Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er forskjellen på strull og krumkake?

#1

Palmen sa for siden:

Ja, jeg spør som overskriften sier: hva er forskjellen på strull og krumkake?

Jeg ønsker meg tynne, sprø, porøse kaker. Ikke kakeaktige. Hva skal jeg lage?


#2

Niobe sa for siden:

Strull lages med rømme, og jeg tror det er derfor de både smaker bedre og er mer porøse enn krumkakene.


#3

Bluen sa for siden:

Jeg er vant med at strull er rette, sylinderformede, mens krumkaker er kjegleformede. Tror også at deigen er søtere og tynnere utbakt i krumkakene. Slik var det i alle fall hos Blåmanns hedmarksbestemor (som vel er den eneste jeg har kjent som har operert med strull).


#4

Bluen sa for siden:

Hi-hi, rømme kan sikkert stemme ettersom jeg synes strull er betraktelig mindre godt enn krumkaker.


#5

Olvina sa for siden:

Strull har ei anna oppskrift enn krumkaker. Strull kan lagast med fløyte eller rømme, kveitemjøl, sukker og litt kaldt vatn. Eg likar den best med fløyte i stadenfor rømme. Det viktigaste for oss er at dei ikkje inneheld egg, slik krumkaker har. Kakene blir steikt i same jern, men strullen er tynnare og meir porøse enn krumkakene.


#6

Guava sa for siden:

Ulik oppskrift og ulik fasong ja.

Svigermor lager begge deler og begge deler er veldig godt!


#7

Gaia sa for siden:

Du vil ha strull, laget på fløte, ikke rømme. De er mye bedre enn krumkaker og er knasende gode.


#8

emm sa for siden:

Å, strull! Har ikke hatt det siden barndommen, men de var veldig gode, og rette i fasongen. Som en sigar.


#9

Floksa sa for siden:

Jønnbrød.


#10

IzziCreo sa for siden:

Struler, som jeg kaller det, lages på rømme. Krumkaker på fløte. Vi har begge deler. Selv foretrekker jeg den søte smaken på krumkakene. Struler får en strammere smak pga rømmen.


#11

Olvina sa for siden:

Eg bruker denne oppskrifta på strull:

2,5 dl Kremfløyte (kan byttast ut med same mengde rømme, men eg likar med kremfløyte best)
100 g sukker
100 g kveitemjøl
ca 0,5 dl kaldt vatn

Visp fløyte og sukker, rør inn mjøl og vatn. La røra svelle i 30 minutt. Røra skal vere ganske tynn. Eg brukar ca ei ss røre til kvar kake, med normal storleik på jernet. Pass på at røra ikkje blir vispa for mykje og sterkt, då blir den heilt umogeleg å jobbe med. Kakene må fiskast ut av jernet og rullast rundt t.d. skaftet på ei tynn sleiv veldig fort. Det stivnar på eit øyeblikk.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Krumkaker er litt kjedelig og ganske harde. Strull er elegante, lette og porøse. Min mor lager strull og det er kjempegodt! Virkelig eksklusive julekaker.

Disse ser mer riktige ut enn feks de på Søte liv.


#13

Guava sa for siden:

Skal du lage det aller letteste er nok avletter eller jønnbrød tingen. De stekes i samme jern og rulles ikke. De knuser veldig lett, men er nydelige.


#14

Mjau sa for siden:

:elsker:
Det fikk vi hos mormor og morfar da vi var på julebesøk i regionen din, Flaks! Kjempegodt. Det blir vel som en usaltet strull som ikke er rullet det da kanskje?


#15

Mjau sa for siden:

Usøtet mener jeg.


#16

Mjau sa for siden:

Mammas krumkaker er som Jønnbrød men søte. Kjempegode, men håpløse å lagre da de knuser bare man ser på de.


#17

Floksa sa for siden:

Usøtet ja. Svigermor sine er tynne som luft. Litt sånn rømmeaktig smak. Eget hjern til å steke i også mener jeg å huske. Må snart lære meg å lage slike. :nam:


#18

Guava sa for siden:

Ja det er eget jern til å steke i, men krumkakejern kan brukes.
De smaker aldeles nydelig!


#19

Palmen sa for siden:

Avletter er en annen favoritt, det har jeg tenkt å lage nettopp i krumkakejernet. Men de skal jo være flate og er usøtet sånn som jeg husker de?


#20

Guava sa for siden:

Ja de er usøtet, men jeg synes de smaker søtt likevel. Svigermor lager på den feiteste fløten man kan lage. De blir så gode.


#21

Palmen sa for siden:

Lagde strull etter Olvinas oppskrift i dag, og de ble perfekte. Florlette, porøse og deilige. Nam! Og takk for alle svar!


#22

Agent Scully sa for siden:

Krumkaker i lastverkens tid ..
Man tager altså velrenommert oppskrift :www.foreldreportalen.no/forum/blog.php?b=12594
Og i pur iver over konseptet pundoppskrift 1:1:1:1 så hopper man bukk over resten av teksten - i stedet for eggedosis blir alt slengt oppi samtidig!! :sjokk: Kan det gå bra????




#25

Malama sa for siden:

Krumkakene vi lager er lette, tynne og porøse, slett ikke harde. Farmor sine derimot er tykke og harde.



#27

Filifjonka sa for siden:

Krumkaker kan også være lette, tynne og sprø. Men strull er mer porøse. Jeg lagde begge deler sammen med en venninne her en kveld.


#28

Palmen sa for siden:

Innom for å melde at Olvina sin oppskrift skal brukes i år også. :nemlig:


#29

Olvina sa for siden:

Godt å høyre, Palmen. Eg gjer meg også klar for ei ny runde med strull. Det er såre fingertuppar etterpå, men det er det verdt. :nemlig:


#30

Palmen sa for siden:

De såre fingertuppene merker jeg ingen ting til. Det er Adrienne som ruller. :D (min jobb er å trille berlinerkranser)


#31

Adrienne sa for siden:

Og jeg blir faktisk ikke sår på fingrene, ikke som jeg husker i hvert fall.


#32

Palmen sa for siden:

Innom for å minne Adrienne på at det er strull og ikke krumkaker vi lager, og vi bruker nok Olvina sin oppskrift i år også. :jupp:


#33

Adrienne sa for siden:

:knegg: Så du mener jeg ikke trenger Google, jeg trenger bare FP?


#34

Palmen sa for siden:

Ble du sjikkelig overrasket nå? :knegg:


#35

Adrienne sa for siden:

Ja, for tenk jeg ble det.


#36

Palmen sa for siden:

Innom nok en gang for å finne oppskrift. :D


#37

Adrienne sa for siden:

Same procedure as every year. :knegg:


#38

Agent Scully sa for siden:

Vi er der, ja? :knegg:
Ikke jeg da. Ikke ennå. Til helgen.


#39

Candy Darling sa for siden:

Å, jeg kunne egentlig godt tenkt meg å lage krumkaker! Men da må jeg kjøpe et jern! :dramaqueen:

:blafre: Palmen


#40

Adrienne sa for siden:

Må nok blafre til meg, Palmen var klok nok til å la jernet ligge igjen hos meg, hun hadde selvinnsikt nok til å vite at det ikke kommer til å være i bruk før neste gang vi skal lage strull sammen. :knegg:


#41

Candy Darling sa for siden:

Føltes litt overkill for å spare 300 kr, kanskje. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.