Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Grøtdag" på skolen

#1

Embriksmamma sa for siden:

Det er sikkert flere skoler enn vår som har en "Grøtdag" før jul - det jeg lurer på er om det er vanlig praksis at det gis tilbud om både laktosefri og vanlig grøt?

(Fryktelig dårlig formulert, beklager!)


#2

Fibi sa for siden:

Det vil jeg anta. Jeg ville forhørt meg med skolen, og om det ikke var et tilbud så hadde jeg blitt ganske amper, tror jeg.

Vi tilbyr både laktosefri og melkefri grøt til barna på jobb. (Barnehage.)


#3

veobra sa for siden:

Jeg vet ikke på skolen vår. De serverer ferdig grøt. Det er først i år jeg har set tat det finnes ferdig laktosefri grøt. Jeg hadde spurt læreren og sendt med en pakke hvis det ikke var et laktosefritt tilbud der.


#4

Lizzie sa for siden:

Da jeg jobbet på ungdomsskolen fikk vi levert grøt utenfra og det var bare helt vanlig grøt. Tenkte ikke engang tanken jeg, at noen kunne trengt laktosefritt, men så var det da heller ingen som gjorde det.


#5

ingling sa for siden:

Hvis de er klar over behovet, burde de klare å tilby det, tenker jeg. Det finnes jo ferdigvariant nå, så det er ganske enkelt. Sjekke med lærer?


#6

millact sa for siden:

Ingen grøt på våre skoler, men på forrige skole kokte foreldrerepresentantene grøt i 1. klasse. Tror de kun laget "vanlig", men det var gjerne ikke behov for noe annet?

Jeg hadde forventet at begge deler ble servert om det er behov for det.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg vet ikke helt. VI skal ha grøt siste dag, og jeg regner med at det tas hensyn dersom det er noen som ikke tåler grøt.


#8

Input sa for siden:

I bhg til sønnen min fikk han havregrøt når de andre fikk risgrøt. Husker det var totalt katastrofe for ham som elsket risgrøt.


#9

Myria sa for siden:

Her er det grøtdag på skolen. Det er en stor greie siste uke før jul med grøtservering og underholdning for 600 elever i gymsalen. Jeg er usikker på om de tilbyr laktosefritt, men siden skolen tilbyr havremelk som skolemelk til allergikere regner jeg i grunnen med at de også tilbyr et alternativ under grøtdagen.


#10

Bayone sa for siden:

Her hadde 9. klasse grøt i mat og helse fredag. Eldste har laktoseinntolleranse, noe lærerne er klar over siden vi både har sendt inn skriftlig og hun sier fra hver gang de skal lage noe med melk i. De hadde da prestert å bestille ferdig grøt uten noe tilbud til henne. Når hun sa fra var det bare "oi, det har vi ikke tenkt på". Ikke tilbud om å gå på butikken for å kjøpe en laktosefri grøt ( 2 min å gå), og ikke tilbud om annen mat. Hun hadde ikke med matpakke siden de har mat og helse de tre første timene og bruker å spise det de lager. Heller ikke penger til kantine, så da hadde hun spist en bitteliten posjon. Noe som resulterte i at jeg fikk hjem en unge med skikkelig mageknip som brukte resten av dagen på dospringing.


#11

Syrinx sa for siden:

Det er vanlig der jeg jobber iallfall.
Jeg skal ha julegrøt for klassen min fredag, stiller med pølser til de som foretrekker det. (Mye enklere å ordne til enn den grøten og ungene jubler over å ha hele to valg. :humre: Herlige gjengen min.)


#12

Embriksmamma sa for siden:

Tusen takk for svar! Det ingen av mine barn som har behov for laktosefri grøt og skolen har heller aldri tilbudt dette da det ikke har vært behov for det. Nå derimot har behovet oppstått og jeg bare lurte på hva som er praksis rundt omkring (jeg sitter i FAU og forelderene ha "klaget" dit). Takk for hjelpen!


#13

Inagh sa for siden:

Jeg aner ikke noe om skolen, da Guttungen sin skole ikke har grøtdag, men da han gikk på Sfo fikk han alltid laktosefri grøt (kremt... fordi mamma hadde glemt informere om at ungen nå tålte melk helt fint :sparke: ) - og i barnehagen hvor jeg jobber (og som Guttungen gikk i for mange år siden) er det en selvfølge å lage laktosefri grøt til de som trenger det, så det skulle da bare mangle at skolen bør klare det også, dersom de har grøtdag og elever ikke tåler laktose.


#14

Stellebord sa for siden:

Ja her er det flere varianter, både laktosefri og totalt melkefri. I tillegg til vanlig selvsagt.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Her lagar me vanleg og ein melkefri.


#16

Serena sa for siden:

Nå har vi bare barnehagebarn som ikke tåler laktose. Her har barnehagen ettertrykkelig uttrykt at de fikser grøt og lignende til mitt barn - desverre ser jeg at det har glippet tidligere, når barnet var yngre var det glipp i form av å gi laktoseholdig grøt - det gjør de ikke igjen :knegg:, seinere har hun blitt glemt. Nå hjelper vi dem med å huske eller tar med selv.

Hvis skolen har uttrykt at dette er noe de har oversikt over og som de skal ta hensyn til, for så å glemme, så er det ikke ok. Samtidig synes jeg etterhvert det er mange hensyn skoler og barnehager nå må ta med tanke på diett, allergier osv, så det skader ikke for foreldre å være litt "på" og huske å spørre i forkant eller sende med.

Vi er overlykkelige for Toro sin laktosfrie ferdiggrøt, og er faktisk straks på vei ut døren på nissefest og tar bare med en sånn i vesken.


#17

Darth sa for siden:

Her tilbyr skolen bare vanlig grøt, så jeg lager grøt til mitt eget barn og sender med han til skolen.


#18

Tjorven sa for siden:

Ungene mine tåler melk i moderate mengder, men grøt takler ikke magen deres særlig godt. Hvis vi får beskjed om at det skal serveres grøt, så sender vi med ekstra matpakke den dagen.

Skolen er ikke informert siden alt annet enn risengrynsgrøt går helt fint.


#19

Blondie sa for siden:

Ikke hos alle, åpenbart. :har nettopp tatt fighten:

Jeg kjøper en pakke Fjordland laktosefri grøt som de kan varme. Heldgivis synes lille at det er helt greit.


#20

Bluen sa for siden:

Ja, mener den er ny av året. :jupp:


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg ga beskjed på basemøte i dag at de måtte tenke på det. Jeg har ingen som ikke tåler, men det er jo sikkert noen blandt 350 stykker som reagerer på melk.


#22

rine sa for siden:

Da jeg var ung, var det ingen som hadde laktoseintoleranse. :knirk:


#23

Darth sa for siden:

Da jeg var ung, så hadde ikke jeg det heller, men Rikshospitalet sier at sønnen min har det.


#24

gullet sa for siden:

Da jeg var ung( og jeg er eldre enn deg) tålte jeg ikke melk overhodet, og det fantes ikke mange melkefrie produkter å velge i. Grøt var ikke noe som sto på menyen for min del, og alternativet var brødskive med Gilde leverpostei som var uten egg, melk og ansjos!
Levde på det og juice i mange år.


#25

Input sa for siden:

Det var det ikke da jeg var ung heller, men det var ei i klassen min som levde hele barndomen sin med veldig hemmende diaré. Nå som vi er voksne og folk har begynt å få laktoseintoleranse og tilpasse kostholdet etter det, har hun ikke diaré mer. Go figure.


#26

emin sa for siden:

Her skal de ikke ha på skolen, men i bhg, og der serverer de enkelt og greit havregrøt. Heldigvis for min snuppe så er havregrøt høyt på lista over favorittfrokostene.


#27

ingling sa for siden:

Nei, alt var bedre før da folk sleit med mageknip og diaré uten å vite hvorfor eller få noe som hjalp. :himle:


#28

Lenam sa for siden:

Her tas det hensyn til de allergiene det er på skolen.


#29

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg mener at det har blitt bestilt noe laktosefri grøt de årene det har vært elever som trengte det. Men det er nok lurt å minne skolen/FAU på det.


#30

Veslemøya sa for siden:

Har du fått hjem skjema om barnet skal delta på julegrøt eller ikke?

Neida! :-D

Vi har ikke julegrøt her jeg jobber nå, men da jeg jobbet ved en skole i Tromsø hadde vi julebord med risengrynsgrøt hvert år. Vi hadde oversikt over hvem som hadde laktoseintoleranse og bestilte inn laktosefri grøt til disse.


#31

Malama sa for siden:

Læreren eller sfo lederen ringer meg dersom de skal servere noe de lurer på om Knerten kan spise, så finner vi en løsning sammen. Det forutsetter jeg at de selvsagt gjør til de som ikke tåler melk også, grøtdagen på sfo har jeg ikke fått noe spm om, jeg regner med de ikke har mandel i grøten han risikerer å få, og derved går det greit, men det er jo en annen som ikke tåler melk, så jeg regner med de ordner det. Ettersom SFO leder selv bakte pepperkakehjerte til min hjemme fordi det var spor av nøtter i ferdigdeigen de hadde kjøpt til de andre, så regner jeg med hun klarer kjøpe en pakke laktosefri grøt på kiwi også, liksom.

Allergier skolen er informert om, bør de klare å ta hensyn til, evt minnes på at de må ta hensyn til.


#32

Blondie sa for siden:

Veldig glad for at vi som allergikere lever i et tid hvor det "finnes" hvertfall, så slipper vi å være kjempedårlige fordi vi spiser feil mat.


#33

Bluen sa for siden:

Ho-ho, spot on! :knegg:


#34

emin sa for siden:

:nemlig:


#35

Ru sa for siden:

Tullball.
Det var bare niks og nada tilgjengelig, ingenting ble tilrettelagt, så vi gikk enten sulten eller spiste grøt full av laktose og lå i fosterstilling i dagesvis etterpå.

:btdt:

(Risengrynsgrøt m/laktose er øverst på listen over ting jeg ikke kan spise.)

Vi skal ha, foreldreinitiert, julegrøt for gruppen i barnehagen. Det blir både med og uten laktose, men der kjøper vi jo inn selv og har dermed god kontroll på hvem som kommer, hvem som tåler hva osv. Jeg har ikke turd å prøve den laktosefrie varianten enda, men kunne godt tenkt meg det. Grøt er godt, men akk så vondt etterpå.


#36

celebelen sa for siden:

Hvis skolen er informert om at ett eller fler barn har laktoseintoleranse, bør de stille med laktosefri grøt. Hvis ikke, ville jeg ikke regnet med at de hadde et alternativ - da må jo foreldrene si fra når de får beskjed om at det blir grøtservering. (At det uansett kan være lurt med en påminnelse av typen "da får vel barnX laktosefri grøt?", er en annen sak. Det er travelt for noen og enhver nå).


#37

My sa for siden:

Det er ikke servering av grøt på skolen her, som jeg har fått med meg, men hadde det vært hadde jeg sendt med ungen min en Lactrase og latt være å kreve noe ekstra, siden det funker fint for henne.

(Verre med lillesøstra som ikke greier å spise grøt, hun får det rett og slett ikke ned, men om hun ikke liker maten er det jo hennes problem, ikke skolens, så hun hadde vel fått med ekstra matpakke tenker jeg.)


#38

millact sa for siden:

Har vært på grøtfest med korpset i kveld. Vi måtte gi beskjed om allergi, men jeg så faktisk at en far hadde med seg medbrakt grøt til sine barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.