Vi er helt tom for gaveideer til svigers, så jeg tenkte et eller annet godt å spise og drikke kunne være en idé. De har vært i Norge haugevis av ganger, så mye av det som er «typisk norsk», er de godt vant med.
Kriteriet er at det skal kunne pakkes i kofferten, tas med på fly og være lovlig å bringe med seg inn i Storbritannia.
Gravlaks eller røkelaks? Eller er det så brukt opp eller ikke lov lengre kanskje?
Det er i alle fall klassiske gaver mannen min alltid må ha med til kunder i utlandet. Og som de han har vært hos før ofte spør om han vil ta med mer av.
Det har vi gitt før. Ble ikke noen særlig suksess.
Nei, det gjør hun definitivt ikke. :hehehe:
Jeg sjekket nå, og ost er lov. Hvis jeg hadde funnet oster uten lukt og som tåker romtemperatur i lengre perioder, så hadde det kanskje gått. Men er usikker. Jeg må først frakten osten fra Oslo til Trøndelag også.
Speket eller tørket reinkjøtt og/eller elgkjøtt. Spekepølser av rein/elg. Varmrøkt reinsdyrhjerte. Diverse geleer som akevitt, einer, granskudd osv. Det som er litt fint med dette er jo at det er mye som da er laget av små, lokale produsenter.
Fars solbærsaft. www.fars.no
Kan anbefales å drikke som shot. Veldig god smak og rene helsedrikken. Finnes også i en nesten usukret variant for dem som liker det snerpete.
Hvis du skal til trønderland først, så er det kanskje noe du kan kjøpe der? Evt bestille på forhånd fra en eller annen reinkjøttleverandør der? Hvem vet, kanskje de leverer på døra. www.rorosrein.no/index.php/no/
Ellers har jeg forelska meg i Ann-Magritt fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. De har fire typer øl (ihvertfall) som selges i fin pakning på Røros ihvertfall. rorosdeli.no/
Gi meg gjerne tips, Guava. Problemet er bare at jeg bare vil ha lille julaftens formiddag til å skaffe meg varene, og det er begrenset hvor stor radius jeg kan tillate meg. Men jeg ser gjerne noen forslag, og så kan jeg bedømme om det er steder jeg kommer meg til.
Om du kan komme deg til Trondheim eller hit finnes det i alle fall noen alternativer.
På Coop mega her selges Romstad gårds geleer, ost fra lokale ysterier, pølse fra noen ulike lokale slakterier, røroskrydder og noen typer kjeks. Det er også en liten delikatessebutikk som har noe lokal mat.
I Trondheim har jeg ikke samme oversikt.
Det dukker stadig opp nye produsenter. Vi kjøper mye lokalprodusert mat og særlig ostene er nydelige.
På Bondens Marked har jeg fått fantastiske krinelefser. De har andre typer lefser og lomper også. Tror du kan få mye lokale norske delikatesser der som er greit å pakke i en koffert, spekemat og slik - mye av det de selger er vakumpakket.
Enig i at de små vokskledde ostene til Den Blinde Ku er gode, de er også i veldig fin reisestørrelse. Jeg liker best den grønne. Og hvis du har eller kjenner noen med vakumeringsutstyr kan du jo kjøpe hvilken som helst ost uten at det går ut over bagasjen, kanskje unntatt de bløte sortene.
Dette er helt realistisk - så lenge de skal hjem samme dag som de reiser fra dere. Vi har som regel røkelaks med oss til England. Utfordringen er heller å huske å ha med seg den laksen.
Ellers er mange av de engelske vennene våre fryktelig glade i Freia Melkesjokolade. Det er jo enkelt å ha med seg, og pakkene de selger på flyplassen er ganske fine. Ikke skjønner jeg at de vil ha det da...
Om du skal til barteby, så kan evt jeg handle for deg slik at du slipper akkurat handlebiten.
Selv skulle jeg inn å foreslå fenalår. Med britisk øl og norsk fenalår må jo være en schläger! Jeg synes ikke det lukter så ille heller jeg. Ikke slik at jeg har rullet det inn i en genser og tenkt at det går fint, men med gaspose og plastpose over, har jeg ansett det som uproblematisk. (gaspose vet jeg ikke om er nødvendig heller?)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.