Ine sa for siden:
Jeg er ikke så glad i disse tørre julekakene.
Har du en kake/godis-oppskrift som ikke er tørr som du bruker i julen?
Vil gjerne ha oppskrift og bilde hvis du har!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ine sa for siden:
Jeg er ikke så glad i disse tørre julekakene.
Har du en kake/godis-oppskrift som ikke er tørr som du bruker i julen?
Vil gjerne ha oppskrift og bilde hvis du har!
Teflona sa for siden:
Snickerskake er ikke tørr. Elles har vi ofte pavlova, alltid Sarah Bernhard.
Nessie sa for siden:
Sarah Bernhard :love:
www.frutimian.no/2014/12/15/sarah-bernard/
I langpanne om man er litt lat: www.detsoteliv.no/oppskrift/sarah-bernhardt-i-langpanne
Niobe sa for siden:
Jeg lager mest konfektaktige ting til jul. Ingen av oss er kjempeglade i tørre kaker.
Sarah Bernhard: Jeg lager dem små, i konfektstørrelse, og med trøffelkrem, ikke smørkrem.
Buckeye Brownie: Laget i dag, skjæres i små biter.
Risboller: Lages også i minimuffins-former, så de er mer i konfektstørrelse
Teflona sa for siden:
Smørkrem i Sarah Bernhard? Nei, enig, det går ikke!
frukt sa for siden:
Kransekakestenger som er seige inni.
Mandelflarn/havreflarn er sprø men ikke akkurat tørre.
Sandkaker er tørre ja, men veldig gode fylt med krem og bær.
Kokosmakroner
Niobe sa for siden:
Jeg blir litt på gråten når jeg biter i en Sarah Bernhard med smørkrem... Jeg har liksom forventninger om noe helt annet og mye bedre. :p
Nenne sa for siden:
Mens jeg synes trøffelkremen er skikkel meh og forventer meg smørkrem.
Hyacinth sa for siden:
Enig, men jeg kaller det ikke smørkrem, i mine øyne er det smør og melis (og det er ikke godt). Sarah Bernard-krem skal være med smør, men fløyelsmyk og deilig, ikke gul, men lysebrun av sjokolade. Jeg har smakt mange varianter jeg ikke liker, de blir for ...smørkremete. Moren min sin krem med smør er som sagt luftig, lysebrun og nydelig, men med smør.
I tillegg synes jeg trøffelkremen er akkurat litt for bløt og gjør bunnen litt ekkel og myk der kremen sitter.
Myria sa for siden:
Daddel- og valnøttkake er veldig godt.
1 dl brunt sukker
2 egg
100 g hakkede valnøtter
225 g hakkede dadler
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts kardemomme
Pisk sukker og egg til eggedosis. Rør dadler og nøtter med mel, bakepulver og krydder og vend alt inn i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt brødform (du kan med fordel ha litt bakepapir i bunnen) og stek på nederste rille ved 180 grader i 35 minutter.
Kaken blir ganske flat. Den blir gjerne bedre etter noen dager, og kan fint fryses.
millact sa for siden:
Tror ikke jeg har smakt Sarah Bernard, men de ser gode ut.
Matilda sa for siden:
Sara Berhardt med sjokoladeganasj, og så er jeg svak for Delfiakake.
veobra sa for siden:
Jeg baker en fruktbare som dynkes med cognac.
Delfinale.
Kransekakestenger med endene dyppet i sjokolade.
Julekake.
GinaK sa for siden:
Hva med ostekake med pepperkakebunn eller stekt ostekake med kirsebærlokk. Har aldri smakt men ser veldig fristende ut, på DetSøteLiv.
Ellers liker vi veldig godt den berømte Oreokaken. Eldstemann har bursdag i romjulen og har villet ha den i familieselskapet de to siste årene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.