Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiselige/drikkbare «norske» gaver til svigers – trenger tips

#1

Divine sa for siden:

Vi er helt tom for gaveideer til svigers, så jeg tenkte et eller annet godt å spise og drikke kunne være en idé. De har vært i Norge haugevis av ganger, så mye av det som er «typisk norsk», er de godt vant med.

Kriteriet er at det skal kunne pakkes i kofferten, tas med på fly og være lovlig å bringe med seg inn i Storbritannia.

Noen tips?


#2

Pøblis sa for siden:

Sjokoladefabrikken på Bærums Verk har veldig, veldig god sjokolade, i hvertfall. :nam:


#3

Divine sa for siden:

Gammelt nytt, dessverre.


#4

millact sa for siden:

Aquevit er jo typisk norsk, da? Men alle liker kanskje ikke det?


#5

Neket sa for siden:

Svigermor (type engelsk) ønsker seg brunost. :nemlig:


#6

Tallulah sa for siden:

Er ost lov å ta med? Julemarkedene har boder fra ulike gårdsysterier.


#7

GydaG sa for siden:

Gravlaks eller røkelaks? Eller er det så brukt opp eller ikke lov lengre kanskje?
Det er i alle fall klassiske gaver mannen min alltid må ha med til kunder i utlandet. Og som de han har vært hos før ofte spør om han vil ta med mer av.


#8

Divine sa for siden:

Det har vi gitt før. Ble ikke noen særlig suksess.

Nei, det gjør hun definitivt ikke. :hehehe:

Jeg sjekket nå, og ost er lov. Hvis jeg hadde funnet oster uten lukt og som tåker romtemperatur i lengre perioder, så hadde det kanskje gått. Men er usikker. Jeg må først frakten osten fra Oslo til Trøndelag også.


#9

Divine sa for siden:

Det er lov, men kanskje også noe det er dumt å drasse med i koffert i flere runder?

Nå høres jeg negativ ut, altså. Men jeg er egentlig ikke det. Bare prøver å være realistisk.


#10

Tallulah sa for siden:

Faste oster i voks går det helt fint med. Den blinde ku har tre ulike småoster i voks, blant annet en rød hjerteformet edamer.


#11

millact sa for siden:

Er det lov å ta med seg et fenalår?


#12

Bayone sa for siden:

Fenalår/spekeskinke? Med godt flatbrød til.


#13

Divine sa for siden:

Fenalår, ja. Det hadde vært noe det. :jupp: Men det lukter vel rimelig mye?


#14

Bayone sa for siden:

Hvis det er til reisen du tenker på så kan du kjøpe det vakumpakket på butikken.


#15

Hot Lips sa for siden:

:jupp: Kjempefin gave.


#16

Divine sa for siden:

Sant nok, men det er ikke like kult som et ikke-vakuumpakket et.

Hmm ... jeg får se om jeg finner et i butikken og ta en titt.

Oster var heller ingen dum idé.

:vurderer videre:


#17

Libra sa for siden:

Multer? Du kan f.eks lage syltetøy av multer.


#18

Nenne sa for siden:

St. Hallvardlikør var en stor hit hos min svigermor. Har de smakt det?


#19

Divine sa for siden:

[QUOTE=Libra;4332564 Du kan f.eks lage syltetøy av multer.[/QUOTE]

:rofl: :klapper Libra på hodet:

Nei, det kan jeg ikke. Jeg har aldri lagd syltetøy i hele mitt liv.


#20

Nenne sa for siden:

Det er så enkelt og fort gjort at du vil nesten ikke tro det!

#21

Divine sa for siden:

Tror IKKE det er noe jeg skal gjøre for første gang i en stresset førjulstid. Kanskje ved en annen anledning.


#22

Libra sa for siden:

Speket eller tørket reinkjøtt og/eller elgkjøtt. Spekepølser av rein/elg. Varmrøkt reinsdyrhjerte. Diverse geleer som akevitt, einer, granskudd osv. Det som er litt fint med dette er jo at det er mye som da er laget av små, lokale produsenter.


#23

Nenne sa for siden:

Bruk mitt forslag i stedet da og spar syltingen til neste gang. :)


#24

Libra sa for siden:

:humre: Men da har du ide til neste år og et helt år å øve deg på. :jupp: Det er overraskende enkelt.


#25

Divine sa for siden:

Det tror jeg ikke. :må google hva det er:


#26

Divine sa for siden:

Har googlet. Det så interessant ut. Det kan så absolutt være et alternativ. :jupp:



#28

-ea- sa for siden:

Er det ikke? Jeg har alltid kjøpt vakuumpakket og ikke tenkt noe over det. Vil ikke ha et uinnpakket som "alle" har nevla med...

Fenalår, fiken og edamer er en god kombinasjon:
www.matprat.no/oppskrifter/gjester/ostekanapeer-med-fenalar/
Her ser det fryktelig pent ut, jeg bare blandt ingrediensene i munnen liksom.

Hvis du skal til trønderland først, så er det kanskje noe du kan kjøpe der? Evt bestille på forhånd fra en eller annen reinkjøttleverandør der? Hvem vet, kanskje de leverer på døra.
www.rorosrein.no/index.php/no/

Ellers har jeg forelska meg i Ann-Magritt fra Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. De har fire typer øl (ihvertfall) som selges i fin pakning på Røros ihvertfall.
rorosdeli.no/


#29

Pøblis sa for siden:

fenalår og champagne er bare best. :hjerteøyne:


#30

Guava sa for siden:

Du må handle i Trøndelag! Fantastiske lokale oster, ulike typer kjøttpålegg, geleer, syltetøy osv. Jeg kan gi deg noen tips.

Ingen vits å dra med fra Oslo med mindre det er noe du har sett deg spesielt ut der.


#31

Divine sa for siden:

Gi meg gjerne tips, Guava. Problemet er bare at jeg bare vil ha lille julaftens formiddag til å skaffe meg varene, og det er begrenset hvor stor radius jeg kan tillate meg. Men jeg ser gjerne noen forslag, og så kan jeg bedømme om det er steder jeg kommer meg til.


#32

Guava sa for siden:

Om du kan komme deg til Trondheim eller hit finnes det i alle fall noen alternativer.

På Coop mega her selges Romstad gårds geleer, ost fra lokale ysterier, pølse fra noen ulike lokale slakterier, røroskrydder og noen typer kjeks. Det er også en liten delikatessebutikk som har noe lokal mat.

I Trondheim har jeg ikke samme oversikt.

Det dukker stadig opp nye produsenter. Vi kjøper mye lokalprodusert mat og særlig ostene er nydelige.


#33

Tussa sa for siden:

Du kan jo reise med det innepakka fenalåret og når du kjem fram pakke du det opp og knytte på ei sløyfe?


#34

Varta sa for siden:

På Bondens Marked har jeg fått fantastiske krinelefser. De har andre typer lefser og lomper også. Tror du kan få mye lokale norske delikatesser der som er greit å pakke i en koffert, spekemat og slik - mye av det de selger er vakumpakket.

Enig i at de små vokskledde ostene til Den Blinde Ku er gode, de er også i veldig fin reisestørrelse. Jeg liker best den grønne. Og hvis du har eller kjenner noen med vakumeringsutstyr kan du jo kjøpe hvilken som helst ost uten at det går ut over bagasjen, kanskje unntatt de bløte sortene.


#35

C3PO sa for siden:

Dette er helt realistisk - så lenge de skal hjem samme dag som de reiser fra dere. Vi har som regel røkelaks med oss til England. Utfordringen er heller å huske å ha med seg den laksen.

Ellers er mange av de engelske vennene våre fryktelig glade i Freia Melkesjokolade. Det er jo enkelt å ha med seg, og pakkene de selger på flyplassen er ganske fine. Ikke skjønner jeg at de vil ha det da...


#36

Che sa for siden:

Om du skal til barteby, så kan evt jeg handle for deg slik at du slipper akkurat handlebiten.

Selv skulle jeg inn å foreslå fenalår. Med britisk øl og norsk fenalår må jo være en schläger! Jeg synes ikke det lukter så ille heller jeg. Ikke slik at jeg har rullet det inn i en genser og tenkt at det går fint, men med gaspose og plastpose over, har jeg ansett det som uproblematisk. (gaspose vet jeg ikke om er nødvendig heller?)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.