene fløy gjennom lufta i høy hastighet til stor glede for Telenor :wow: for noen telefonregninger vi hadde.


#26

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns SMS er kjedelig (å skrive, ikke å få), men svarer kjapt og greit på det som er viktig. Det som er mindre viktig får gjerne vente litt. Alle som kjenner meg vet at SMS ikke er måten å få tak i meg på om noe haster.

Jeg skriver selvsagt bare hele setninger og ingen forkortelser. :skremt:


#27

Gaia sa for siden:

Jeg liker å snakke i telefonen men syns samtidig SMS er genialt når man ikke trenger svar med en gang eller når man skal ha samme, korte beskjed ut til mange personer. Når det er sagt så pleier jeg å være rimelig flink til å svare raskt hvis jeg ikke leser meldingen mens jeg er i farta. Gjør jeg det kan det ta en stund før jeg svarer. Jeg liker ikke SMS-språk og skriver fullstendige setninger med store bokstaver der det skal være store bokstaver.


#28

Estrella sa for siden:

Signerer denne. :)


#29

apan sa for siden:

Jeg tror jeg er ganske ram. Jeg svarer lynende fort, skriver meldinger når som helst uten å se på tastaturet, også i bilen :rødme: , og skriver fullstendige setninger. Jeg sender altfor mye sms og elsker det...


#30

Ekorn sa for siden:

Jeg liker ikke så veldig godt sms. Jeg gir gjerne korte beskeder eller for å høre om jeg kan ringe. Gidder ikke ha lange samtaler over sms. Jeg skriver i tillegg veldig sakte.


#31

Koma sa for siden:

Jeg skrev nei, og er nok den jeg kjenner som er dårligst med å bruke SMS.

Jeg er veldig treg til å svare, dersom jeg svarer i det hele tatt, siden jeg har en tendens til å glemme det, siden jeg ikke svarer med en gang :o
Jeg pleier ofte å ringe de jeg får SMS av, særlig hvis det handler om å avtale ett eller annet, hvor jeg skjønner at her kan det bli mange meldinger frem og tilbake.
Jeg liker bedre å kommunisere på telefon evt. mail.

Jeg kan også legge vekk telefonen, og ha den utladet i dagesvis.


#32

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er god og bruker det mye. Sikkert alt for mye.


#33

anakonda sa for siden:

Jeg er ganske flink, men jeg skriver bare med ene hånda, og det er visst litt retard ifølge søstra mi. Også er jeg dårlig noen ganger, i perioder blir jeg så lei av sms.


#34

Karamell sa for siden:

Flink og skriver hele setninger.


#35

smbr sa for siden:

Grådig flink. :nemlig:


#36

Kråka sa for siden:

Ja jeg er kjempeflink. Svarer på sms før meldingen er sendt. :lol: Jeg er kjapp med sms ja.


#37

Ru sa for siden:

Hvah? Er du meg?

:knegg:


#38

Moria sa for siden:

Å skrive SMS havner på topp 10 over kjedelige ting å gjøre. :gjesp:
For all del, jeg skriver når jeg må, og da er jeg både rask og presis. Forkortelser og dialekt synes jeg selvsagt er en uting.

Men mesteparten av tiden ligger telefonen min i vesken på lydløs eller tom for batteri. De fleste av mine venner sender meldinger på mannen min sin telefon hvis det haster.:o


#39

Kirsebær sa for siden:

Signerer hvert kloke ord. :nikker:

Jeg forkorter 'det' til 'd', men ellers ingen forkortelser.


#40

Angelique sa for siden:

Ja med jentene er jeg det
De er nemlig utrolig flinke

Jobbtelefon min mobil også,og når jeg er på jobb (på support) ringer det nærmest hele tiden.Da blir det vanskelig å skrive sms (svarer på tlf istedet)


#41

Line* sa for siden:

:dulte:


#42

Fruktflua sa for siden:

Nei, jeg er helt elendig på sms. Jeg virkelig hater mobiltelefoner. Den eneste grunnen til at jeg har en er fordi jeg føler for å være tilgjengelig på grunn av ungene.
Jeg glemmer ofte telefonen når jeg ikke trenger den, den overnatter ofte i bilen, og mottar ikke flest sms-er heller -sikkert fordi jeg nesten aldri sender noen i fra meg.


#43

Veronal sa for siden:

D er d verste jeg leser av forkortelser, tror jeg. Jeg blir skikkelig forstyrret av d.


#44

Che sa for siden:

Jeg skrev hovedoppgave om hvordan 15-årige jenter skriver tekstmeldinger. Jeg samlet da inn tekstmeldinger fra 6 ulike jenter. Jeg ble så dreven på å forstå forkortelsene - men jeg har aldri skrevet: snx 2mrw og stilen der. Liker de fulle setningene jeg!


#45

Veronal sa for siden:

:iiik:

Snakkes tomorrow? :blond:


#46

Che sa for siden:

:knegg: jupp! De fjerne jo stort sett bare vokalene.


#47

him sa for siden:

OK, jeg er ikke alene, men definitivt i mindretall. Så flinke dere er jenter! Hatten av for dere! :)


#48

Bluen sa for siden:

Ja, jeg er flink, om jeg skal si det selv - både hva tastetempo, responstid og frekvens angår. :nemlig: Alle former for skriftlig kommunikasjon passer meg som fot i hose. Å bruke SMS-språk, ville imidlertid aldri ramle meg inn.


#49

Claire sa for siden:

Flink og kjapp og alt det der, men jeg synes egentlig sms er en uting i sosialt samvær. Plutselig kan folk ramle helt ut av en samtale, få et dypt konsentrert uttrykk i ansiktet, de over femti begynner å rote i veska etter brillene, og det kan gå lenge og vel før samtalen kommer i gang igjen. :himle:

Men jeg skriver hele setninger med komma og det hele, spesielt siden jeg ofte kommuniserer med barna og vil at de skal lære rettskriving. :kjepphest:


#50

Kula sa for siden:

Spørs hvor mye jeg har fått på lampa :knegg:

Men skal jeg først sende tekstmelding skriver jeg hele setninger ja. Og meldingene har da en stygg tendens til å bli lange. :nemlig:


#51

Kate sa for siden:

:dulte:

Jeg er nok sånn passe flink.


#52

polarjenta sa for siden:

Jeg er kjempeflink, Skriver raskt, svarer raskt(iallefall stort sett) og jeg skriver hele setninger... Det eneste jeg bruker er forkortelser som dvs og osv, eller skriver jeg ordene som de er. Men jeg skriver på dialekt da.


#53

Maverick sa for siden:

Øh. Må moderere meg litt. Jeg er ikke så god til å sende sms i fylla. Dvs. det hender jeg bommer litt både på selve teksten og nummeret jeg sender det til.

:rødme:


#54

Kula sa for siden:

:knegg:

Å bruke ordliste (t9) i fylla er ikke så lett å forstå for mottaker. :knegg: Det hender det blir brukt ord som ikke har noen sammenheng med resten av den heller usammenhengende teksten.


#55

Heiko sa for siden:

Der har du meg. Jeg er ram på å sette telefonen på lydløs, for så å glemme den. Der finnes personer rundt meg som til tider irriterer seg stort over dette fenomenet :nemlig:


#56

kisha sa for siden:

Jeg knoter slik etter at jeg fikk ny telefon. Så jeg går inn på telenor mobil, mine egne sider og har 30 gratis meldinger i året. Det er mye lettere å skrive dem på pcen.


#57

safran sa for siden:

Her og. :nemlig: Og jeg sender heller førti sæssæmæssa enn å snakke i telefonen.


#58

Jessica sa for siden:

Jeg svarer kjapt. Har problemer med å bruke sms-språk. Kan ikke sluntre unna rettskrivinga :knegg: Strekker meg til å skrive d istedet for det, og har begynt med jg istedet for jeg.... Er sånn passe kjapp på tastaturet.


#59

Stompa sa for siden:

Jeg skriver fort, og svarer vanligvis med en gang jeg finner sms-en - men det kan ta litt tid for jeg glemmer ofte mobilen i veska sånn at jeg ikke hører den. Det jeg ikke er flink til, er å fatte meg i korthet. Det er fordi jeg insisterer på å skrive "skikkelig" norsk. Forkorte en del, men normalt bare sånn som jeg ville forkorta i vanlige tekster også.


#60

Strå sa for siden:

Sender gjerne tekstmelding og svarer vanligvis raskt. I det siste har jeg prøvd med forkortelser til de som gjorde det mot meg. Men det føles bare som om jeg er dum. Sluttet med det nå :)


#61

Sildre sa for siden:

Jeg har aversjon mot sms-språk og har aldri helt fått inn bruken av ordliste i fingrene. Ergo skriver jeg kort og konsist med fulle setninger.


#62

Majsa sa for siden:

:dulte: Det eneste problemet nå er at jeg har amerikansk mobil uten æ, ø, å og norsk ordliste, så jeg bruker en del lenger tid på å skrive meldingene.


#63

Libra sa for siden:

Ja, jeg synes selv jeg er flink. Jeg svarer, stort sett, raskt og med hele fulle ord og setninger. Jeg liker ikke sms språk eller dialekt, så jeg bruker konsekvent bokmål. Kan gjerne sitte å skrive lange avhandlinger når noe skal fortelles, men hvis det er litt frem og tilbake for å gjøre avtaler og det er mange forhold å ta hensyn til, så gir jeg opp og tar i stedet en telefon.

Bruker ofte sms for å sende ut en liten hilsen, bare for å holde kontakt, takke for sist o.l. Korte, uformelle meldinger uten noen spesiell hensikt.

Det jeg ikke er så glad i er alle vitsene og kjede-sms som sendes og videresendes og går på rundgang. En sjelden gang kan jeg sende videre vitser, men da må det være en som er skikkelig knakende god. Synes det virker som om enkelte bruker vitser til å holde kontakt og ukritisk sender avgårde enhver grisevits som dukker opp.


#64

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg er flink og rask med sms. Jeg bruker det mye, både for å kommunisere med tenåringene, eksmannen, venner og familie. Stort sett skriver jeg vanlig språk, men med søsteren min og en venninne skriver jeg veldig forkortet sms-språk, først og fremst for at det skal gå fort og fordi vi skal få sagt mer. :) Vi skjønner det jo veldig greit selv om vi kutter ut dobbel konsonant osv.


#65

Tuneland sa for siden:

Jeg er en racer på sms.:kry: Jeg bruker ikke ordbok, taster etter touch-metoden, og svarer før andre rekker å legge fra seg mobilen. Jaja, kanskje litt overdrevet, men det går fort unna når jeg skriver. Jeg bruker veldig lite sms-språk, stort sett er det bare ordet det som blir forkortet, ellers bruker jeg vanlige forkortinger om jeg føler for å forkorte ord.


#66

Miss Norway sa for siden:

:nemlig:

#67

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg kan være rask om jeg vil, men jeg MÅ bruke T9, uten er jeg helt håpløs.
Har blitt småsløv til å svare raskt. Venter gjerne en dag eller to. :flau:
Om noen må ha tak i meg er det bedre om de ringer.

Jeg bruker aldri forkortelser. Lange meldinger over flere sider er helt vanlig. Klarer aldri å svare med et kort "ja", eller "nei".


#68

Noba sa for siden:

Jeg foretrekker å bruke sms siden jeg ikke kan fordra å ringe. Skriver hele setninger og bruker jeg forkortelser er de av typen tlf, f.eks. osv. Pleier stort sett å svare kjapt, men kan ikke skryte av at jeg alltid gjør det.


#69

Gremli Skremli sa for siden:

Samme her. Jeg skriver lynraskt, og foretrekker stort sett SMS framfor mail eller telefon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.