Jeg leser at krumkaken blant nordmenn er regnet som den aller viktigste julekaken. Jeg er vokst opp med krumkaker, men som regel servert med krem og syltetøy. Da blir det plutselig litt mer dill og litt mer dessert enn bare å ta en pepperkake til kaffen, liksom.
Jeg liker dem egentlig best uten noe i eller til. Jeg er vant til å få dem sammen med multekrem, og det er jo godt, men det er fordi jeg liker både multekrem og krumkaker, ikke fordi de passer spesielt godt sammen. (Egentlig liker jeg kransekake bedre til multekremen, når jeg tenker meg om.)
De er himmelske til te uten noe ekstra. Jeg lager de med litt ekstra vanilje, så da står de godt alene. Spiser de gjerne sammen med multekrem også. Det er desserten på julaften.
Jeg er heller ingen stor fan. Men i år har mor laget til meg! Har aldri laget selv. Så jeg tenkte jeg skulle være Voksen og Sivilisert og spise krumkaker i år. Har både kremmerhus og sånn som er stivnet over et glass.
Multekrem til jul, eggedosis til 17.mai :jupp:. Jeg liker faktisk siste variant best selv. Er ikke så glad i krem, selv om mamma lager multekremen slik at balansen er mer syrlig enn kvalmende. Jeg lager aldri krumkaker selv, men synes de er gode for seg selv også. Særlig om de er sprø og litt godt stekt.
Jeg spiser krumkaken bar, helt uten noe tøys. Den er god nok som den er. Spiser det kun i desember, men da har jeg til gjengjeld en hel kakeboks for meg selv. (de andre har en boks med glutenholdige).
Jeg spiser dem bare naturell. Jeg spiser heller mopanelarver enn multekrem (og jeg er ikke noen fan av sprøstekte tusenbein), og ingen har servert meg krumkaker med andre krem/moussevarianter.
Jeg har smakt multekrem, men jeg er ikke vant til det hjemmefra. Moren min lager krumkake"beger" og serverer med krem og et eller annet godt rødt syltetøy.
Egentlig ikke noe spesielt. Mannen min stekte en haug i går etter å ha laget deigen dagen før, vi har de nå i to bokser. Skal prøve med krem, is og kanskje litt syltetøy :) Har ellers kransekake, risboller, pepperkaker og andre kaker til jul, så det blir så mye, spiser de gjerne sammen med andre kaker.
Altså. Krumkaker på 17.mai er en meget gammel tradizione fra den gammelrike og poshe bestemoren til Rochermannen. Man er ikke "en av byens finere fruer" og ikke kan seg på skikk og brük altså! Det tar seg like dårlig ut som mangel på finstue, ballet- og konversasjonsskolering. #in_a_17-maifrokost_close_to_you_soon